Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

kirev

senior
31 мај 2010
9.067
7.750
За тие што не знаат за што станува збор - бандата шверцерска победува насекаде, па лани кога спомнав дека во Жирафа е сѐ добро, само фалат фискални (секогаш кога има кеш - МОРА да има фискална) ми рипнаа бандитите (и симпатизерите) и запнаа дека ако се плаќаат даноците тогаш сѐ ќе било поскапо, да сум ќутел да сум траел. Е тоа е. „НЕ ПЛАЌАЈТЕ ДАНОЦИ ЗА ДА НЕ БИДЕ СЀ ПОСКАПО!“
И сега ги боли што Жирафа (македонска фирма регистрана во Скопје, со банкарска сметка тука, даночен број и сешто) почна редовно да издава фискални како и сите други македонски фирми (Анхоч, Нептун, ...) и секако е можно тоа да им влијаело на попустите (т.е. можеби попустите не биле реални туку биле затајување на данок). А вие бирајте дали ќе плаќате даноци или не (дали фискална или шверц ме прашуваа погоре). Фирмите го немаат тој избор - ако се регистирани тука мораат да издаваат фискални. И толку од муабетот за бандата, а Жирафа е топ, само ранчето што ми беше подарок попушти кај рачката...

kirev

senior
31 мај 2010
9.067
7.750
Мекбук Ер, а Про и Ајпед уште ги арчам. И што све не друго. Целофан. Од февруари до ноември 2022

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.667
13.717
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

damemilos

read-only
10 ноември 2023
12
7
Лаптоп нарачан пред 4-5 дена уште не е стигнат. Праќаат по МИК МИК карго најлошо можно карго што може да постои патики чекав преку 10 дена да стигнат. Не знам зошто го смениле ЕКО ЛОГИСТИК порано по тоа праќале како што можев да прочитам. Разбирам дека е косовско каргото ама не значи дека треба сеа у најлошто да си пошто е Косовско.

Steam.

user
31 мај 2011
1.095
1.022
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11
Лаптоп нарачан пред 4-5 дена уште не е стигнат. Праќаат по МИК МИК карго најлошо можно карго што може да постои патики чекав преку 10 дена да стигнат. Не знам зошто го смениле ЕКО ЛОГИСТИК порано по тоа праќале како што можев да прочитам. Разбирам дека е косовско каргото ама не значи дека треба сеа у најлошто да си пошто е Косовско.

ЕЛС беше полошо, веруј. Соработуваа со нив пошто имаа голема флота и пошто беа меѓу најефтините, ама ако работиш со нив секојдневно ќе сфатиш колку врска си немаат.

damemilos

read-only
10 ноември 2023
12
7
ЕЛС беше полошо, веруј. Соработуваа со нив пошто имаа голема флота и пошто беа меѓу најефтините, ама ако работиш со нив секојдневно ќе сфатиш колку врска си немаат.
ЕЛС се многу подобрени. Секогаш пратката ми стиза наредниот ден од кога е подигната , нарачувам од Ананас и барам исклучиво Еко Логистик да е бидејќи Тотал Пост ми ги касни пратките исто. А ова Мик Мик е без врска го користат пошо е косовско. Пост Експрес исто стиза за еден ден од нарачка.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.518
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Порано правилото беше дека прават испорака секој втор петок, не сум нарачувал нештоп во скоро време за да знам.

ЕЛС се закон, ако пратиш пратка со исплата те прашуваат на која адреса да ти ги донесе поштарот парите,
Карго Експрес (Битолското) брават исплата на пари само кај нив во централа и тоа секој работен ден од пон-пет во перодот од 11:00 до 16:00 часот, нема опција за подигнување во сабота, треба цпецијално да барам излез од работа секој пат кога има кеш за подигнување.

damemilos

read-only
10 ноември 2023
12
7
Порано правилото беше дека прават испорака секој втор петок, не сум нарачувал нештоп во скоро време за да знам.

ЕЛС се закон, ако пратиш пратка со исплата те прашуваат на која адреса да ти ги донесе поштарот парите,
Карго Експрес (Битолското) брават исплата на пари само кај нив во централа и тоа секој работен ден од пон-пет во перодот од 11:00 до 16:00 часот, нема опција за подигнување во сабота, треба цпецијално да барам излез од работа секој пат кога има кеш за подигнување.
ЕЛС дефинитивно се најдобри. Плус момците влагаат до дома . А сите други чекаат на улица пошо живеам у сокак.

Hapo34

read-only
20 декември 2023
1
0
  1. Порачав компјутер од кај нив, стигна после 10тина дена се во ред, го отворам го поврзувам на кабли напојување се и го пуштам се си работи како шо треба ама кулерите напред од кукиштето само светеа а не вртеа (не работеа воопшто), и ми падна малце чудно ама си реков дека е се уклучуваат по потреба, прашав другарче другиот ден и ми вика види дали ти се поврзани на матична, го отворам задниот капак од кукиштето и каблите само висеа така оставени, пробав да ги поврзам за матична но видов дека има само 1 порт за нив (а треба 2 минимум). Кога му се јавив рекоја дека е грешка на сервисерите и ке се консултират?? по ден два му ѕвонам за да го вратам компјутерот да го средат и да ми го препуштат назад, одговорот нивен беше дека идат празници и дека ке биди многу време.. Ете сега три дена со ред ѕвонам и не креват на телефон

Матична: GIGABYTE H510M K V2 матична плоча - Intel H470
    Кукиште: MSI MAG FORGE 100M

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.312
Скопје
hackitfree.github.io
  1. Порачав компјутер од кај нив, стигна после 10тина дена се во ред, го отворам го поврзувам на кабли напојување се и го пуштам се си работи како шо треба ама кулерите напред од кукиштето само светеа а не вртеа (не работеа воопшто), и ми падна малце чудно ама си реков дека е се уклучуваат по потреба, прашав другарче другиот ден и ми вика види дали ти се поврзани на матична, го отворам задниот капак од кукиштето и каблите само висеа така оставени, пробав да ги поврзам за матична но видов дека има само 1 порт за нив (а треба 2 минимум). Кога му се јавив рекоја дека е грешка на сервисерите и ке се консултират?? по ден два му ѕвонам за да го вратам компјутерот да го средат и да ми го препуштат назад, одговорот нивен беше дека идат празници и дека ке биди многу време.. Ете сега три дена со ред ѕвонам и не креват на телефон

Матична: GIGABYTE H510M K V2 матична плоча - Intel H470
    Кукиште: MSI MAG FORGE 100M
Ништо - купи си евтино пасивно хабче за фенови и вклучи ги..
Ич не се замарај да го враќаш у Косово - само може повише да го раздрндаат...

kirev

senior
31 мај 2010
9.067
7.750
Ништо - купи си евтино пасивно хабче за фенови и вклучи ги..
Ич не се замарај да го враќаш у Косово - само може повише да го раздрндаат...
Не го враќа во Косово, тука имаат магацин. Инаку, да, ако може сам да го среди проблемот, очигледно ќе спаси нервози...

outsider

lurker
14 јуни 2019
853
1.683
Битола
www.instagram.com
Имаш две опции:
1. Да си купиш fan hub и да си ги спасиш нервите за ~500 денари.
2. Да инсистираш да ти го решат проблемот. (Или побарај им fan hub да ти пратат и сам ќе си го решиш проблемот).

Според мене не вреди времето и нервите да ги трпиш сега пред празници, тркни до Анхоч, Сетек, или Нексио и купи си.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Како ви испорачуваат во последно време? Порачав некои ситници, сите се 10+ ама една недела скоро и не е испорачано...

Sent from my iPhone using Tapatalk

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
За Македонија ја пуштиле и GjirafaMall.mk

Има и апликација. Дали ова им е нешто како Ananas.mk или на друг начин работаат?

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
578
898
За Македонија ја пуштиле и GjirafaMall.mk

Има и апликација. Дали ова им е нешто како Ananas.mk или на друг начин работаат?
Скоро исто е, имат нивни производи и имат други продавници кои можат да продават преку платформата - барем така е во Косово, верувам и овде ќе биде исто. Ако има ентизујасти на парфеми овде, ЖирафаМалл има многу голем асортиман на парфеми кои ги немат другите продавници овде.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Скоро исто е, имат нивни производи и имат други продавници кои можат да продават преку платформата - барем така е во Косово, верувам и овде ќе биде исто. Ако има ентизујасти на парфеми овде, ЖирафаМалл има многу голем асортиман на парфеми кои ги немат другите продавници овде.
Лош превод имаат, некој производи се на албански пишани.

Не знам зошто е пишано логото ZirafaMall кога фирмата е на албански Gjirafa.
Мислењето е автоматски споено:

Соработуваат со фирми што ги има во Македонија или ги земаат производите од Албанија?

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
578
898
Kako sto znam najgolem del se od Kosovo, sega se prosirija vo Albanija i kaj nas. Naracav nesto za da vidam kako ide.

P.S Koristite kod LUNIK za da vlezete vo igra za iPhone 16 Pro Max ako naracuvate nesto

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
@Isak Keyten - Го зеде ти држачот?

Мене ме урочи, уште го немаат испратено. Ми пишуваа на Вибер дека првичната дата за испорака била грешка, па требало 19-ти мај (што нема шанси).

25 ноември 2014
1.538
1.969
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
@Isak Keyten - Го зеде ти држачот?

Мене ме урочи, уште го немаат испратено. Ми пишуваа на Вибер дека првичната дата за испорака била грешка, па требало 19-ти мај (што нема шанси).
Тек вчера. Глеј ги ЕЛС дегениве шо и напраија на пратката.
1747508347489.png
Дури и одзумирано не збира надоле ме мрзи да спајам скриншоти хаха.
Уше не сум го монтирал ме фати некоја мрза али планирам деновиве.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно