Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

stteffann

hello world
13 јануари 2019
82
94
Тие новите андроид боксови за магента, врзани се за домашната мрежа што ја имаш? Можеш да го земеш со себе едното и да гледаш ТВ од викендица преку хотспот, на пример?
На хотспот од мобилен не, а ако го поврзиш на друг фиксен интернет од Телеком ке функционират, проверено.

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
215
151
На хотспот од мобилен не, а ако го поврзиш на друг фиксен интернет од Телеком ке функционират, проверено.
хмм пробав на друг вифи од Телеком, не сакаа каналите во живо, само Видеотека... дава грешка 105. Мора уштекано да биде со кабел?

rimidalv

read-only
4 февруари 2012
17
14
здраво дечки

магента андроид тв боксот ми е позади мој рутер, телевизија работи околу 15 секунди и после сликата се укочува, можам да паузирам и кога ќе одпаузирам си работи каналот (веројатно чита друг стрим и тој си работи)

е сега, не сите канали имаат опција за паузирање, да не налетал некој на овој проблем?

мислам не дека ми е важно, тв не сум гледал со гоооодини, али чисто for science :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.700
Штом не ти е важно немој во пет канали, пиши само во два. И пријави на 122 за почеток

rimidalv

read-only
4 февруари 2012
17
14
Штом не ти е важно немој во пет канали, пиши само во два. И пријави на 122 за почеток
е сега, не сите канали имаат опција за паузирање, да не налетал некој на овој проблем?

очигледно не си налетал на овој проблем, reported за off topic
-15 points for kirev

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
После недела и кусур се пофалија :)
e99389658509e1f0fe596f3b381de521.jpg

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
После недела и кусур се пофалија :)
e99389658509e1f0fe596f3b381de521.jpg

Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Како мислат целосно локализиран? Ќе има и реклами и најави на македонски јазик?

Ајде ако е тоа тоа да видиме ова чудо. Пример бугарите ги имаат скоро сите странски тв канали локализирани така. Дури некој канали им се и со надсихронизација на бугарски јазик. Србите нудат српски реклами на странските канали, верувам исто е кај други држави само ние Македонија сме заостанати во ова.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Како мислат целосно локализиран? Ќе има и реклами и најави на македонски јазик?

Ајде ако е тоа тоа да видиме ова чудо. Пример бугарите ги имаат скоро сите странски тв канали локализирани така. Дури некој канали им се и со надсихронизација на бугарски јазик. Србите нудат српски реклами на странските канали, верувам исто е кај други држави само ние Македонија сме заостанати во ова.
Валда мислат на македонски превод, ќе видиме што ќе биде :)

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Приметивте ли Cartoon Network го пуштиле во HD. Сликата е стакло што би се рекло народски.

Dolby Digital audio имате на
Mezzo
BBC Earth
MTV Live
Nickelodeon
E!
CNN
France 24

Уште да им текне на HBO каналите да го овозможат таквиот звук затоа што знам постои.

Последна промена:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
За да ви биде на тие канали што пишав Dolby audio звукот треба на MaxTV да подесите во подесување да биде Домашно кино. Тогаш на тие каналите ќе биде звукот погласен. Верувам има и на MagentaTV така да се подеси.

Доколку телевизорот не подржува Dolby аudio за да го осетите тој звук подобро треба да имате сараунд или саундбар што подржува и Dolby audio. Верувам повеќето нова генерација телевизори подржуваат некакво Dolby audio.

HBO каналите како што пишав знам дека има таков звук бидејќи пред некој филмови сум видел порано го покажуваат логото на Dolby но овие од Tелеком веројатно немаат таков каналот земен.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Дали ќе бидат ставени во понудата РТС 1 РТС 2 и РТС 3 каналите ???
Сум прашувал многу пати и некој од нивните стандардни одговори.

РТС 1, 2 и 3 се канали кој често би имале затемнување затоа што има содржини кој немаат права за надвор од Србија да се емитуваат.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Туку да ве прашам дали боксот MagentaTV може да го користиш за телевизијата на друго место? Пример живееш во стан во Скопје а имаш и стан во Охрид и за лето кога одиш во Охрид да си го носиш таму.

Знам дека мора на интернет од Телеком но дали е врзана телевизијата за IP адреса нешто такво?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Туку да ве прашам дали боксот MagentaTV може да го користиш за телевизијата на друго место? Пример живееш во стан во Скопје а имаш и стан во Охрид и за лето кога одиш во Охрид да си го носиш таму.

Знам дека мора на интернет од Телеком но дали е врзана телевизијата за IP адреса нешто такво?
Мислам дека засега не може. Дури мислам дека не можеше дури и на друг нет од телеком да се конектираш (т.е се конектира ама нема нет).
Овие работи се од форуми собрани а дали се точни незнам не сум пробал

18 септември 2020
926
865
Македонија

Можеш, со интернет од македонски телеком да пробаш и да видиш дали ќе ти работи.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Можеш, со интернет од македонски телеком да пробаш и да видиш дали ќе ти работи.

Знам дека не би било проблем за апликации на било кој интернет да го користиш ама за телевизијата и сите тие овозможени содржини од Телеком ме интересираше.

Секако немам MagentaTV но кога би имал би сакал да пробам вакво нешто.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
569
389
Знам дека не би било проблем за апликации на било кој интернет да го користиш ама за телевизијата и сите тие овозможени содржини од Телеком ме интересираше.

Секако немам MagentaTV но кога би имал би сакал да пробам вакво нешто.
Mozat da se koristat samo drugi aplikacii, aplikacijata Magenta TV voopsto ne e dostapna stom pristapuvas od internet na drug provajder.
Dokolku sakas da ti raboti televizijata i na bilo koj internet provajder ti preporacuvam MOVE TV od MTEL, daleku podobar interfejs i podobar kvalitet na ponudenite kanali za razlika od Magenta TV.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Mozat da se koristat samo drugi aplikacii, aplikacijata Magenta TV voopsto ne e dostapna stom pristapuvas od internet na drug provajder.
Dokolku sakas da ti raboti televizijata i na bilo koj internet provajder ti preporacuvam MOVE TV od MTEL, daleku podobar interfejs i podobar kvalitet na ponudenite kanali za razlika od Magenta TV.
Не на друг туку на Телеком интернет ама на различни локации ме интересираше.

stteffann

hello world
13 јануари 2019
82
94
Не на друг туку на Телеком интернет ама на различни локации ме интересираше.
Јас пробав со мојот бокс на друга локација исто преку оптика на Телеком си работеше нормално.Незнам дали би работело преку адсл/вдсл.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Pickbox TV каналот сега го додале или го имаше и предходно? Не се сеќвам воопшто да сум го заприметил предходно.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Еднаш месечно или 2 пати ми се уклучува позадинава на андроид боксот дали може да се реши ова да не излегува?
Во прилог слики од сетинзите

Атачменти

• 00.jpg
    00.jpg
    184,8 KB · Прегледи: 54
  • 01.jpg
    01.jpg
    112,4 KB · Прегледи: 54
  • 02.jpg
    02.jpg
    155,9 KB · Прегледи: 54
  • 03.jpg