Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    721

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
166
104
Yugoslavia
NL пратките за 15 дена стигаат од али.

Погледнете го атачментот 141748

Да би биле нашите поштари криви и овие пратки ќе ги немаше 3 месеци. Незнам зошто баш тие од Cainiao и Yanwen / Sunyou каснат, а другиве не.

Јас не сум имал пратки од Yanwen / SunYou што каснат. Од UB-HU сите ми каснат. Мене па тоа не ми е јасно.

karpalak-mk

read-only
8 октомври 2021
2
0
Na 02 Oktomvri se pojavi ‘’Nedostasuva faktura”. Pred nekoj den se pojavi status Od Skopje EMS 1008 Do 1006 Carina, Zabeleska: Vo posta. Isto taka site datumi se smeneti, ne znam zosto…Dali pratkata e zaglavena na carina i dali mozam nekako da go ubrzam procesot? Kaj nas e skoro 3 nedeli.

Атачменти

• IMG_3840.jpeg
    IMG_3840.jpeg
    582,3 KB · Прегледи: 48
  • IMG_3841.png
    IMG_3841.png
    395,4 KB · Прегледи: 47
  • 1728390696126.png
    1728390696126.png
    376,4 KB · Прегледи: 45

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Na 02 Oktomvri se pojavi ‘’Nedostasuva faktura”. Pred nekoj den se pojavi status Od Skopje EMS 1008 Do 1006 Carina, Zabeleska: Vo posta. Isto taka site datumi se smeneti, ne znam zosto…Dali pratkata e zaglavena na carina i dali mozam nekako da go ubrzam procesot? Kaj nas e skoro 3 nedeli.
На царина ти е , треба да пратиш или однесеш документи за потекло на пратка и од плаќањето , ако праќаш на меил во pdf ако носиш копирани .
Мислењето е автоматски споено:

На царина ти е , треба да пратиш или однесеш документи за потекло на пратка и од плаќањето , ако праќаш на меил во pdf ако носиш копирани .

karpalak-mk

read-only
8 октомври 2021
2
0
Мислењето е автоматски споено:

A na koj mail? Ne sum dobil nikakvo
izvestuvanje ni sto treba ni kako treba a pomina edna nedela vekje otkako e zadrzana pratkata na carina.

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
izvestuvanje ni sto treba ni kako treba a pomina edna nedela vekje otkako e zadrzana pratkata na carina.
[email protected]

Откако ќе ја проверат на царина и ќе смени статус недостасува фактура праќаат писмо до тебе што треба да ти го донесе поштарот од локалната пошта , мада еве во моја локална пошта нема поштар што ни носи цела година , така да треба да си следиш статус .

15 септември 2012
1.157
1.299
Треба во поштата под железничка некој да го распореди писмото од царина према твојата пошта. Поштарите во таа пошта не работеа од осамсотојувањето, сега новото шефовство пребројал 560.000 пратки што дремат подолго време таму и заангажирани се да ги распоредат каде треба да се пренесат. Твоето писмо од царина ќе биде во наредниот период констатирано од шефовството дека дреме некое време и ќе нареди да се распореди према локалната пошта. Ама ќе чекаш до тогаш.

А да не мрсиме муд*, да отидеш во царината во поштата под железничка станица, имаат мал низок шалтер за да се натртиш, влезот е истиот за праќање пакети и да си размениш мислења со службениците од царина. Потребни ти се информации колку си платил, всушност, ако си прочитал неколку страни наназад од темава на форумов ќе дознаеш што то треба.

Всушност на 334 страни од темава на форумов се истите информации. Ама некој треба и да ги прочита, нели. Не оди секогаш изџвакано да се сервира, а и АИ на форумов не е баш нешто...

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Еве уште еден во редот докази дека најмалку е проблемот во нашата пошта - после преку 2 години конечно повторно најобична UB пратка од $3 одеше преку Литванија и си стигна за 20 дена!

Се надевам е враќа LT и конечно ужасната HU оди во историја!

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Еве уште еден во редот докази дека најмалку е проблемот во нашата пошта - после преку 2 години конечно повторно најобична UB пратка од $3 одеше преку Литванија и си стигна за 20 дена!
Yanwen и SunYou одат преку Латвиа и Чешка , тие стигаат за 1 месец максимум си ги има цело време тие , само зависи кој метод на достава ќе избереш

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Да, сега сфатив дека всушност е со SUNYOU, но не сум избирал, така било при нарачката. Но, во секој случај, јас преку 2 години не сум добил најобична евтина пратка за помалку од 3-4 месеци...

Blagoj322

The More You Buy, The More You Save
4 март 2017
48
67
Дечки за производ што чини 300УСД (околу 1кг) пратен преку UPS колку би ме чинело дополнителни давачки (шпедиција, царина, лежарина, ддв)? Можда истиот да го купам од Ebay за 380УСД пратен преку македонска пошта би чинел поефтино :ROFLMAO:

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Дечки за производ што чини 300УСД (околу 1кг) пратен преку UPS колку би ме чинело дополнителни давачки (шпедиција, царина, лежарина, ддв)? Можда истиот да го купам од Ebay за 380УСД пратен преку македонска пошта би чинел поефтино :ROFLMAO:
2000 мкд за УПС, плус царина и данок према царина зависи што производ е и по која тарифа ќе се тарифира

за втората опција, зависи, точно дека може на стандард пошта да помине без да го земат на рандом царински преглед, ама ако е пример нешто по габаритно, шансите не се во твоја корист :) .. иначе во тој случај би платил само данок и царина (без тие 2000 мкд лежарина и шпедиција за УПС) и некоја стотка за царински преглед.

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
2000 мкд за УПС, плус царина и данок према царина зависи што производ е и по која тарифа ќе се тарифира
Фиксно им е таа давачка 2000 према нив или процент некој е ? Имам патики нарачано од sports direct uk и гледам ги пратиле преки UPS ми се стемни кога видов , поскапо ќе ми се фати према нив давачки него патиките

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Незнам што се дешава ама последниве 2 недели пртки идат порано (еден колега нарача маска за таблет и пишеше испорака декември а дојде пред 2 дена, нарачана пред неполн месец)

fauxpanda

read-only
7 декември 2020
7
14
Фиксно им е таа давачка 2000 према нив или процент некој е ? Имам патики нарачано од sports direct uk и гледам ги пратиле преки UPS ми се стемни кога видов , поскапо ќе ми се фати према нив давачки него патиките
Letovo naracav patiki, 2,000 im e fiksno - 1,000 za skladiranje i 1,000 ako izberes da ja sprovedat carinskata postapka

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно