Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака за VPN

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Дај бе линк од понудата, ја дека сум активен про, не ми праќаат веќе вакви мејлчиња :(

Ваљда е индивидуално чекај да пробам.

Јас сум активен исто ама не про, 2 локации + Роберт/Unl. data за 3 долари месечно ми врши работа.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Ваљда е индивидуално чекај да пробам.

Јас сум активен исто ама не про, 2 локации + Роберт/Unl. data за 3 долари месечно ми врши работа.
Thanks, it worked!

Screenshot 2021-11-24 at 16.13.07.png

Сега може мирно да спијам наредни 4 години... и 3 дена.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
701
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Добар е Windscribe за да користам Америчкиот Netfilx и Disney+ кај нас, или подобро е да се оди со Express VPN ?

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Добар е Windscribe за да користам Америчкиот Netfilx и Disney+ кај нас, или подобро е да се оди со Express VPN ?

Последно кога го тестирав (пред месец дена некаде) океј беше и за US Netflix и за Disney+. За Pro планот прам муабет. Башка, поефтин е од ExpressVPN, многу.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
За стримање незнам пошто не користам.

Што се однесува за стабилност 10+ (и брзина). На микротикот ми е наместен OpenVPN Client, локација Frankfurt, Castle. Така да цел сообраќај година дена ми иде уназад преку нив.

Имам и Vlan што не рутира преку Windscribe за локални работи, исто така имам уште неколку VLan-и плус OpenVPN сервер за директна конекција до дома од надвор (не преку Windscribe). И PPTP со Ike2 за VPN до дома што е рутиран преку Windscibe. Што практично ми е нон-стоп активен на моб. Освен кога сум дома.

Како не цркна до сега тоа RB750GL-то незнам, слава му. Озбилно.

grejana-rakija_1.jpg

tonny6900

read-only
18 декември 2021
5
2
Zdravo ,decki ja sum nov na forumov ,se zacleniv da prasam ,da doznaam ,nekoi raboti ne mi se jasni ,baram nekoj povolen vpn ,so neogranicen i stabilen internet, ne mi e potreben za blokirani sodrzini ili da simnam nesto sto go nema kaj nas nego sto kje raboti vo MKD na site operatori ne sum na,pretplata inace na nikoj operator za internet, mi treba da go koristam za mobilen telefon pretezno ,podolgo vreme da ne mu ja mislam da go kupam, ,momentalno koristam YourFreedom i ne sum zadovolen uzasna,e konekcijata ,ali raboti dobro otvara sve ali sporo ide i pagja celo vreme konekcijata,se gubi ,dali imate nekoj predlog ,drug ,osven Windscribe gledam taka slicen e na YourFredom ali ,za nego ne sum siguren dali bi rabotel ?
Мислењето е автоматски споено:

eve uplativ na Windscribe 1 mesecen plan ali ne e kakov sto mislev sepak, ne e slicen kako YourFredom ,dali imate nekoj,predlog za slicnen,vpn kako ovoj mojot ?

Последна промена:
12 април 2017
1.918
1.259
Zdravo ,decki ja sum nov na forumov ,se zacleniv da prasam ,da doznaam ,nekoi raboti ne mi se jasni ,baram nekoj povolen vpn ,so neogranicen i stabilen internet, ne mi e potreben za blokirani sodrzini ili da simnam nesto sto go nema kaj nas nego sto kje raboti vo MKD na site operatori ne sum na,pretplata inace na nikoj operator za internet, mi treba da go koristam za mobilen telefon pretezno ,podolgo vreme da ne mu ja mislam da go kupam, ,momentalno koristam YourFreedom i ne sum zadovolen uzasna,e konekcijata ,ali raboti dobro otvara sve ali sporo ide i pagja celo vreme konekcijata,se gubi ,dali imate nekoj predlog ,drug ,osven Windscribe gledam taka slicen e na YourFredom ali ,za nego ne sum siguren dali bi rabotel ?
Мислењето е автоматски споено:

eve uplativ na Windscribe 1 mesecen plan ali ne e kakov sto mislev sepak, ne e slicen kako YourFredom ,dali imate nekoj,predlog za slicnen,vpn kako ovoj mojot ?

ProtonVPN исто ти има бесплатни сервери, али често се на 100%. За бесплатно толку.

Krkac

hello world
29 февруари 2008
181
198
Eве ти линк за 6 месеци бесплатно Avira Phantom VPN Pro, само побрзај незнам до кога ќе е активна понудава.
Ако не ти се допадне Авира, тогаш пробај го KeepSolid VPN, направи акаунт овде и потврди ја регистрацијата на линкот што ќе ти стигне на меил и кој ќе те однесе до твојот профил, најгоре ќе имаш копче Redeem кликни на него и внеси го кодот
VPNU6MONTHFORCALENDAR
и ќе добиеш 6 месечна лиценца. Истото важи и за оваа понуда, незнам до кога ќе трае, а моментално е сеуште активна.
Што се однесува до Windscribe за мене се одлични, поготово ако се фати некоја промотивна понуда.

Последна промена:

tonny6900

read-only
18 декември 2021
5
2
Eве ти линк за 6 месеци бесплатно Avira Phantom VPN Pro, само побрзај незнам до кога ќе е активна понудава.
Ако не ти се допадне Авира, тогаш пробај го KeepSolid VPN, направи акаунт овде и потврди ја регистрацијата на линкот што ќе ти стигне од меил и кој ќе те однесе до твојот профил, најгоре ќе имаш копче Redeem кликни на него и внеси го кодот
VPNU6MONTHFORCALENDAR
и ќе добиеш 6 месечна лиценца. Истото важи и за оваа понуда, незнам до кога ќе трае, а моментално е сеуште активна.
Што се однесува до Windscribe за мене се одлични, поготово ако се фати некоја промотивна понуда.
fala ti mnogu za predlozite samo da te prasam ,jas go probav Windscribe uplativ 1 mesec ne mi dava internet na prazna,sim kartica ,koristam od A1 bez internet ,dali ovie sto mi gi predlozi funkcioniraat taka ,za toa nemozam da se snajdam ,mi treba nekoj podobar vpn od ovoj sto go koristam momentalno a na,ist princip da raboti ?

Krkac

hello world
29 февруари 2008
181
198
fala ti mnogu za predlozite samo da te prasam ,jas go probav Windscribe uplativ 1 mesec ne mi dava internet na prazna,sim kartica ,koristam od A1 bez internet ,dali ovie sto mi gi predlozi funkcioniraat taka ,za toa nemozam da se snajdam ,mi treba nekoj podobar vpn od ovoj sto go koristam momentalno a na,ist princip da raboti ?
Прво за да користиш ВПН мора да имаш интернет (дали преку вифи или сим картичка не е битно), ВПН не е замена за интернет.
Не разбирам каков проблем имаш и што сакаш да постигнеш...

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Прво за да користиш ВПН мора да имаш интернет (дали преку вифи или сим картичка не е битно), ВПН не е замена за интернет.
Не разбирам каков проблем имаш и што сакаш да постигнеш...
Се има збунето нешто изгледа, мисли дека VPN-от е уствари неограничен интернет

tonny6900

read-only
18 декември 2021
5
2
Според начинот на изразување во текстот, не делува збунето, туку толку се познавањата.
da ne se vregjame sega,sepak e ova forum neli ,sekoj moze da spodeli svoe mislenje ili nekoe znaenje ili da nauci od nekogo nesto ,jas te uveruvam i ti deka ne znaes nekoi raboti ,kolku sto znam jas ,jas vi kazuvam postoi takov Vpn probajte kje vidite ne se zezam ,samo barav nekoj slicen na nego,dali postoi dali znae nekoj ,me interesira ,ali izgleda sum na pogresna adresa

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
VPN за интернет без SIM нема.

Нешто што е најблиско за интернет без физичка SIM картичка е eSIM со cellular plan во роаминг за кој ти треба премиум телефон од понова генерација, eSIM со платена претпата која поддржува интернет во роаминг кај нас и генерално кошта поскапо од просечен VPN.

Во моментот најефтин интернет ти е со LycaMobile картичка, каде за 100 денари ќе добиеш 10 GB интернет за 30 дена. Откако ќе го активираш интернетот ќе можеш да го вклучиш и VPN пакетот кој што го имаш купено.

LambertGolden

hello world
4 декември 2019
254
103

Нешто што е најблиско за интернет без физичка SIM картичка е eSIM со cellular plan во роаминг за кој ти треба премиум телефон од понова генерација, eSIM со платена претпата која поддржува интернет во роаминг кај нас и генерално кошта поскапо од просечен VPN.

Во моментот најефтин интернет ти е со LycaMobile картичка, каде за 100 денари ќе добиеш 10 GB интернет за 30 дена. Откако ќе го активираш интернетот ќе можеш да го вклучиш и VPN пакетот кој што го имаш купено.
Не заебава.
Иначе нема за 100 ден, 10 GB интернет грешка си некоја.

Атачменти

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    83,3 KB · Прегледи: 33

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.206
1.226
Скопје
Ова го видов на нивната страна, веројатно е 100 денари :)

Погледнете го атачментот 107499
Толку е, али ова мислам е само првиот месец а после е 200 денари 5gb, како и да е дволно е и ова :) само горе дечкото тоа што бара не постои, нешто слушнал али не дослушнал

tonny6900

read-only
18 декември 2021
5
2
Не заебава.
Иначе нема за 100 ден, 10 GB интернет грешка си некоја.

Толку е, али ова мислам е само првиот месец а после е 200 денари 5gb, како и да е дволно е и ова :) само горе дечкото тоа што бара не постои, нешто слушнал али не дослушнал

drugari ,fala vi na sovetite ,site ponudi sto mi gi dadovte ali izgleda deka ne se razbirame ili pa jas sum ja,utnal temata ili pa nikoj i ne znae za vakvo nesto prv pat slusa od tie raboti edno e sigurno,znam deka Lyca ima takva ponuda pratam situacija ,ne sum "siromasen" za internet samo da kazam ,mojata cel e slednata koj ne me razbra ,sto baram i misli deka sum pomesal sve ili slicno ,vie vikate deka,ne postoi takov VPN ,jas eve kje vi kazam deka postoi jas licno go koristam i eve koj saka neka go proba (raboti samo vo DNS ,i expert mode profile da bide drugo ne) ,imate i niven sajt ,mozete da vidite ,da,otvorite ,taka probajte da se uveri te deka ne se zezam,ili slicno ,nesto sto vikate deka,sum pomesal

Атачменти

• Screenshot_20211219-165602.png
    Screenshot_20211219-165602.png
    109,6 KB · Прегледи: 53
  • Screenshot_20211219-165656-2.png
    Screenshot_20211219-165656-2.png
    347,8 KB · Прегледи: 53

Magical

hello world
15 август 2008
435
453
drugari ,fala vi na sovetite ,site ponudi sto mi gi dadovte ali izgleda deka ne se razbirame ili pa jas sum ja,utnal temata ili pa nikoj i ne znae za vakvo nesto prv pat slusa od tie raboti edno e sigurno,znam deka Lyca ima takva ponuda pratam situacija ,ne sum "siromasen" za internet samo da kazam ,mojata cel e slednata koj ne me razbra ,sto baram i misli deka sum pomesal sve ili slicno ,vie vikate deka,ne postoi takov VPN ,jas eve kje vi kazam deka postoi jas licno go koristam i eve koj saka neka go proba (raboti samo vo DNS ,i expert mode profile da bide drugo ne) ,imate i niven sajt ,mozete da vidite ,da,otvorite ,taka probajte da se uveri te deka ne se zezam,ili slicno ,nesto sto vikate deka,sum pomesal
Без интернет пристап, џабе ти е се.

dim29

29
14 ноември 2020
160
213

остави, поима немаат, има впн со интеренет, само како да ја симнам апликацијата или посетам страната кога немам интернет?

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.318
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
остави, поима немаат, има впн со интеренет, само како да ја симнам апликацијата или посетам страната кога немам интернет?
Ајде бе па ти што се разбираш ти објасни дечкото дека „raboti samo vo DNS ,i expert mode profile da bide drugo ne„
Кој знае нека одговори - кој не да си ќути :censored:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.525
Сега ти ни викаш вака. Ќе изградам јас тунел ама нема да напраам автопат до тунелот и после тунелот и се ќе си работи ко што треба? Ќе си возиме по тунелот.

Сега сериозно. Ај пробај го ова твоево програмче на wifi некаде и кажи дали е побрзо многу од кога си на мобајл дата со беспари, и мислиш дека си ги заебал А1. Исто пробај и Windscribe преку wifiда видиш дали не работи.
Прочитај што е ВПН, зашто служи, како работи, па потоа врати се и објасни ни како сакаш без интернет активен да ти работи брзо. А јас ќе ти одговорам како и зашто ти работи воопшто.
Инаку ги пробав програмчево, и зависно од сајт до сајт си работеше прилично задоволително за бесплатен сервис, и преку види и преку 4Г.

Sent from Телефон using Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно