Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

ПЦ глувчиња

draganamon

lurker
24 јануари 2016
701
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Мислам можеш да си пробаш во продажен салон, доколку неможеш, продавашe некој член на форумов пред некој ден исти ваков, пробај најди го огласот :)
И јас како и повеќето кога купувам ваков производ сакам да не биде отваран предходно, а ова глувче во Македонија не верувам дека нeкаде ќе го најдам изложено.
Така да, да одам во продавница и да ги замолам да отворат производ за кој не сум сигурен дека сакам да го купам... не знам, едноставно не ми се прави така.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.510
2.961
И јас како и повеќето кога купувам ваков производ сакам да не биде отваран предходно, а ова глувче во Македонија не верувам дека нeкаде ќе го најдам изложено.
Така да, да одам во продавница и да ги замолам да отворат производ за кој не сум сигурен дека сакам да го купам... не знам, едноставно не ми се прави така.
Јас пред да го купам МХ мастер 3, бев во анхоч гтц, и прашав дали можи во живо да го видам, како би знаел дали е или не е за мојата рака.
Немаа отворен. Ок, викам, ај да не ви праам проблем, чим не ви е отворен...
Ама, дечките во салоно (уствари женско беше на пултот):
-Чекај малце, ќе го отвориме.
И ги исекоа лепенките, го отворија кутивчето, и вуала: можев да видам колку е навистина мал/голем и како одговара на мојата рака. Супер беше, одлично ми изгледаше, премиум филинг. Топ.

Не, не го купив тој ден (чекав плата...).
По некој ден, пак ојдов во салонот во гтц, за да си го купам. Го немаше отворениот, ми дадоа нов, неотворен.

Да, го разбирам "гадењето" од отворени производи, ама па, за конкретниов случај, како би знаел дали производот ќе ти легни или не?
Така да, оди до некој салон, и види, ако има отворен, супер, ако не, замоли љубезно ако сакаат да отворат...

Испратено од телефоно.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
701
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Јас пред да го купам МХ мастер 3, бев во анхоч гтц, и прашав дали можи во живо да го видам, како би знаел дали е или не е за мојата рака.
Немаа отворен. Ок, викам, ај да не ви праам проблем, чим не ви е отворен...
Ама, дечките во салоно (уствари женско беше на пултот):
-Чекај малце, ќе го отвориме.
И ги исекоа лепенките, го отворија кутивчето, и вуала: можев да видам колку е навистина мал/голем и како одговара на мојата рака. Супер беше, одлично ми изгледаше, премиум филинг. Топ.

Не, не го купив тој ден (чекав плата...).
По некој ден, пак ојдов во салонот во гтц, за да си го купам. Го немаше отворениот, ми дадоа нов, неотворен.

Да, го разбирам "гадењето" од отворени производи, ама па, за конкретниов случај, како би знаел дали производот ќе ти легни или не?
Така да, оди до некој салон, и види, ако има отворен, супер, ако не, замоли љубезно ако сакаат да отворат...

Испратено од телефоно.
Затоа прашав тука, како што читав на форумов нема кој не го купи глувчево од Жирафа или за Black Friday попустиве, па може некој ке сака чоколада. Ако нема никој, здрави живи, сам ќе си ја јадам чоколадата.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.510
2.961
Затоа прашав тука, како што читав на форумов нема кој не го купи глувчево од Жирафа или за Black Friday попустиве, па може некој ке сака чоколада. Ако нема никој, здрави живи, сам ќе си ја јадам чоколадата.
Шо напрае бе?
Не чикуладото, туку со глушецо, го проба негдека?
Бива-не бива?

Испратено од телефоно.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
701
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Ништо. Никој не се понуди, а јас немав време да одам до продавница.
За сега се снаоѓам вака :)

090d94863e4cb6cfa9eae44a392762f9.jpg

mdeni

senior
24 септември 2012
6.080
6.014
Ништо. Никој не се понуди, а јас немав време да одам до продавница.
За сега се снаоѓам вака :)

090d94863e4cb6cfa9eae44a392762f9.jpg
Земи си мало конверторче од усбц во усб А. Ќе ти се наоѓа и за други работи, башка е беспари.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
701
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Мислење за маусов?искуство некој?

Ке се користи за гејминг претежно (pubg,call of duty warzone)

Да не ти кршам филм за маусов, ама во сетек имаш Razer Deathadder Essential за 999 денари, до утре е цената, на крај краева ти си Rejzerot, а не Natecot !

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Да не ти кршам филм за маусов, ама во сетек имаш Razer Deathadder Essential за 999 денари, до утре е цената, на крај краева ти си Rejzerot, а не Natecot !
Не бе таман работа,не ми кршиш филм,јас го имам овој моментално https://www.anhoch.com/product/599868176/mouse-genesis-gaming-xenon-220-6400dpi-rgb ,подобар е Razer Deathadder Essential?

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Не бе таман работа,не ми кршиш филм,јас го имам овој моментално https://www.anhoch.com/product/599868176/mouse-genesis-gaming-xenon-220-6400dpi-rgb ,подобар е Razer Deathadder Essential?
Подобар е, иако ти изгледаат како иста цена да се, Razer-от не бил никогаш до сега 999 денари, првпат го гледам по оваа цена.

Steam.

user
31 мај 2011
1.088
1.005
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11
Подобар е, иако ти изгледаат како иста цена да се, Razer-от не бил никогаш до сега 999 денари, првпат го гледам по оваа цена.
дефинитивно не е, прекинете да го величите брендот а и маусот, ребрендиран DA од 2013 со истите проблеми со doubleкликање и прастар сензор. Земи го натекот горе и не му ја мисли.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје

boro1

user
13 август 2009
1.824
1.649
Екипо, мислење за вајпер мини? и каде би можел да најдам ?

Анхоч и Галерија го носат, но моментално го немаат на лагер.

Го имам веќе 2 години скоро, после 1 година почна да му прерипа скролот и мидл-клик не фаќа 8 од 10 пати.
Не помогна чистење од прашина, помогна купување на MX Master 3.

Уште ми стои на бирото, го користам за играње FPS игри, за се друго го користам Мастерот.

Other than that - убаво маусче, има ептен малку RGB но лесно се гаси преку Razer Synapse.

-

Sidenote/smol rant:
За кој к*р глувче од 100 евра нема on-board memory или некоа опција да си ги зачувам мапирањата на копчињата (хоризонталниот скрол да контролира voulume).
Знам дека е за да мора да се инсталира Logitech Options софтверот и да работи во позадина за "data collection" - I'm just tired of it.

Последна промена:

Markeloff__

read-only
23 февруари 2022
21
14
Анхоч и Галерија го носат, но моментално го немаат на лагер.

Го имам веќе 2 години скоро, после 1 година почна да му прерипа скролот и мидл-клик не фаќа 8 од 10 пати.
Не помогна чистење од прашина, помогна купување на MX Master 3.

Уште ми стои на бирото, го користам за играње FPS игри, за се друго го користам Мастерот.

Other than that - убаво маусче, има ептен малку RGB но лесно се гаси преку Razer Synapse.

-

Sidenote/smol rant:
За кој к*р глувче од 100 евра нема on-board memory или некоа опција да си ги зачувам мапирањата на копчињата (хоризонталниот скрол да контролира voulume).
Знам дека е за да мора да се инсталира Logitech Options софтверот и да работи во позадина за "data collection" - I'm just tired of it.
Кај мене суперлајтот има он борд меморија, дпи-то си го локнав така не верувам дека MX3 нема таква опција?

Markeloff__

read-only
23 февруари 2022
21
14
За толку скап маус реално требало да стават онборд

LambertGolden

hello world
4 декември 2019
253
103
Дечки, едно најверојатно глупо прашање, што изгледа не е можно.
Дали можам својот MX Master 3 да го конфигурирам, на одредена url adresa(сајт) да користи различни сетинзи(Shortcut), додека на сите останати да си работи со дефаултните што сум ги ставил за Chrome?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.510
2.961
Дали можам својот MX Master 3 да го конфигурирам, на одредена url adresa(сајт) да користи различни сетинзи(Shortcut), додека на сите останати да си работи со дефаултните што сум ги ставил за Chrome?
Или, па, ако тоа не е можно, користи два браузери, и за еднио одбери си едни сетинзи, а за другио, други сетинзи.

Испратено од телефоно.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Ако не може со неговиот софтвер, може со Autohotkey.
Барај под if директиви.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Да ја освежиме темава,ми треба мислење за гејминг маус безичен,поточно помеѓу овие два модела,logitech g305 lightspeed или SteelSeries Rival 3 Wireless,ке се користи поголемиот дел за гејминг.

Logitech-G305_1.jpg 6439122_sd.jpg

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно