Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

НЛБ Банка

Дали сте задоволни од услугите на НЛБ Банка?

• Да

Гласови: 89 43,2%
  • Делумно сум задоволен

Гласови: 71 34,5%
  • Не

Гласови: 46 22,3%

• Вкупно гласале
    206

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.278
11.752
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
896
компјутерот ми е на кабел немам вифи.
Уклучи WiFi? Секој рутер има WiFi, дури и најлошите од Телеком/А1 - или да не мислиш дека ти зрачи и ќе ти го уништи мозокот?

Исто така имам и добар број од психолог, изгледа треба да разговараш со некого за комплексите кои ги имаш. Пиши ми ќе те поврзам со добри луѓе кои можат да ти помагат.

FatCat

hello world
4 март 2022
196
120
Уклучи WiFi? Секој рутер има WiFi, дури и најлошите од Телеком/А1 - или да не мислиш дека ти зрачи и ќе ти го уништи мозокот?

Исто така имам и добар број од психолог, изгледа треба да разговараш со некого за комплексите кои ги имаш. Пиши ми ќе те поврзам со добри луѓе кои можат да ти помагат.

полека лепи не се возбудувај, тебе ти излагаат на површина фрустрации некој, не користам вифи тиња брзина има. друг проблем имаш?

Andrejrulz

hello world
14 октомври 2014
107
108
Извадок од новата тарифа со важност од 1.4.2026
Јас веќе некое време размислувам да сменам примарна банка, барем за секојдневно работење и примање плата.
Со оваа нивна одлука само што се забрза процесот...
Што би рекле со оглед на денешниве понуди и можности, која е најдобра замена?
Јас ја гледам комерцијална како кандидат. Имаат сѐ што треба електронски, еве и нова апликација направија неодамна, цените за интернет пакет се 40 денари, што ако добро разбирам вклучува и одржување на сметка, и можност за онлајн плаќање.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Јас веќе некое време размислувам да сменам примарна банка, барем за секојдневно работење и примање плата.
Со оваа нивна одлука само што се забрза процесот...
Што би рекле со оглед на денешниве понуди и можности, која е најдобра замена?
Јас ја гледам комерцијална како кандидат. Имаат сѐ што треба електронски, еве и нова апликација направија неодамна, цените за интернет пакет се 40 денари, што ако добро разбирам вклучува и одржување на сметка, и можност за онлајн плаќање.
Јас после 20 год менував за фирмата а лична морам нлб зошто имам кредит, халкбанка и стопанска имаат најдобри услови, комерцијална е насочена кон држава и големи корисници и не е баш за препорака, пријатели ептен ја фалат халк само нема филијала во близина на моја фирма и отидов стопанска, кај стопанска е добро што не мора токени за електронско, работи со апликацијата од приватната електонска банка

Andrejrulz

hello world
14 октомври 2014
107
108
Јас после 20 год менував за фирмата а лична морам нлб зошто имам кредит, халкбанка и стопанска имаат најдобри услови, комерцијална е насочена кон држава и големи корисници и не е баш за препорака, пријатели ептен ја фалат халк само нема филијала во близина на моја фирма и отидов стопанска, кај стопанска е добро што не мора токени за електронско, работи со апликацијата од приватната електонска банка
Уфф ич не сум наклонет кон стопанска, одбивно ми е се што е поврзано со нивното електронско банкарство

Тргнав кон комерцијална зашто отворив таму сметка пред некој месец заради visa signature па некако ми се допадна целиот иницијален процес и прв впечаток.
Ќе ја разгледам и халк.
Какви ограничувања има за промена на банка за примање плата кога се има кредит? Влијае на каматата само или воопшто не можеш? Ова дефинитивно е битна работа да се земе превид

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Се тешиш... велиш... што се 150 денари, на глупости ги даваш... а кој ќе трча сега по банки префрлања чуда..

Останувам на НЛБ тоа е јебига, нека пијат кафе.
На крај само буржоазија ќе остане во НЛБ. А може тоа е и целта? :)
Мислењето е автоматски споено:

Шала на страна, ја дури сега гледам дека уствари плаќам 160 денари! 45 управување со трансакциски, 45 управување со трансакциска за девизи и 70 за стандард пакет.

Последна промена:

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.926
Се тешиш... велиш... што се 150 денари, на глупости ги даваш... а кој ќе трча сега по банки префрлања чуда..
На скоро истата мисла сум, имам кредит таму....
Останувам на НЛБ тоа е јебига, нека пијат кафе.
...ама, да се засркнат, низ нос да им излези кафето!

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Уфф ич не сум наклонет кон стопанска, одбивно ми е се што е поврзано со нивното електронско банкарство

Тргнав кон комерцијална зашто отворив таму сметка пред некој месец заради visa signature па некако ми се допадна целиот иницијален процес и прв впечаток.
Ќе ја разгледам и халк.
Какви ограничувања има за промена на банка за примање плата кога се има кредит? Влијае на каматата само или воопшто не можеш? Ова дефинитивно е битна работа да се земе превид
ДА, повеќето кредити имаат клаузула да имаш плата во таа банка и кредитна картичка, ако смениш банка или откажеш картичка се менуваа договорот и има многу поголеми камати и пенали, нездрава работа...

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.282
5.254
Скопје
hackitfree.github.io
За заборавен пин 200ден ми лапнаа..
Ајде бар сега новава апликација што е НЛБ-пеј го меморира кодот - може повратно да си го провериш.
Ми кажаа и м-клик користи ја и НЛБ-пеј - само едната се плаќа 45ден месечно ...:confused:

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Ајде бар сега новава апликација што е НЛБ-пеј го меморира кодот - може повратно да си го провериш.
Ми кажаа и м-клик користи ја и НЛБ-пеј - само едната се плаќа 45ден месечно ...:confused:
ОД пред неколку години за промена на лимит на кредитна, или на дебитна на шалтер или промени во банкарство мора да се поднесе хартиено барање и секое кошта 300 дена, ни една банка не го прави тоа...

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Патем, за промена на ПОЗНАТ пин на банкомат - 100 МКД во Шпаркасе. Сам си куцаш сѐ а они чклап стотче.
Те тераат да не го менуваш… Лихваришта.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Како што пишав - после 16 години, во НЛБ ми останаа само 1000 денари кои ги оставив за одржување на сметката.
А како што гледам, тоа ќе е доволно за 6 месеци, по новиве лоповски тарифи.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
569
389
Како што пишав - после 16 години, во НЛБ ми останаа само 1000 денари кои ги оставив за одржување на сметката.
А како што гледам, тоа ќе е доволно за 6 месеци, по новиве лоповски тарифи.
Ako nemas priliv toj mesec nema da ti zemat za odrzuvanje, nemas potreba da ostavas sredstva

gego

hello world
6 декември 2009
333
360
Скопје
gego's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 3600 & stock cooler
Motherboard
MSI B450 TOMAHAWK
Storage
SSD 500GB & WD 2TB
PSU
Chiftech 750W
RAM
16GB
Video card
AMD RX 580 8GB
Case
NoName
Mouse
Blaody V5
Keyboard
A4Tech X7 G800W
Monitor
Asus VA24EHE
OS
WIN10
Во глобала сите банки се избезобразија за време и по пандемијата. Затворија експозитури, наместо да отвараат нови за да нема редица луѓе кој чекаат на дожд, снег, мраз, топлина 40°. Банкомати одстранија не ги вратија, практично го намалија нивниот број.
Од тогаш све некој провизии, плаќања за: одржување сметка, трансакциска наплата за онлајн купување, плаќање за одкажување на картица, плаќање за одкажување на трансакциска (среќа ова државата им го оспори), сега све тоа НЛБ ко зголемува х2, и така во недоглед. Карванот си лае, кучињата си врват (пошо они се кучињата, не ние) Имам впечаток дека за скоро ќе почнат да наплаќаат за "добар ден" кога ќе те поздрават во експозитура.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
757
1.171
Нлб, Халк и Уни, имаат иста цена од 150 денари.
Голема е веројатноста и другите банки да ги променат цените. Нагоре.

gego

hello world
6 декември 2009
333
360
Скопје
gego's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 3600 & stock cooler
Motherboard
MSI B450 TOMAHAWK
Storage
SSD 500GB & WD 2TB
PSU
Chiftech 750W
RAM
16GB
Video card
AMD RX 580 8GB
Case
NoName
Mouse
Blaody V5
Keyboard
A4Tech X7 G800W
Monitor
Asus VA24EHE
OS
WIN10
И, да се осврнам на темава. НЛБ од омилена ми стана одбивна банка. Наплаќаат за све и свашта, ај си викам сите банки наплаќаат, нејсе. Пред Нова Година добивам известување дека ќе ми изготват ВИСА картичка и ќе ми го ЗАМЕНАТ Мастерот. Се чудам, што, зашто, како кога не сум побарал такво нешто. Си викам ваљда укинуваат работа со Мастер. Ама не било така. На нивната страна фино лепо ги нудат двете картици како опција. И од тука почнав со дислајковите. Кога стаса известување дека ми е изготвена, се јавив за да прашам каде ми е, за да ја подигнам (у ствари да се побунам) пошо пази, нема во пораката каде е тоа, бидејќи матичната експозитура не постои веќе. И по кратко објаснување по тф, и за тоа дека неќам ВИСА, ми велат дека ако не појдам да ја земам, ќе си останам на Мастерот, нема да ме блокираат или сл. Кратко после тоа се деси НЛБ-пеј срањето кое го имав, ама бара да се симне повторно, ново НЛБ пеј. И тоа баш кога купував авионски карти. И ми бараше, пази ова, да го деинсталирам ЕниДеск!!?? Ало, ми скенираш тф, и било закана за безбедноста. Као да незнам. Па утре Вибер ќе бараат да го избришам. Морав, го избришав. После инстал. и остали генералии ми побара ПИН да внесам на картица. ВТФ!!?? Тука пукнав и збеснав.
А и отиде сесијата за авионските карти и пак јово на ново. Среќа истата цена беше сеуште.
Уште ова со зголемување на цената на услугите капак.

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Во глобала сите банки се избезобразија за време и по пандемијата. Затворија експозитури, наместо да отвараат нови за да нема редица луѓе кој чекаат на дожд, снег, мраз, топлина 40°. Банкомати одстранија не ги вратија, практично го намалија нивниот број.
Од тогаш све некој провизии, плаќања за: одржување сметка, трансакциска наплата за онлајн купување, плаќање за одкажување на картица, плаќање за одкажување на трансакциска (среќа ова државата им го оспори), сега све тоа НЛБ ко зголемува х2, и така во недоглед. Карванот си лае, кучињата си врват (пошо они се кучињата, не ние) Имам впечаток дека за скоро ќе почнат да наплаќаат за "добар ден" кога ќе те поздрават во експозитура.
Воени профитери. Огромни добивки направија. А Недомаќинската банка од кај ружниот сосед беше шампион - за одложените рати им наплатија казнени камати ("не било закон, само препорака од ЗЗ да нема камати").

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
569
389
Info od pred 15-20 min, nemoze da se podigne gotovina od bankomat na nlb vekje eden cas, bev citymall pa vlae pa eden pa drug i mi kazaa deka bil globalen problem i em od 1.4 neka kacat standard paket 150 den mameto da i go ….

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно