Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуства со робот правосмукалка

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Како нарачуваш од Skroutz, имаш адреса во грчка?
Повеќето добри цени се само со онлајн нарачка, или земање од салон од Атина, не личи исплатливо...
Ги порачувам во брза пошта во Солун и од таму си го зимам.

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Види skroutz.gr е агрегатор на сите e-shop во Грција. Секој е-shop соработува со некоја брза пошта. Зависи од самата продавница со кого имаш опција да се прати, но сите се брзи и сите имаат филијали во Солун и сите поголеми места. Само темпирај 4-5 дена прад да доаѓаш да го порачаш.

Sunshine*

read-only
10 јули 2013
2
0
Земена Dreame D9 Pro, да не ме мислите. :)

Победи влечната сила, сепак сум јас по ватите. :cool:

И, субјективно, црната боја (иако на неа ептен се познаваат отпечатоци) и тоа што е малку пониска од Roborock E5. Ај нека биде и тоа што е демек малку попаметна, да видиме, иако најдов во ривјуа и за двете дека заглавувале од чиста мира. Тоа не е проблем, ќе ја шутнам. ;)
Може ли инфо како се покажа Dreame D9? Планирам да купам а се двоумам меѓу неколку модели. Дома 80% од просторот ми се дебели теписи па мислам дека тој модел ќе ми одговара затоа што има голема моќност, 3000pa.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Супер е, доста јака откако ќе се вклучи carpet mode преку мобилен, мислам дека би била (е) појака од другите, меѓутоа ме нервира што влакна се замотуваат околу четките и треба често чистење (а мене ме мрзи), но претпоставувам дека и со другите е така. Затоа поретко ја користам по првичното радување.

И си бара да не биде ептен валкано, значи не може само таа да се користи, мора повремено да се помине со обична правосмукалка, инаку садот за прашина брзо се полни (иако не е мал во споредба со другите).

Немаше официјален firmware update за неа, а неофицијалниот не го ставам (засега ?).

Своеглава е, запнува да го мапира цел стан. Иако и’ цртам каде да оди и го почитува тоа, се гледа дека сака да оди во неистражените делови. :)

Се зезам, тоа е само мој впечаток небазиран на ништо.

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
Роботите го мапираат просторот и ја ажурираат мапата со секое уклучување. Slam сензорите и навигацијата им работи нон-стоп за да избегнуваат судари со предмети.
Ако нема физичка препрека за неистражените зони, најбезболна опција е да се стават виртуелни ѕидови или no-go зони за такви простори каде што не би сакале да одат :D

ID

read-only
18 јуни 2022
2
0
Здраво дечки, дали некој има искуство со ровус нано роботска правосмукалка?

lumixoid

hello world
22 септември 2008
217
257
Решив да те послушам на крај, сега ја нарачав од Смартус. 650 евреи. Скапа е ама се надевам дека ќе вреди за парите.

Btw има некој мајстор за овие роботскиве ко ќе се расипат или ќе морам сам да ја мајсторисувам?

И јас размислувам за истиот модел. Те молам сподели искуства за перидов во кој ја користиш :)
Дополнително во игра ми влегуваат 360 S10 и Xiaomi Vacuum-Mop 2 Ultra.

Ако некој е навлезен во оваа проблематика и може на кратко да ми обајсни што е исто, а што различно меѓу овие три, ќе бидам бескарајно благодарен.
@Smartus, Roborock S7 и 360 S10 би ги купил од кај вас, па Ве молам споредбен коментар и од Вас. :)

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251
И јас размислувам за истиот модел. Те молам сподели искуства за перидов во кој ја користиш :)

Ако некој е навлезен во оваа проблематика и може на кратко да ми обајсни што е исто, а што различно меѓу овие три, ќе бидам бескарајно благодарен.
@Smartus, Roborock S7 и 360 S10 би ги купил од кај вас, па Ве молам споредбен коментар и од Вас. :)
ОК си е. Врши работа. Кај мене само паркет е, така да малку е оверкил со функции. Добра е ако имаш комбинација на паркет и тепих со тоа што се подига делот за бришење. Ако не, можеш и поефтина да купиш, мислам дека за основните функции, бришење и всмукување, сите се мање више исти.
Оваа има дополнителна предност што нели вибрира кога брише за да вади исушени дамки на подот. Ова може да биде корисно ако имаш деца на пример што тураат сок или нешто слично. Јас не правам вакви дамки па не ми е до толку корисно.

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk

Тука сме :D Roborock S7 има подобра навигација и затоа подобро ја оптимизира батеријата. Исто така, моторот на S7 e појак 68 вати, во споредба со 30 вати од 360 s10. Има можност за купување база за автоматсо празнење на резервоарот за прашина. Џогерот вибрира при мокро чистење за подобри резултати.

Предности на 360 S10 се поголема вшмукувачка моќ, помала висина на роботот затоа што ја нема кулата за навигација одозгора, за нијанса е потивок и има поголеми резервоари за прашина и вода.
Останатите функции се исти.

И двата модели се напредни во однос на перформансите и лесно се одржуваат. Заедно со Roborock S5 Max ни се едни од напродаваните Најпродавани

lumixoid

hello world
22 септември 2008
217
257
Тука сме :D Roborock S7 има подобра навигација и затоа подобро ја оптимизира батеријата. Исто така, моторот на S7 e појак 68 вати, во споредба со 30 вати од 360 s10. Има можност за купување база за автоматсо празнење на резервоарот за прашина. Џогерот вибрира при мокро чистење за подобри резултати.

Предности на 360 S10 се поголема вшмукувачка моќ, помала висина на роботот затоа што ја нема кулата за навигација одозгора, за нијанса е потивок и има поголеми резервоари за прашина и вода.
Останатите функции се исти.

И двата модели се напредни во однос на перформансите и лесно се одржуваат. Заедно со Roborock S5 Max ни се едни од напродаваните Најпродавани

Благодарам на одоговорот.
Ама и ценава ја покачивте за 2500 :D
Форумски попуст имате?

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
Заврши акцијата ама форумски попуст има секогаш :D Ќе направиме персонализиран промо код. Само инфо за кој модел
Благодарам на одоговорот.
Ама и ценава ја покачивте за 2500 :D
Форумски попуст имате?

BlagojRo

read-only
27 јули 2022
1
1
Дечки фала за мислењата на сите, случајно го начекав форумов и ми се најде ептен.

По читањето на коментари овде и јас веројатно ќе одам со Roborock S7.

Па @Smartus со оглед дека немате никаква промоција во моментот на тој модел, дали може да ми пратите и мене промо код за форумскиот попуст :D

Се надевам ќе испадни добра, ама секако ќе споделам мислење и овде да му се најди на некој друг :D

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.962
6.054
Skopje
Некој искуство со овој робот?

XIAOMI Mi Robot Vacuum-Mop 2 EU​

Грешна им е сликата (како и обично). Тоа е Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro.
vs

А мислење/искуство и јас сакам да слушнам. Не ми се даваат 500 евра, а се работи за стан од 65m², (без теписи) а проблем ми е што чувам Ангорка.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Грешна им е сликата (како и обично). Тоа е Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro.
vs

А мислење/искуство и јас сакам да слушнам. Не ми се даваат 500 евра, а се работи за стан од 65m², (без теписи) а проблем ми е што чувам Ангорка.

Јас пробав кај мене, без вода таа со шмукање само. Исто околу 70 м2, куче, без теписи.

Трпезариската маса со столици скроз ја заобиколи, а ко за беља таму се собираат влакна. Кај што успеа да помине, собра ама по ќошиња кај што промаја/ветер ги турка влакната останаа.

И требаше 5-6 обиди за чистење да го мапира како што треба просторот. После тоа немаше проблеми. Кучето реагираше, после лежеше на патот на роботот гајле му беше, а овој па во софтверот мапира дека таму има нешто :)

Му ја вратив на колегата, не е нешто што би ми вршело работа за моево животно. Батали роботи кога пак барем 2 пати неделно мораш рачно да усисаш.

За среќа па ја имам онаа малата правосмукалка од топ шоп па со нејзе за 5 мин. собирам побрзо него што чисти роботот.

Оваа.
1661092018798.png

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.962
6.054
Skopje
Јас пробав кај мене, без вода таа со шмукање само. Исто околу 70 м2, куче, без теписи.

Трпезариската маса со столици скроз ја заобиколи, а ко за беља таму се собираат влакна. Кај што успеа да помине, собра ама по ќошиња кај што промаја/ветер ги турка влакната останаа.

И требаше 5-6 обиди за чистење да го мапира како што треба просторот. После тоа немаше проблеми. Кучето реагираше, после лежеше на патот на роботот гајле му беше, а овој па во софтверот мапира дека таму има нешто :)

Му ја вратив на колегата, не е нешто што би ми вршело работа за моево животно. Батали роботи кога пак барем 2 пати неделно мораш рачно да усисаш.

За среќа па ја имам онаа малата правосмукалка од топ шоп па со нејзе за 5 мин. собирам побрзо него што чисти роботот.
Користиме дома и една на вода (Bora 5000) и една слична таква стик правосмукалка,

-23d3.jpg
Ама мислев дека со роботче ќе има повеќе ефект...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно