Дали си најискрено сериозен? Ако имаш интернет на компјутерот, ќе имаш и WiFi за телефонот?
компјутерот ми е на кабел немам вифи.
Дали си најискрено сериозен? Ако имаш интернет на компјутерот, ќе имаш и WiFi за телефонот?
Ништо, уплатницата и пенкалцето во рака и правец во филијала, многу едноставно.компјутерот ми е на кабел немам вифи.
Мики ти ли си бе? или некој спин-оф на мики е?компјутерот ми е на кабел немам вифи.
Уклучи WiFi? Секој рутер има WiFi, дури и најлошите од Телеком/А1 - или да не мислиш дека ти зрачи и ќе ти го уништи мозокот?компјутерот ми е на кабел немам вифи.
Уклучи WiFi? Секој рутер има WiFi, дури и најлошите од Телеком/А1 - или да не мислиш дека ти зрачи и ќе ти го уништи мозокот?
Исто така имам и добар број од психолог, изгледа треба да разговараш со некого за комплексите кои ги имаш. Пиши ми ќе те поврзам со добри луѓе кои можат да ти помагат.
Јас веќе некое време размислувам да сменам примарна банка, барем за секојдневно работење и примање плата.Извадок од новата тарифа со важност од 1.4.2026
Јас после 20 год менував за фирмата а лична морам нлб зошто имам кредит, халкбанка и стопанска имаат најдобри услови, комерцијална е насочена кон држава и големи корисници и не е баш за препорака, пријатели ептен ја фалат халк само нема филијала во близина на моја фирма и отидов стопанска, кај стопанска е добро што не мора токени за електронско, работи со апликацијата од приватната електонска банкаЈас веќе некое време размислувам да сменам примарна банка, барем за секојдневно работење и примање плата.
Со оваа нивна одлука само што се забрза процесот...
Што би рекле со оглед на денешниве понуди и можности, која е најдобра замена?
Јас ја гледам комерцијална како кандидат. Имаат сѐ што треба електронски, еве и нова апликација направија неодамна, цените за интернет пакет се 40 денари, што ако добро разбирам вклучува и одржување на сметка, и можност за онлајн плаќање.
Уфф ич не сум наклонет кон стопанска, одбивно ми е се што е поврзано со нивното електронско банкарствоЈас после 20 год менував за фирмата а лична морам нлб зошто имам кредит, халкбанка и стопанска имаат најдобри услови, комерцијална е насочена кон држава и големи корисници и не е баш за препорака, пријатели ептен ја фалат халк само нема филијала во близина на моја фирма и отидов стопанска, кај стопанска е добро што не мора токени за електронско, работи со апликацијата од приватната електонска банка
На крај само буржоазија ќе остане во НЛБ. А може тоа е и целта?Се тешиш... велиш... што се 150 денари, на глупости ги даваш... а кој ќе трча сега по банки префрлања чуда..
Останувам на НЛБ тоа е јебига, нека пијат кафе.
На скоро истата мисла сум, имам кредит таму....Се тешиш... велиш... што се 150 денари, на глупости ги даваш... а кој ќе трча сега по банки префрлања чуда..
...ама, да се засркнат, низ нос да им излези кафето!Останувам на НЛБ тоа е јебига, нека пијат кафе.
ДА, повеќето кредити имаат клаузула да имаш плата во таа банка и кредитна картичка, ако смениш банка или откажеш картичка се менуваа договорот и има многу поголеми камати и пенали, нездрава работа...Уфф ич не сум наклонет кон стопанска, одбивно ми е се што е поврзано со нивното електронско банкарство
Тргнав кон комерцијална зашто отворив таму сметка пред некој месец заради visa signature па некако ми се допадна целиот иницијален процес и прв впечаток.
Ќе ја разгледам и халк.
Какви ограничувања има за промена на банка за примање плата кога се има кредит? Влијае на каматата само или воопшто не можеш? Ова дефинитивно е битна работа да се земе превид
+зрачиполека лепи не се возбудувај, тебе ти излагаат на површина фрустрации некој, не користам вифи тиња брзина има. друг проблем имаш?
ОД пред неколку години за промена на лимит на кредитна, или на дебитна на шалтер или промени во банкарство мора да се поднесе хартиено барање и секое кошта 300 дена, ни една банка не го прави тоа...За заборавен пин 200ден ми лапнаа..
Ајде бар сега новава апликација што е НЛБ-пеј го меморира кодот - може повратно да си го провериш.
Ми кажаа и м-клик користи ја и НЛБ-пеј - само едната се плаќа 45ден месечно ...![]()
Патем, за промена на ПОЗНАТ пин на банкомат - 100 МКД во Шпаркасе. Сам си куцаш сѐ а они чклап стотче.За заборавен пин 200ден ми лапнаа..
Ајде бар сега новава апликација што е НЛБ-пеј го меморира кодот - може повратно да си го провериш.
Ми кажаа и м-клик користи ја и НЛБ-пеј - само едната се плаќа 45ден месечно ...![]()
300 ВО НЛБ фри во стопанскаПатем, за промена на ПОЗНАТ пин на банкомат - 100 МКД во Шпаркасе. Сам си куцаш сѐ а они чклап стотче.
Те тераат да не го менуваш… Лихваришта.
Ako nemas priliv toj mesec nema da ti zemat za odrzuvanje, nemas potreba da ostavas sredstvaКако што пишав - после 16 години, во НЛБ ми останаа само 1000 денари кои ги оставив за одржување на сметката.
А како што гледам, тоа ќе е доволно за 6 месеци, по новиве лоповски тарифи.
Воени профитери. Огромни добивки направија. А Недомаќинската банка од кај ружниот сосед беше шампион - за одложените рати им наплатија казнени камати ("не било закон, само препорака од ЗЗ да нема камати").Во глобала сите банки се избезобразија за време и по пандемијата. Затворија експозитури, наместо да отвараат нови за да нема редица луѓе кој чекаат на дожд, снег, мраз, топлина 40°. Банкомати одстранија не ги вратија, практично го намалија нивниот број.
Од тогаш све некој провизии, плаќања за: одржување сметка, трансакциска наплата за онлајн купување, плаќање за одкажување на картица, плаќање за одкажување на трансакциска (среќа ова државата им го оспори), сега све тоа НЛБ ко зголемува х2, и така во недоглед. Карванот си лае, кучињата си врват (пошо они се кучињата, не ние) Имам впечаток дека за скоро ќе почнат да наплаќаат за "добар ден" кога ќе те поздрават во експозитура.
STREAM DECK STUDIO ELGATO, x32 LCD keys, 2 x 360° encoders, Rack Mount, 10GBO9901
59.260,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1031 ODIN 10W LED 400LM RECHARGEABLE BATTERY
720,00 ден
TOOL EXTRALINK POWERLINK Screwdriver 46 in 1 SET
1.390,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F14 SS-IPS, 1ms, 144Hz, 1920 x 1080, HDMI, DP
6.130,00 ден