Redmi 4 pro?MIUI 10 developer rom 8.7.12 ...
Од утре и втората (постарата) група на Mi телефони ќе добие MIUI 10 xiaomi.eu developer софтвер.
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Sent from my Redmi 4 Prime
Redmi 4 pro?MIUI 10 developer rom 8.7.12 ...
Од утре и втората (постарата) група на Mi телефони ќе добие MIUI 10 xiaomi.eu developer софтвер.
Кој ги знај... Не е во листата подолу, ќе видиме утреRedmi 4 pro?
Sent from my Redmi 4 Prime
Ме стави во искушение... Кој ќе се расправа дома со жената...Некој со Redmi 5 Plus, дали ја пробал новата Global Beta 8.7.12 со Орео и MIUI10?
Во моментов, досаден тенисот, мораше нешто да се случуваНекој со Redmi 5 Plus, дали ја пробал новата Global Beta 8.7.12 со Орео и MIUI10?
Ако си сигурен дека си симнал recovery ром, тогаш флешувај тврп и преку неа дирекно инстал без бришење на партиции.Имам проблем со инсталирањето. Отклучен Redmi 5 plus, MIUI Global 9.6.2.0. Симнав 10 кава, префрлам на телефон, одам преку choose update package, го одбирам ROM-ов, ми дава
couldn't verify, looks like current Android version is different from that in recovery package. Try flashing your device in fastboot mode.
Морам fastboot метода или има чаре и за ова?
Не можи од Андроид 7 да преминиш на Андроид 8.1 преку апдејтер и истовремено од Глобален на девелопер.Имам проблем со инсталирањето. Отклучен Redmi 5 plus, MIUI Global 9.6.2.0. Симнав 10 кава, префрлам на телефон, одам преку choose update package, го одбирам ROM-ов, ми дава
couldn't verify, looks like current Android version is different from that in recovery package. Try flashing your device in fastboot mode.
Морам fastboot метода или има чаре и за ова?
Тежок случај е ми4ц, претходно лесно сум отклучувал од Андроид 7, последниот што се обидов не сакаше... Мислам дека не е до телефонот туку до кинеските сервериДечки, ми треба помош. Апдејтирав Mi 4c на Android 7.0, се бутира системот, се логирав со Mi акаунтот и сега пробувам со Mi Unlock програмчето да го отклучам bootloader-от додека телефонот е во fastboot.
Ми вика, Current account cannot unlock this device. На апликацијата се логирав со истиот акаунт како и на телефонот. Најдов неколку форум мислења дека наводно со серверите имале проблеми, ама мислењата беа стари неколку месеци веќе. Го имал ли некој овој проблем со отклучување?
Според упатството тоа 8.4.26 е бета ромот, и можиш да апдејтираш на новиот 8.7.12 Миуи 10 со апдејт од тврп и инсталирање на magisk во ист потег.Најдов workaround за да дојдам до stable последната верзија за mi 4c.
MI4C Installing xiaomi.eu on a blocked bootloader.
Според упатството тоа 8.4.26 е бета ромот, и можиш да апдејтираш на новиот 8.7.12 Миуи 10 со апдејт од тврп и инсталирање на magisk во ист потег.
Miui 10 (8.7.12) инсталиран на Шаоми РН4X. Првите впечатоци одлични. Батерија топ, брз, интересен дизајн. Инсталирајте без двоумење
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Сеуште се двоумам дали вреди да се пребацам од Сток андроид пак на МИУИ, ама признавам, интересна ми изгледа МИУИ 10ката.
Јас деновиве психички се спремам за да инсталирам Ressurrection Remix ( линк од xda: Клик ). Гледам на xda, од сите каст’м ромови, овој е најпрегледуван и прилично се up-to-date. Последниот билд е врз Андроид 8.1.Пробал некој да стави друг ром на А1? Кој е најдобар.. секако нема ништо да подобрат во наредниве апдејти на кастм
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден