Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

ПЦ глувчиња

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
Залеми си го свичот да е константно пуштен. Би требало да се среди, доколку е до него (ако можеш да откриеш).

Zero-T

read-only
16 мај 2014
38
50
Zero-T's setup  
Processor & Cooler
Intel Core I5 4670 @ 3.4Ghz
Motherboard
Gigabyte Z97 HD3
Storage
Western Digital Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Antec VP500 P
RAM
32 GB Patriot Viper 3 Black Mamba @ 2400Mhz
Video card
/
Case
LC Power Juggernaut 926B
Mouse
Razer Basilisk Essential
Keyboard
Genius LuxeMate i200
Monitor
2 x DELL U2414H
OS
Windows 10 64bit
Залеми си го свичот да е константно пуштен. Би требало да се среди, доколку е до него (ако можеш да откриеш).
Уф, сам ова не би знаел да го направам, немам никакво искуство со лемење :(

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Не е цркнат баш, ама сецка (на пример ако кликниш и држиш за селекција ќе пушти самото и ќе слектира од потаму). G305 е маусот инаку, скоро 3 години напрае.
Се извинувам за дезинформацијата, батеријата била :rolleyes:
Ја сменав коска е маусот.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Нешто со еден колега западнавме во муабет кој се сведе на тоа дека MX Master 3 Graphite е поефтин од црниот затоа што има пластичен спој кој под прав агол се гледа.

Личи на пукнатина ама не е, џоинт е. До сега проверив 3 графити и само еден црн на кој не се гледаше. Ај баш ме интересира пошто се изнакупувавме од џирафа, како е кај вас.

Еве за што станува збор, слика од реддит, така е исто и на мојот графит.

ezgif-1-028607cf64.jpg

Boco1987

hello world
25 март 2017
303
352
Скопје
Нешто со еден колега западнавме во муабет кој се сведе на тоа дека MX Master 3 Graphite е поефтин од црниот затоа што има пластичен спој кој под прав агол се гледа.

Личи на пукнатина ама не е, џоинт е. До сега проверив 3 графити и само еден црн на кој не се гледаше. Ај баш ме интересира пошто се изнакупувавме од џирафа, како е кај вас.

Погледнете го атачментот 110758
Нема вакво на мојот

Bakii

read-only
17 декември 2015
30
18

Исто е кај мојот, како на сликата

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје

Mожеби заради својствата на бојата црната лесно ја покрива таа линија, или можеби има две различни серии на маусот што се состојат од различни делови.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832

Кај мене се познават, although не до олку, и мораш апла да го бараш за да го приметиш. Is it because I'm black?

IMG_1988.jpeg

Boco1987

hello world
25 март 2017
303
352
Скопје
Сега на повеќе светлина кога убаво го загледав го има и кај мојот само многу е помало и се гледа само под одреден агол.
Неам некој добар мобилен ова е најдобрата слика шо ја сликнав за да се види

Атачменти

• mouse.jpg
    mouse.jpg
    130,3 KB · Прегледи: 76

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Абе не вадете глупсти муабети. Од исти калап со исти алати се прават сите бои. Црната можеби има различни физички карактеристки па таа црта помалку да се гледа. За разчична боја СИГУРНО нема друг калап

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Абе не вадете глупсти муабети. Од исти калап со исти алати се прават сите бои. Црната можеби има различни физички карактеристки па таа црта помалку да се гледа. За разчична боја СИГУРНО нема друг калап

Што е глупо во муабетов? На црните далеку помалце се гледа тоа. На прв поглед помислив дека е пукнатина баш така изгледа. На интернет нема многу инфо за ова.

hpetrovski

hello world
22 октомври 2018
131
280
Скопје
www.instagram.com
На секој модерен лоџитек ги има. Лиена пластика е, tooling-от за калапите се троши и треба да се замени после одреден број на мауси произведени пошто се влошува толеранцијата. Е сеа додај фактот шо најверојатно маусов се произведва во уште неколку фабрики во кина, па во секоја фабрика има X број на сериски линии конкретно за MX мастерот, не можиш да очекуваш дека два мауси ќе бидат 1:1 исти, освен ако не излегле од истата сериска линија, во истиот ден.

-Ata-

hello world
2 декември 2010
150
183

личи на влакно на маусот

Tose1991

hello world
18 април 2016
62
96
Skopje
Tose1991's setup  
Processor & Cooler
ryzen 5 9600x
Storage
samsung 970 evo plus+samsung 980 pro+1tb+1tb hard disk toshiba
PSU
corsair 750w
RAM
32gb corsair vengeance
Video card
rx 6800 xt Saphire nitro plus
Monitor
LG
Здраво дечки се мислам помеѓу овие две глувчиња Logitech G102 или Razer Basilisk Essential за слична цена па кој е подобар избор според вас?

Surreal

hello world
30 септември 2014
203
211
Скопје
Здраво дечки се мислам помеѓу овие две глувчиња Logitech G102 или Razer Basilisk Essential за слична цена па кој е подобар избор според вас?
G102 со променети свичеви, доколку не се нафаќаш тоа да го правиш, Разерот

hpetrovski

hello world
22 октомври 2018
131
280
Скопје
www.instagram.com
Стариот g102/g203 (prodigy, не lighsync) има одлични кликови, никогаш не би ги сменал tbh. Ваљда ги сјебале на новите, пошто и мене поновите лоџитек свичој не ме бендисаја некако

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Мислење за MSI GM-41 Wireless? Според тоа што го гледам на Анхоч и на други страни, Џирафа нуди добра цена за маусов - 2810 денари. Го бендисав G305 и ми одговара и формата и димензиите но ме мисли и овој бидејќи е полесен и има своја вградена батерија. Би ценел мислења посебно од некој член што го има или го користел маусов.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Мислење за MSI GM-41 Wireless? Според тоа што го гледам на Анхоч и на други страни, Џирафа нуди добра цена за маусов - 2810 денари. Го бендисав G305 и ми одговара и формата и димензиите но ме мисли и овој бидејќи е полесен и има своја вградена батерија. Би ценел мислења посебно од некој член што го има или го користел маусов.
Ако сакаш за г305 мислење, земај не се мисли. 4 месеци една батерија трај.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Ако сакаш за г305 мислење, земај не се мисли. 4 месеци една батерија трај.
Го има брат ми G305 ми одговара ептен и форма и димензии, GM41 малку ми ги мати сметките ама ќе разгледам по интернетов што викаат првин.

Intoxicated

hello world
22 декември 2014
85
128
Скопје
Intoxicated's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3600x 4.4Ghz & Arctic Esports 34 DUO
Motherboard
Storage
SSD M.2 Corsair NVMe MP510 240GB // PCIe Kingston A400 240GB // 1TB WD Blue HDD
PSU
Coolermaster 500w Lite
RAM
16GB DDR4 3200Mhz Corsair Vengeance PRO RGB CL16 Kit (2x8GB)
Video card
Gigabyte Aorus RX580 4GB OC
Case
Macube 310 white w/ 7x Hydrion 120 white
Mouse
Razer Viper Mini
Keyboard
Genesis RHOD 400
Audio
Headphones Razer BlackShark V2 X TriForce Gaming Black
Monitor
ASUS VZ249H Eye Care Monitor White
OS
Win 10 Pro
Што е глупо во муабетов? На црните далеку помалце се гледа тоа. На прв поглед помислив дека е пукнатина баш така изгледа. На интернет нема многу инфо за ова.
Што ќе ти е интернет за да знаеш дека на црно помалце ќе се приметуваат такви контрасти?
Ај ќе отвориме нова линија за жутиве мауси, нека има линија just for the laughs gags.
Мислењето е автоматски споено:

G305 ти е доста добар избор, земи си од Али адаптер AA->AAA извади го капакот и ете ти и полесен маус,
Единствено нешто што пати на логитекот се кликовите ама не би ти претставувало проблем пред да си речеш дека добар период истерал маусот.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно