Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Предлог Лаптоп до 1100еur

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10
Здраво дечки.
Сакам да земам лаптоп кој најчесто пред се би го користел за работа (Solidworks, Inventor, AutoCAD), а во слободно време и за по некоја игрица (од поновите :)). Бидејки слабо се разбирам од лаптопи ми треба предлог од вас поискусните кој лаптоп би ми завршил работа , а притоа да вреди за парите.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
во буџетот барај асус рог со и7и нвидиа, има нови и со рајзен само се нови и кој ги знае на долги патеки како ќе се покажат. Само ќе ти треба некоја стотка плус за да иамш со 17 ипс монитор

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.062
14.154

Zbook или Zbook Studio би бил идеален. Но тешко во тој буџет да се вклопи дури и со онборд (на процесор) графичка.

Со квадро или фајр про би му ја бркало царски работа. Само таа варијанта верувам дека е од 2000 евра па нагоре. Ако има интерес можам да прашам утре па ќе информирам што и како може да се нарача.

За лајт работи ќе бркаат работа овие. Но за понапорни таскови ќе се потат.

Понудата кај нас е јадна. Добри се и двата наведени ама не се мазги како ROG. FX сепак не е ROG. Најдобро му е да си побара од професионалните серии на Dell, HP или Lenovo. Само што за 1100 евра тешко.

Последна промена:

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294

Првиот е доста добар ама на лагер го немаат анхоч 2 месеци веќе, а постојано си ја спуштаат цената :D Aх и овие станаа лопови.
Туку знае некој што се случува со Сетек. Понудава на лаптопи им е мизерна и лагер стар со години.

@Dinamit aко е расположен и те како може да го угости членот. :) За јаки машини му нема рамен.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Тоа е . Мал пазар сме и ни заостануваат модели стари со години по рафтови. Само одбрав од тоа што се наоѓа кај нас нешто подобро. И да и двата се сериозни играчи и не се слаби машини. Една таква фурам веќе година ипол секојдневно. Магаренце е.

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Најдобра опција ти е DELL да си земеш. Леновото имаат проблем со ладење, а пак Асус рогот е катастрофа изработен. Конкретно тастатурата му пропаѓа, воопшто не е цврст како неговите претходници.

Моментално DELL се најдобри. Моментално асален DELL кој вреди за парите нема кај нас.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.062
14.154
Тоа е . Мал пазар сме и ни заостануваат модели стари со години по рафтови. Само одбрав од тоа што се наоѓа кај нас нешто подобро. И да и двата се сериозни играчи и не се слаби машини. Една таква фурам веќе година ипол секојдневно. Магаренце е.

Никогаш не ми биле интересни консумер сегментот на Dell но благодарение на тебе еве читнав малку.

Да, Dell Inspiron моделот е со подобрено ладење во однос на претходниците. Но со цена од 1000 евра доаѓа со ТН панел што е жалосно. Сепак е гејминг лаптоп па затоа и има многу малку опции за конекција што мислам дека е клучно за работен компјутер. 1 HDMI и без USB-C/Thunderbolt за работа на надворешен монитор ограничува ептен. Не знам каков док има за него. Сепак можеби на ОП не му требаат тие опции.

ASUS FX како и што претпоставував има проблем со температури при load зашто ако не се лажам е со еден вентилатор. Нема вклучен SSD а има IPS, 16 гига и DP 1.2. Но е и поскап.

Како и да е буџетот е тој а и понудата во тој сегмент таква. Така што изборот е ограничен.

Crazy

hello world
29 октомври 2016
344
231
Најдобра опција ти е DELL да си земеш. Леновото имаат проблем со ладење, а пак Асус рогот е катастрофа изработен. Конкретно тастатурата му пропаѓа, воопшто не е цврст како неговите претходници.

Моментално DELL се најдобри. Моментално асален DELL кој вреди за парите нема кај нас.

Абе ајде не треси зелени еве го рогот го имам 2ра година не трепнал само што го исчистив од прашина.

Јас сум задоволен од Рогот имам ASUS GL752vw новите имаат проблем само со touchpadot шо е неквалитетен а билдот што е пластичен тоа е дека е наменет за 3rd world country, aka Мукадонија.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Абе ајде не треси зелени еве го рогот го имам 2ра година не трепнал само што го исчистив од прашина.

Јас сум задоволен од Рогот имам ASUS GL752vw новите имаат проблем само со touchpadot шо е неквалитетен а билдот што е пластичен тоа е дека е наменет за 3rd world country, aka Мукадонија.
Прво, многу брзо ти се рони бисерот.

Второ, ти имаш видено еден рог, а јас десетина најмалку.

Трето, имам поголемо искуство од тебе сигурно. Ти имаш еден лаптоп, јас сум ги видел повеќето модели и сум имал прилика да ги работам...од повеќе брендови.

Така да...чил аут.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
ASUS GL553VE-FY052T не ти е лош или леновото што ти го пиша tomaso погоре најмногу поради графичката (ланските модели имаа проблем со ладењето а и на новите како што видов исто е). Тачпадот на сите асуси од овој ранг очекувај да е сра*е поради немањето на физички копчиња и ако не го користиш на рамна површина страшно греат. Немој некој да те излаже да земеш рог или strix серија од оваа класа но со ryzen процесор има невиден тротлинг и одма крева 90 степени фен не му е рамен. Dell от е топ само не верувам анхоч дека ќе го донесат прашај си во itd.

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10
Последна промена:

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Прво, многу брзо ти се рони бисерот.

Второ, ти имаш видено еден рог, а јас десетина најмалку.

Трето, имам поголемо искуство од тебе сигурно. Ти имаш еден лаптоп, јас сум ги видел повеќето модели и сум имал прилика да ги работам...од повеќе брендови.

Така да...чил аут.
Кога веќе спомна, си имал искуство со Acer Aspire верзиите ?

Едит, @Borsa и јас гласам за Dell. Другарче (во странство) имаше проблем со lenovo, конкретно ideapad y910-17Isk, каде буквално лаптоп-от му се исклучи после неколку месеци користење. Среќа живее во нормална држава, па му го заменија со нов. Инаку, не му ни кажаа што е проблемот, иако се распрашуваше.
Му се скрши филмот и прејде на Dell и тој.

А за Asus слушам поделени мислења, обично или само Asus и ништо друго, или Asus се најмизерни. Нема некоја средина. Али најчесто позитивните мислења се од лично искуство, а некој кој работи секојдневно со пристап во повеќе лаптопи не ги препорачува.

Последна промена:

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.610
1.768
За жал кај нас има очаен избор на лаптопи, јас би ти препорачал да си порачаш од computeruniverse, но само ако царината и ддвто се 5%. Има доста добри модели на Делл како овој во повеќе конфигурации. Инаку јас лично би одел на поновата 8250,8550,8650, 8850 генерација на процесори.

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10
Знам дека Dell се добри ама за 1100-1200еур нема добар избор во МК :mad:

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Собери уште некој денар и ако си за АСУС GL502VS со 256ГБ ССД на него и ГТХ 1070 8ГБ + гаранција што си има и се комплет може да се договориме да ти го дадам а јас потоа да си го продадам бубрегот и после да си ја купам љубовта моја :)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
За жал кај нас има очаен избор на лаптопи, јас би ти препорачал да си порачаш од computeruniverse, но само ако царината и ддвто се 5%. Има доста добри модели на Делл како овој во повеќе конфигурации. Инаку јас лично би одел на поновата 8250,8550,8650, 8850 генерација на процесори.

Гаранција има нешо овие ? Барем една година да има. Не е баш ефтино.

Знам дека Dell се добри ама за 1100-1200еур нема добар избор во МК :mad:
Можаш по нарачка во ИТД или Макпетрол, ама сметај повисока цена. Второ динамит нуди добри модели.
Собери уште некој денар и ако си за АСУС GL502VS со 256ГБ ССД на него и ГТХ 1070 8ГБ + гаранција што си има и се комплет може да се договориме да ти го дадам а јас потоа да си го продадам бубрегот и после да си ја купам љубовта моја :)

MacBook ?

the_unpredictable

hello world
18 август 2008
126
21
Само Dell според мене батка. Сум имал искуство со Acer , Asus , HP , Lenovo , Dell и можам да ти кажам дека Dell се убедљиво најдобри. Кога купуваш купувај квалитетно макар и 50-100 евра дал повеќе , ке ти се исплати верувај. Имам другар што има Леново еве 2 години веќе. Батеријата за година и пол - капут. Му падна од пола метар висина лаптопот - одма мртви пиксели. Башка што ладењето им е катастрофа а и дизајнот не ми се свиѓа. Порано мислев дека HP се одлични , али пред некое време имав искуство со нов HP донесен од Англија арно ама тач падот не му функционира како што треба. Acer имав едно 3-4 години. Нема да се жалам , доста издржлив лаптоп ( го имам отварано 50+ шрафчиња има во него ). Така да DELL FTW!

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Пластиката кај Dell е катастрофа без разлика дали е лаптоп од 15К или 90К. Ламарината е ок. Можеле да стават подобри пластики даму се невиди. Изгледаат доста ефтино. Истите пластики ги видов вчера и на Леново лаптопи. Истата неквалитетна пластика.

the_unpredictable

hello world
18 август 2008
126
21
Разгледај го ова. Можеби звучи сулудо али Макпетрол се официјални дистрибутери на Dell во Македонија. Телеком од нив зима за вработените. Можеби се поскапи од останатите али вреди да се види.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно