На ибан во еур или на рутинг уса нумберПоследен пат успешно направив во ноември месец.
Mojoт акаунт е поврзан со Paypal од поодамна, а префлрав од PayPal на Peyoneer пред еден месец и можеше.Многумина се жалат дека не е изводливо веќе, а некои дека Paypal и на претходно поврзани сметки не им ја прифаќа банковната сметка од Payoneer. Значи проблемот е кај Paypal, еве тука најдов еден поопширен одговор - https://www.quora.com/Is-it-possible-to-link-PayPal-and-Payoneer.
Јас на ибан во ерур повлеков пред месец дена
Mojoт акаунт е поврзан со Paypal од поодамна, а префлрав од PayPal на Peyoneer пред еден месец и можеше.
Можеби има нешто врска дали префрлањето на IBAN еур или USA routing како што пишал членот погоре.
Ова ќе биде супер ако е така.PayPal од пред некое време воведоа Withdraw на Mastercard картички така да би требало да функционира и преку Payoneer картичките (покрај IBAN и USA bank account)
Ова ќе биде супер ако е така.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Незнам дали ќе даде на Payoneer, дека е prepaid.PayPal од пред некое време воведоа Withdraw на Mastercard картички така да би требало да функционира и преку Payoneer картичките (покрај IBAN и USA bank account)
Никој не спомна дека пејпалот е македонскиКако тоа имате опции withdraw на маледонски пејпал акаунт?
Банкомат на Халкбанка ми ја изеде картичката, знае некој зошто би ми се случило ова? И дали ќе ми прават проблем кога ќе отидам во банката да се распрашам
5000еу се максимални на картичка, пример вкупно 6000еу, 5000 ти се на картичка другите 1000 на акаунт. Кога ќе извадиш 1000 од банкомат тие 1000 од акаунтот ќе се префрлат на картичката автоматски, зошто вака функционира не знам.Ми стигна маил дека трансакцијата е комплетирана и средствата си ги глеам. Е сеа прашање ми е, на пц кога ќе се логираш горе нели бираш
Средствата ми стојат во EUR, а ако одберам на картичка не ги покажува.
- EUR balance
- GBP balance
- Prepaid Card
Ок е се, ќе ми бидат овозможени да ги вадат преку картичка или нешто + треба да се направи? Прв пат ја користам, да не треба нешто да се направи за да се префрлат на картичка или пак автоматски ги чита.
5000еу се максимални на картичка, пример вкупно 6000еу, 5000 ти се на картичка другите 1000 на акаунт. Кога ќе извадиш 1000 од банкомат тие 1000 од акаунтот ќе се префрлат на картичката автоматски, зошто вака функционира не знам.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
картичката која валута ти е?Валда не ме свати. Кога ќе одберам картичка (нели у дроп даун менито се наредени EUR,GBP и Prepaid Card) ми пишува 0 баланс. А во ЕУР ми ги појавува средставата. Една трансакција имам, денес е комплетирана, немам други приливи. Мења нешто тоа што на картичка е 0 или исто е? Дали ако отидам на банкомат ќе ги покаже средствата т.е ќе можам да ги подигнам?
картичката која валута ти е?
Епа затоа Еурата ти седат на баланс, а не на картицаАко сум точен, до бројот на картичката стои USD. Значи валда USD.
Епа затоа Еурата ти седат на баланс, а не на картица
имаш конверзија да направиш ако сакаш да ги ставиш на картичка .. ама со оглед дека би вадел Еура на банкомат не ти е тоа препорачливо, туку ти треба да си нарачаш картичка за еура .. на пајонир картичките се во една валута само
Многу провизии зима во конверзија или?
0.5% во Payoneer имаш таму да си провериш, можеш прво проверка да направиш пред да удриш конверзија .. ама со USD картица ако вадиш во Грција/Косово EUR тогаш ќе те одере конверзија на банкомат .. ако вадиш денари ваљда нема да ти смени дали мењаш од евра или долари тоа не би знаел да ти кажам разлика
Тука ќе ги вадат. Него напраив конверзија, сеа 0 ми е и во EUR balance и на картичкаСе чека нешто за да ги смени или?
Здраво на сите. Ја прочитав цела тема и никаде не најдов, па ајде да прашам. Првпат добивам можност да ја користам Пајонир. Само што ми стигна картичката, уште не сум вадел пари. Приливите ми се во УСД. Од МК нема да вадам пари после се што прочитав и разбрав, меѓутоа прашањето ми е друго. Дали ако нарачам ЕУР картичка ќе можам од сметка да ставам пари на таа картица и со тоа ќе заштедам некоја провизија за бордер фи или друг вид на ги?
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 200GB ULTRA A1C10 w/adapter 100mb/s SDSQUAR-200G-GN6MA
2.700,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB WHITE Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00199A
2.080,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART STANDING AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS11DM
6.820,00 ден
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Blue SN5100 M.2 NVMe WDS100T5B0E
9.790,00 ден