Кочани, Германија... иста работа.![]()
(ВИДЕО) И да врне и да вее, пакетот во Пошта останува - 360 степени
„360 степени“ продолжува со серијалот теренски истражувања во кои го тестираме квалитетот на услугите што државните институции...360stepeni.mk
Кочани, Германија... иста работа.![]()
(ВИДЕО) И да врне и да вее, пакетот во Пошта останува - 360 степени
„360 степени“ продолжува со серијалот теренски истражувања во кои го тестираме квалитетот на услугите што државните институции...360stepeni.mk
Сами ќе си ги земаме.Абе овие ќе штракуваат, кој ќе носи пратки сега
На тракинг бројот што следиш, ако има упдејт и пишува недостасува фактура, тогаш тие пуштаат известие или по нивни каталог би те царинеле.
Е сега дека многумина незнаат, си требал предвреме да пуштиш во PDF сите документи што се потребни и така ќе беше пратката царинета навреме.
Погледнете го атачментот 118059
Да живеевме во нормална држава би те контактирал некој од царина на телефон за да се олесни работата.
Е сега ако ти се јави некој од царина сигурно ќе биди од ( UPS,Fedex,DHL и другите брзи пошти ) Тогаш следува друга процедура која ќе си платиш дебело ама ќе завршиш работа за нецела недела.
ДХЛ Германија ги хендла Македонска пошта да, ама брзите пратки си ги хендлаат другите курири кои треба да платиш фиксен трошок плус царина, лежарина и други манипулативни трошоци.Бидејки сум 100% убеден дека има документ внатре, не ни очекував да бараат фактура. Ми носеле порано така пратки и скапи и секакви преку ДХЛ Германија испратени кои ги хендла Македонска пошта. Директно дома и наплата за царина/ддв на врата.
Не си единствен, а кога ке добиеш пратка со брза пошта ќе бидиш уште толку многу разочаран во случај да се работи за продукт до 45е-90еОвој пат сум крајно разочаран. И не е прв пат да каснат и да треба да реагираш телефонски и по мејлови на одговорни лица за да мрднат.
ДХЛ Германија ги хендла Македонска пошта да, ама брзите пратки си ги хендлаат другите курири кои треба да платиш фиксен трошок плус царина, лежарина и други манипулативни трошоци.
DHL Deutsche Post и DHL Express се различни, Express е брза пошта која стига во курир во МК и нема врска Македонска пошта со нив.
Не си единствен, а кога ке добиеш пратка со брза пошта ќе бидиш уште толку многу разочаран во случај да се работи за продукт до 45е-90е
Мислам дека сум прочитал позитивни искуства со EMS, нашата пошта го практикува тоа.Друго чаре за жал нема.
Незнам што да кажам, кога знам дека се е пропаст овде. И приватните курири не се тоа што беа и тие каснат сега со пратки иако пратка стига од другиот крај на светот за 2 дена тука ќе седи 1 недела.
Се надевам ти и твојот тим ќе најдете начин во соседните држави кои се во ЕУ да ги користите за пратки.
Мислам дека сум прочитал позитивни искуства со EMS, нашата пошта го практикува тоа.
Ако има некој искуство со ЕМС нека споделе.
View: https://www.youtube.com/watch?v=LCyJJusCwJs
Пиши или јави се, не чекај. Ниту пари земат ако се јавиш ниту касаат. Ако не се јавев јас ко ми стигна графичката ќе ја добиев недела дена покасно ако не и поќе, оти известувањето дека ми стигнала пратка и да платам треба (и да пуштам докменти) ми стигна во Битола дури по недела дена од ко ми стигна графичката. Така да јави се во главната пошта во Скопје кај железничката, објасни му за шо ѕвониш и пушти му тракинг број ко ќе ти побарат.Здраво! Имам порачано графичка од ComputerUniverse (прв пат порачувам од странство). Од Германија преку DHL Deutsche Post пратката ја пуштија уште на 10.10.2022. и стаса кај нас на 14.10.2022. Од тогаш чекам и цело време проверувам на „tracking“, но нема никаков update. Денеска појдов в пошта Прилеп и тој што работи на шалтер провери со бројчето и ми рече дека сè уште пратката била на царина, и не знаел кога че ја пуштеле. Од 14 досега има поминато 11 дена, дали уште малку да почекам или да се јавам на бројот (или да пишам на емаил) како што кажа еден член погоре? Затоа што имам видено дека штрајкуваат нешто моментално, се плашам дека и че забораат на пратката. Не знам што да направам.
Утре че се јавам отсабајле, че известам овде шо напрајв. Само се прашувам за каснењево дали причината е шо немаат фактура од мене како шо пишува неколку поста погоре.Пиши или јави се, не чекај. Ниту пари земат ако се јавиш ниту касаат. Ако не се јавев јас ко ми стигна графичката ќе ја добиев недела дена покасно ако не и поќе, оти известувањето дека ми стигнала пратка и да платам треба (и да пуштам докменти) ми стигна во Битола дури по недела дена од ко ми стигна графичката. Така да јави се во главната пошта во Скопје кај железничката, објасни му за шо ѕвониш и пушти му тракинг број ко ќе ти побарат.
Не знам зошто стои на царина. Да нè бараат дрога мејџу кулерите на графичката. Утре 12 дена не 10. Да му ѕвонам на бројот шо е погоре? 071 200 540?Во Скопје на царина стои.
10 дена не е малку, звони им најдобро.
Ок! Че пишам утре шо како откако че се јавам.Пробај со тој број па они натаму ќе те упатат што и како.
Че чекам да се пофалиш ко че ја добиеш ? Обавезно да пишиш два збораОк! Че пишам утре шо како откако че се јавам.
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден