Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Новите Магента пакети?

dashbog

lurker
24 јуни 2008
567
809
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Значи виновни зошто не шири оптика Телеком се другите оператори. Тие да покажат конкурентност Телеком ќе почне да реагира.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.790
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Во Охрид се раширија со оптика доста, зашто Инфел односно Телекабел со оптика им земаа доста корисници и низ центар и по периферија. Да немаа мака од нив, можда уште ке бевме на адсл/вдсл.
Блазе вас, Струга уште не мрда со оптиката. Порано викаа мерко кочел работа, замина мерко дојде села па пак закочена работата и пак мерко и на крај ништо.
Немаат интерес телеком струга за оптика.
Мислењето е автоматски споено:

Значи виновни зошто не шири оптика Телеком се другите оператори. Тие да покажат конкурентност Телеком ќе почне да реагира.
Струга воопшто нема други и затоа телеком мува не го лази. Секој град со своја приказна. Каде има локален кабловски оператор или телекабел има и оптика од телеком

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Од некои нивни причини не се замара телеком баш да ја рашири оптичката мрежа низ градовите. За исти пари нудат адсл и така стрижат овци.
Баш од тие причини откажав и телефон и се, и сега немам никаква врска со телеком. Една преплата минис на нивното конто. Пак нека се прават мутави. Знаеш колку такво како мене откажаа претплатнички линии ? 10+ само овде. Масовно се откажуваат фиксни линии! Тоа е загуба за Телеком не за мене!

Другите (кабловски) оператори си шират оптика на големо. Пола град им е покриен со оптика. Само телеком глумат газди и мислат дека народот ке им плаќа за мизерниот интернет. Поминато е тоа време.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.790
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Баш од тие причини откажав и телефон и се, и сега немам никаква врска со телеком. Една преплата минис на нивното конто. Пак нека се прават мутави. Знаеш колку такво како мене откажаа претплатнички линии ? 10+ само овде. Масовно се откажуваат фиксни линии! Тоа е загуба за Телеком не за мене!

Другите (кабловски) оператори си шират оптика на големо. Пола град им е покриен со оптика. Само телеком глумат газди и мислат дека народот ке им плаќа за мизерниот интернет. Поминато е тоа време.
Се слагам со тебе ама не секаде има избор освен телеком и а1

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
Некој друг да не има проблем со VoLTE функцијата? Картицата во телефонот ми е релативно нова а како функција во поставки не ми го дава како опција.
Кога ѕвонам на некој на другата линија телефонот ѕвони веднаш а мене кога ми ѕвонат се чека неколку секунди, притоа мобилниот интернет ми паѓа на 2G (edge), а ако се јавам во целост се „губи”

Атачменти

• IMG_3287.png
    IMG_3287.png
    111,6 KB · Прегледи: 39
  • ScreenRecording_06-06-2025 21-17-03_1.mp4
    1,3 MB

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.288
1.317
Некој друг да не има проблем со VoLTE функцијата? Картицата во телефонот ми е релативно нова а како функција во поставки не ми го дава како опција.
Кога ѕвонам на некој на другата линија телефонот ѕвони веднаш а мене кога ми ѕвонат се чека неколку секунди, притоа мобилниот интернет ми паѓа на 2G (edge), а ако се јавам во целост се „губи”
Нов корисник си или не? Си имал до сега океј било или не? Кога ѕвониш имаш VoLTE а кога те бараат не?

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
Нов корисник си или не? Си имал до сега океј било или не? Кога ѕвониш имаш VoLTE а кога те бараат не?
Да сум имал и имам приметено дека работи т.е. мобилниот интернет не ми се губи само ако пред повикот уклучам авионски режим и по неколку секунди го исклучам, ама тоа не е решение.

18 септември 2020
927
869
Македонија
Да сум имал и имам приметено дека работи т.е. мобилниот интернет не ми се губи само ако пред повикот уклучам авионски режим и по неколку секунди го исклучам, ама тоа не е решение.
Јави се во контакт центарот за да ти активираат VoLTE, јас така го активирав пред 3 месеци ко го купив припејд бројот од македонски Телеком.

• ми се допаѓа
Реакции: Viko

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
А да не е можеби некомпатибилен апарат? Кој телефон, модел, да не е кинеска, индиска, арапска верзија и слично.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
А да не е можеби некомпатибилен апарат? Кој телефон, модел, да не е кинеска, индиска, арапска верзија и слично.

Имаше видео и скрин погоре затоа и не пишав, инаку iPhone 13 Pro

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.288
1.317
Да пробаш СИМ-от да го ставиш во друг уред таму како ќе е? Ја исто сум на Телеком немам никаков проблем со ВоЛТЕ.

А да не е д локација. Ако не плачка одма и телеком на сите канали

Нахх не би требало а? Типот има 5Г... Шо знам затоа пишав да провери друг телефон како ќе е.

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
А да не е д локација. Ако не плачка одма и телеком на сите канали

Не е сто посто до локација хаха мајка ми и татко ми исто така се на телеком во магента пакет сме на нивните телефони (Андроид) се работи како што треба
Да пробаш СИМ-от да го ставиш во друг уред таму како ќе е? Ја исто сум на Телеком немам никаков проблем со ВоЛТЕ.

Нахх не би требало а? Типот има 5Г... Шо знам затоа пишав да провери друг телефон како ќе е.
Им пишав мејл па ќе видиме инаку на др. Телефон 100% работи ама ќе пробам во секој случај

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Не е сто посто до локација хаха мајка ми и татко ми исто така се на телеком во магента пакет сме на нивните телефони (Андроид) се работи како што треба

Им пишав мејл па ќе видиме инаку на др. Телефон 100% работи ама ќе пробам во секој случај
Пробај ја твојата картица на нивните телефони. Инаку сега го видов видеото, некако и без повик многу брзо ти се свичува во Е од 5G. Да пробаш да го ставиш на 5G On или 4G, и да пробаш.

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
Пробај ја твојата картица на нивните телефони. Инаку сега го видов видеото, некако и без повик многу брзо ти се свичува во Е од 5G. Да пробаш да го ставиш на 5G On или 4G, и да пробаш.
Некој безбедносни глупости на Епл тоа не покажува повик инаку кога друга линија ми врти и пред да го добијам повикот (call screen ако ме сваќате хах) ми паѓа на 2г а ако се јавам потполно се губи и 2г-то

18 септември 2020
927
869
Македонија
Некој безбедносни глупости на Епл тоа не покажува повик инаку кога друга линија ми врти и пред да го добијам повикот (call screen ако ме сваќате хах) ми паѓа на 2г а ако се јавам потполно се губи и 2г-то
Јави се на 122 и кажи му го бројот и ќе ти активираат VoLTE, јас така активирав на Xiaomi Redmi 12.

• ми се допаѓа
Реакции: Viko

Majestic

hello world
25 јули 2008
199
196
Битола
Две годишниот договор за Магента пакетот ми завршува во Октомври.

Сеуште не можам да се одлучам дали да го прифатам новиот договор, во кој ми доаѓа да плаќам поскапо за опција која не ми ни треба - Магента ТВ).

Некој да знае, колку време би можел да си останам на моменталниот пакет, без да склучам нов, пред Телеком одлучи да ме услови да се префрлам?

Кога прашав во Телеком не добив баш јасен одговор околу ова.

Yoss

read-only
13 октомври 2024
23
24
Скопје

Сеуште не можам да се одлучам дали да го прифатам новиот договор, во кој ми доаѓа да плаќам поскапо за опција која не ми ни треба - Магента ТВ).

Некој да знае, колку време би можел да си останам на моменталниот пакет, без да склучам нов, пред Телеком одлучи да ме услови да се префрлам?

Јас бев во иста ситуација и неколку години терав на стара тарифа без никаков проблем до пред некоја недела, немав веќе увид во мој телеком и поради тоа сменив во нова тарифа иначе ќе терав уште така. Они секогаш ќе те форсираат да продолжиш договор бидејќи им е во полза. И да се запази дека некогаш имаат промоции кои траат до завршување на договорот и може да ти биде поголема сметката од кога ќе заврши договорот, мене ми беше истата цена цело време.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
762
1.179
Се додека си задоволен, или додека они не решат, дека ќе ги менуваат пакетите. Углавном, почекај до нова година, односно божик, ќе има промоции. И барај понуда преку агенти. Они средуваат за пониски цени.
Како? Верувај сѐ уште не разбрав.

JeftoMKD

read-only
4 август 2025
3
4

Ако не сакаш и ТВ, имаш опција Magenta 1 M lite односно нет на опптика со 100Мбпс, а гратис ти иде боксот со 30на канали. Цената е 999 денари за фиксните услуги, го нема на сајт, но можеш да прашаш, ќе ти кажат во салон/ контакт центар.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје

Јас од лани од ноември сум без договор баш од истата причина. Нема проблем, фактурираат по стариот договор, не ме контактирале за обнова до сега.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Јас од лани од ноември сум без договор баш од истата причина. Нема проблем, фактурираат по стариот договор, не ме контактирале за обнова до сега.
Да се надоврзам, негативно е што сеуште сум на 60/30 оптика, додека сегашниот М пакет е 100/50, ама освен за даунлоуд нешто поголемо, не ми пречи.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.699
3.341
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Скоро склучив договор со Телеком, а месецов ми истекува и договорот со А1 во другиот дом.
Одлуката падна да не продолжуваме никакви договори ако цената на претплатата е поголема од онаа што ја имаме моментално.

Мислам дека доволно се добри брзините во денешно време за нормална употреба, дури и за работа оптиката на телеком за мене ми е доволна. А ако е потребно тука е тој бустер пакетот од 300/300.

Брат ми моментално е на А1 во Хрватска, и телемах му нудат поевтин пакет за да се префрли кај нив, не знам дали кај нас некој се замара да даде поконкурентна понуда од моменталната?

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Скоро склучив договор со Телеком, а месецов ми истекува и договорот со А1 во другиот дом.
Одлуката падна да не продолжуваме никакви договори ако цената на претплатата е поголема од онаа што ја имаме моментално.

Мислам дека доволно се добри брзините во денешно време за нормална употреба, дури и за работа оптиката на телеком за мене ми е доволна. А ако е потребно тука е тој бустер пакетот од 300/300.

Брат ми моментално е на А1 во Хрватска, и телемах му нудат поевтин пакет за да се префрли кај нив, не знам дали кај нас некој се замара да даде поконкурентна понуда од моменталната?
Тоа и јас се мислев, можам да доплатам бустер за 500 денари (300/300) наместо нов договор. Сегашната тарифа ми е М оптика и две мобилни линии за цена од 2300 денари ако не се лажам. Со бустер 2800, што мислам дека пак излегува поевтино. Мобилните линии сеуште ми стојат со 100 гига по број и имам 5Г, и плус имам МагентаТВ каде што ги имам сите канали на мобилен.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно