Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

t0n1

lurker
11 април 2008
511
168
Битола
Фала за одговорот. Веќе 2 месеци не можам да начекам два Самсунг Галакси С8 плус во Моби Смарт , Мобилекс и Ibutik.... Секогаш нема на лагер и сега само чекаме да донесат и само ми велат утре секако има.... ама никако да донесат нови :D Прашував по сите мобилари во Скопје и само во Ледиком има ... Ама за нив овде читав многу лоши коментари..... Ако не донесат утре или задутре сакаме да земеме од Ледиком..оти ни се брза... Ве молам мислење за Ледиком.
Какви искуства имате сега од Ледиком?
Јас мојот го зедов од Мобиком, од Грција ги носат, си го добиваш неопакуван.

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
@prichina те бараат погоре

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Tommy P

hello world
4 април 2011
91
89
Причина ?

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Купив HTC One X, кој на времето беше најдоброто нешто од ХТЦ. По 15-20 дена, екранот почна да трепери, нешто слично кога дома имаш слаб напон на струја. Кога батеријата ке дојдеше при крај, треперењето стануваше уште поинтезивно.

3 пати го носев телефонот на сервис кај нив, и 3 пати ми го држеа по 30 дена. И секој пат, телефонот се враќаше поправен, за да по 10-15 дена, истиот проблем се повторуваше.

Купив телефон кој чинеше 30.000 денари на времето, а година дена поминав со полусреден телефон. Никаква намера од вработениот да го среди проблемот, со оглед на тоа дека купив нов телефон. Барав по третиот сервис да ми дадат ист, нов телефон, тоа не се случи.

Врвот на целата мака, за што малку ми требаше и физички да се пресметам, а не сум таков човек по природа е кога отидов по третиот пат да си го земам телефон, имаше нов вработен, кој не сакаше да ми го даде телефон, зашто претходно го имав оставено телефонот кај газдата.

На секој сервис, морав телефонот да го носат и зимам, а сум од Куманово, што само додатно ми ги качуваше сметките, и нервите. 99% сум сигурен дека ми продадоа refurbished телефон, и затоа, препораката кон секој ми е да го избегнуваат преварантов.

Bambola

read-only
3 јануари 2018
8
6
Јас мојот го зедов од Мобиком, од Грција ги носат, си го добиваш неопакуван.
Фала за препораката. Нарачав 2 од таму со капар оставен. Звучат многу фини луѓето, се надевам се ќе биде во ред. За телефоните викаат се со ЕУ стандард-од Атина ги носеле, па да видиме. Битола ни е многу поблиску :) Јас сум од Прилеп.

• ми се допаѓа
Реакции: t0n1

Bambola

read-only
3 јануари 2018
8
6
Купив HTC One X, кој на времето беше најдоброто нешто од ХТЦ. По 15-20 дена, екранот почна да трепери, нешто слично кога дома имаш слаб напон на струја. Кога батеријата ке дојдеше при крај, треперењето стануваше уште поинтезивно.

3 пати го носев телефонот на сервис кај нив, и 3 пати ми го држеа по 30 дена. И секој пат, телефонот се враќаше поправен, за да по 10-15 дена, истиот проблем се повторуваше.

Купив телефон кој чинеше 30.000 денари на времето, а година дена поминав со полусреден телефон. Никаква намера од вработениот да го среди проблемот, со оглед на тоа дека купив нов телефон. Барав по третиот сервис да ми дадат ист, нов телефон, тоа не се случи.

Врвот на целата мака, за што малку ми требаше и физички да се пресметам, а не сум таков човек по природа е кога отидов по третиот пат да си го земам телефон, имаше нов вработен, кој не сакаше да ми го даде телефон, зашто претходно го имав оставено телефонот кај газдата.

На секој сервис, морав телефонот да го носат и зимам, а сум од Куманово, што само додатно ми ги качуваше сметките, и нервите. 99% сум сигурен дека ми продадоа refurbished телефон, и затоа, препораката кон секој ми е да го избегнуваат преварантов.
Уште се во бизнис...

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Овие од Битола не сум сигурен дали е истиот човек мене што ми продаде S7 Edge. Беше најефтин пред година дена, секаде по мобилариве во Скопје беше 33500 а и имаше само една боја. Кај него го земав за 32 илјади, од Грција донесе, ми даде некоја копија од гаранцијата од Грција, појма неам дали важи ова. Телефонот е одличен никаква мака нема. Ако случајно некој е заинтересиран можам и број да му пишам по пп.

rohod

read-only
15 септември 2016
3
4
Zdravo, dali pri kupuvanje telefon od mobelix so payoneer karticka vazi istata cena na sajtot ili mora +18%?
Da znam dali taka dali kesh da vadam koe sekako e ponisko pak.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Mobelix ni pos ni faktura nejkat.

marick14

hello world
2 март 2011
185
75
Кривогаштани
Не знам за вас, но јас живеам одма над Мобилшоп. Дур си пијам кафенце пред да одам на работа, ги гледам секој ден како чистат пред продавницата, а сигурно и внатре. Дечките се многу позитивни и пријателски настроени. Татко ми купи S7 Edge пред година ипол/две од кај нив и ете го и ден денес го тера телефонот. Му дадоа и гратис со телефонот некои работи.
А имаат и голем избор на телефони.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Не знам за вас, но јас живеам одма над Мобилшоп. Дур си пијам кафенце пред да одам на работа, ги гледам секој ден како чистат пред продавницата, а сигурно и внатре. Дечките се многу позитивни и пријателски настроени. Татко ми купи S7 Edge пред година ипол/две од кај нив и ете го и ден денес го тера телефонот. Му дадоа и гратис со телефонот некои работи.

Уште посомнително кога член со 15 мислења ги брани. :)

bxxxn

user
11 март 2011
1.659
1.812

Дали кафето е ново или користено, од прв газда ли е од Бразил и има ли траги на користење? :)

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Од Мобилшоп поголеми преваранти нема може поназад на темава истото да се прочита . Тоа е поранешно мобиклик . Најголемиот преварант заедно со никофон на времето и далечна 2000 год .

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Дечки дали знае некој каде најевтино можам да го најдам кај нас Ipad Pro 10.5" верзијата? Инфо со цени ако имате или сте имале прилика да видите некаде

Bambola

read-only
3 јануари 2018
8
6
Денес ги зедовме Галакси С8+ од МОБИКОМ -Битола и многу сме задоволни , ги добивате неотпакувани заедно со грчката гаранција. Ги препорачувам на сите.

marick14

hello world
2 март 2011
185
75
Кривогаштани
Од Мобилшоп поголеми преваранти нема може поназад на темава истото да се прочита . Тоа е поранешно мобиклик . Најголемиот преварант заедно со никофон на времето и далечна 2000 год .

Зошто се преваранти?
И за едните и за другите прашувам.

marick14

hello world
2 март 2011
185
75
Кривогаштани

marick14

hello world
2 март 2011
185
75
Кривогаштани
Уште посомнително кога член со 15 мислења ги брани. :)

Ете и Мобико ги бранам. Скапџии се, ама до сега испаднале фер кон мене. Кога немаше никаде дел за мојата Експерија, само они ми го направија. Оргинал дел ми ставија.

Но на тебе цел живот ќе ти бидам сумњив, џабе да се натегам со тебе.

Последни теми

Последни огласи

На врв