Физички простор? Не знам овој аргумент дали да го вреднувам. Што можам да замислам само заробеници во 2 на 2 ќелија не можат да најдат место за куќиште и монитор. А да гејмаш на лаптоп, си повлеквит и маус па и тастатура во дадени случаи, така што ќе мора да влечкам и периферија. Плус гејминг на 15 до 17 инчи драпај си мевот - таква големина намалува и компетитивен edge кај мултиплејер игри и уживање кај AAА игри. За хардверот да не збораме. За парите што ги плаќаш за „гејминг“ лаптоп ќе направиш ѕвер десктоп. Единствено сценарио каде би оправдал лаптоп за гејмање (ако си гејмер) е ако си човек којшто патува често бидејќи нема опција да влечка десктоп.
Ете со Дени се согласувам. Таков лаптоп брендиран за „гејминг“ би го купил ама би го користел за графички дизајн, видео, аудио едитирање и 3д работа.
Од моето скормно искуство со продажба на хардвер, до сега 90% од оние кои купиле лаптоп за гејминг во рок од неколку месеци дошле да бараат замена на „!„гејминг“ лаптопот со доплата за десктоп гејминг комјутер.Физички простор? Не знам овој аргумент дали да го вреднувам. Што можам да замислам само заробеници во 2 на 2 ќелија не можат да најдат место за куќиште и монитор. А да гејмаш на лаптоп, си повлеквит и маус па и тастатура во дадени случаи, така што ќе мора да влечкам и периферија. Плус гејминг на 15 до 17 инчи драпај си мевот - таква големина намалува и компетитивен edge кај мултиплејер игри и уживање кај AAА игри. За хардверот да не збораме. За парите што ги плаќаш за „гејминг“ лаптоп ќе направиш ѕвер десктоп. Единствено сценарио каде би оправдал лаптоп за гејмање (ако си гејмер) е ако си човек којшто патува често бидејќи нема опција да влечка десктоп.
Ете со Дени се согласувам. Таков лаптоп брендиран за „гејминг“ би го купил ама би го користел за графички дизајн, видео, аудио едитирање и 3д работа.
Од моето скормно искуство со продажба на хардвер, до сега 90% од оние кои купиле лаптоп за гејминг во рок од неколку месеци дошле да бараат замена на „!„гејминг“ лаптопот со доплата за десктоп гејминг комјутер.
100% се согласувам со Stealth Assassin дека гејмање на 15-17 инчен монитор е Божја казна, исто како и гејмање без соодветна гејминг периферија.
„Гејминг“ лаптоп има поента само за некој кој многу патува, а е зависник од играње и не може да преживее неколку дена без да игра. До сега сум сретнал многу малку такви пациенти.
Истово важи и за т.н. архитекти/ки и инфлуенсери/ки кои ќе работеле и ќе рендерирале на лаптоп. Кога ќе ми ја кажат намената и кога ќе ми кажат дека не патуваат често се воздржувам да не им изнасмеам во фаца.
- Ги слушаат советите од адвокатитеВажно ги слушаат интересите на купувачите,зашто тие одлучија да веруваат во нивната визија.
Ех и ти па сеа. Шинтел има плава крв. Нема да и личе ругање.Нормално и тоа, а што не го ругате Шинтел од 6та серија иста архитектура и нема компатибилност помеѓу нив.
АМД колку толку е подобра фирма.
Нормално и тоа, а што не го ругате Шинтел од 6та серија иста архитектура и нема компатибилност помеѓу нив.
АМД колку толку е подобра фирма.
Во кратки црти -- „луѓе купувајте интел имаат многу јаки батиња ме пуштаат бекстејџ на шоуа.“Еве интересно видео каде се убаво објаснети предностите на Интел
За у зима таман.
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден