Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Tomica Jovevski Што не разбушиш некоја од тие помалите влошки што сигурно нема да ги користиш. Ако немаш алат, мислам дека може кај секој бравар (клучар), сите имаат столбна бушилица и бургии за челик (а кинескиов е мек).

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Можеби подобро е да се прошири отворот со дремел (мулти-ротари) алатче, и со конусен додаток. Пошто челик е сепак челик, а бургиите обично се од многу помек материјал.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.077
14.172
Не сум 100% задоволен поради тоа како е изведен капакот, при користење на него нели кондензира многу вода и кога ќе го отвориш за да извадиш, поради кривината се` се слева во спојот на металот/пластиката и ми изгледа дека може да влезе во внатрешноста кај струјата. Не сум сигурен дали може да влезе, но сепак секогаш имам подготвено салфетка кога кревам капак, па ја ловам кондензираната вода пред да стигне до долу. Сигурно си е сигурно.

И тајмерот исто по малку нервира (дифолт е на минута или 3 минути или така нешто, па дури и за 5 минути требаат три клика), но тоа е тоа. Веројатно и другите ултразвуковци би ги имале овие или други маани.

И само уште две лаичко прашања кое знам дека се одговорени ама ептен немам време:

1. Ако добро разбирам единствена дезинфекција е со сјајот за садови. Ултразвукот е само за да разгради ситни честички во недостапни места нели?
2. Кој податок е битен за кадичките па да се знае дали е доволно добра или не. Ме замисли со капакот и кондезација па разгледав на кратко и има метални за поефтина цена. Ама како да знам дали е добра за оваа намена?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
1. Да и да. Мене не ми е битна дезинфекцијата во случајов (а ти ако сакаш можеш да го потопиш кратко во алкохол), сјајот за садови го разградува машинското масло кое е најголемиот проблем, а тресењето е како четкање, механички го вади маслото/му помага на сјајот, особено на недостапни места.

2. Веќе заборавив, можеби да се види ватажа (колку троши од штекер), но и да го има тој податок најверојатно е неточен кај Кинезите, кои си препишуваат едни од други. Затоа јас се задоволив со големината, која е каков-таков показател за моќноста, а и планирав да ставам некои поголеми работи (механички модови, наочари).

Имаше друг податок, фреквенција на работење, мислам дека беше подобро повисока, но веројатно сите овие евтини работат на иста (околу 40 килохерци мислам), што и не е така лошо. Подобри беа напредните што шараат со фреквенција, но беа многу поскапи тогаш, не знам како е сега.

Гледав и видеа како ги расклопуваат и ги појачуваат (со појаки „звучничиња“ и слично), но тоа е премногу. :)

Металните се подобри, иако за многу ниска цена не мора да значи, може само ја бутнале електрониката во металното куќиште. Само, види го шипингот на овој (таков беше и пред неодамнешното поскапување).

Мојот има метална (stainless) кадичка. Мислам дека сите би требало да имаат таква.

Побарај во индексот, имаше едни што се воодушевив, но пак излезе огромен шипинг, па можеби да ги бараш на Али. Имаше и посебна тема за ултразвуковци на форумов, спомната е на едно од трите места во индексот.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
"Подобри беа напредните што шараат со фреквенција, но беа многу поскапи тогаш, не знам како е сега."
како не би ги преместувал рачно предметите на секое како би „ги фатило“ насекаде. ф-јата и не е толку битна, т.е. ама од 28кхз до 40кхз не би се осетило некоја разика, побитно е предметот да се наоѓа на различити позиции во однос на брановите.
еве еден интересен пример кај што работи на ниски бранови, но поинтензивни
View: https://www.youtube.com/watch?v=RI7E-JGSzuQ

View: https://www.youtube.com/watch?v=R1DtY2VwSyY

т.е. 2 примери, али овие се за погруби работи, атомизер би го разпарчило најверојатно.

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Прееска се видовме со @fis1976, бидејки не ни планирам да ги користам помалите пинови од дварфот па му ги дадов на фис да ги проба на неговиот дварф,не бил задоволен од неговите,пиштеле шуштеле..па си рековме ај моите да не случајно се болји. Така да сега немам пинови за бушење.. ако му одговараат нека му се алал. Во тој случај ке експериментирам со неговите што шуштат,тие ке ги бушам. Иначе добра идеја од @Metuzalem за бушењето.. имам бормашини неколку само да најдам ситни бургии или како што кажа @Lokvan со дремел и конусно додаточе..
Него со фис интересна средба имавме,дојде наоружан со опрема
спремна за проба. 3 сетапи спремни, како се окезив како мало дете :) кајфун прајм,и два берзеркера.(штета, го фалеше и догистиле,али не го носеше со него па да го пробам и него) Кајфун прајм од четврто дупче па нагоре,на 5то и 6то дупче од Afc од 6 вкупно,значи скоро или целосно отворен,уживанција.. некојси сребрен берзеркер на најотворено арома пука на сите страни,а црниот берзеркер некако тесен.. така да,одма во моментот знаев дека кајфун прајмот ке оди во кошничка,али со некој додаток со повеке капацитет на џус.. стандардниот од 2ml за мој потреби е малку,бар 4ml да збира.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
^

Мило ми е што се видовме, се надевам ќе има некоја дружба во скоро време па ќе се разменат мислења.

Инако for the record сребрениот е mini, црниот V1.5. Не фати темница па многу многу не се гледаше на која дупка е air flow-от (башка капачето за батерија од Пикото смета при вртење) така да 1.5-ката може и да не го проба на најголемото дупче пошто горе доле и на двата air flow-от е скоро ист. Инсертите се идентични така да ги враќам во најскоро време и слободно буши дур да стигнат "оригиналите" :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Фис го знае ова и не е кај неговиот примерок на Џуџето, но еве за другите:

20180604_045241.png

Може да се монтира на два начина. Ако позитивниот пост заврши на патот на воздухот, ќе шушти/гргори. Може и Кинезите да го склопиле така, ништо чудно. Без расклопување, може да се погледне дали плусот е на страната на дупката за воздух (надворешната) и тогаш ќе треба да се расклопи и сврти, што не е тешко. Ова на сликата е само долниот дел од базата (централната дупка не е за воздух).

Јас не осетив ништо на неговиот примерок, а мојот би требало да го пуштам во погон наскоро (се надевам пред летото :hay:).

Еве го, и кај мене е така (може да се стави на два начина):

IMG_20190318_002447.png

Едит: Друга причина за шуштење била ако позитивниот пост не допира долу (до изолаторот), па воздухот поминува под него. Да се притисне постот (и потоа да се провери да не направил спој):

20180604_033229.jpg

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Направив нарачка преку HONG KONG Air parcell и гледам ми ја пратиле со Airmail via PostNL. Одговор од support
Thank you for your order.
Our shipping carrier inform us that they stop shipping packages to your end by Hong Kong post temporarily.

In order to avoid further delaying, we upgrade the shipping way and shipped your order by Registered Airmail via PostNL, which takes 12 business days for delivery. The shipping fee of PostNL is more expensive then Hong Kong post. You do not need to pay extra fee.

We sincerely apologize for all troubles and inconvenience brought to you.

Thank you for your understanding.

Ме прават будала хонг конг 6$ платив за шипинг а PostNl e 2$. Уште и ме лажат. Остај тие 4 долари нека се почасти курирот.
Проблемот е што имав и "остри предмети" во нарачката и освен ХонгКонг не ми даваше други опции за шипинг. ( Сингапур не ја рачунам за пошта ).
Како успеале да ја шипнат со PostNl појма немам, кој знае сега ако заглави некаде 100дена.

Како се ваши искуства со PostNL ?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Во последно време не е толку лоша, иста е по време со Сингапурска (нема шанси со ХК). Како што стопати имам пишано, еднаш загубија пратки на мене и на @Astraion (тракингот покажуваше дека дошле до Македонија), па рекоа дека не одговараат за пратки што излегле од Холандија. Хевен Гифтс (мислам) ни надомести од свој џеб.

А тоа Air Parcel јас го сметам како наше Пакетско - само за големи работи. Веројатно грешам.

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Ова е уствари купување/изнајмување простор во авион и затоа и е 15+ $ и е за погабаритни пратки(пошто како што знам тежината и толку не игра улога за да ти пратат туку просторот што ќе го зафати пратката, се додека ги иполнува условите, да не е батерија или што и да друго не испорачуваат со авион), се распаршувавме со брат ми прошлата година и пример метар квадратен во бродски контејнер е 100€

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ќе ме заинтересираше да ги немав видено Скајлајн однадвор и Берсеркер однатре. :)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
За вакво нешто и дилдо ќе заврши работа. :D :D :D
Да не го расипува дилдото, ќе пробам како ќе биде со моторче од играчка со ексентрично мутерче на осовина или со вибратор од мобилен, принципот е ист, али пониска фрекфенција (и фиксна нажалост), па ќе видиме како ќе се покажи :D

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Никој не фаќа (освен MAP и BLF, кои се специјални случаи).

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Да не го расипува дилдото, ќе пробам како ќе биде со моторче од играчка со ексентрично мутерче на осовина или со вибратор од мобилен, принципот е ист, али пониска фрекфенција (и фиксна нажалост), па ќе видиме како ќе се покажи :D
И торна ќе заврши работа. :D ј/к

Викаш фиксна фрекфенција, не би рекол, можеш да го регулираш напонот а со тоа и фрекфенцијата ќе се менува, битно е да знаеш кој е максималниот напон на кој што работи мАторчето. :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
На ништо, ми изгледаат многу тесни а долги, ќе го горат памукот на средината, затоа што додека се загреат краевите средината веќе ќе биде ќумур.

Едино да ги размоташ па пак да ги намоташ.

Ако се 4 мм (надворешна димензија) како што пишува, не се тесни (зависи колку е дебела жицата - се` заедно), ама пак се долги и важи истото. Тогаш да ги скратиш (да одмоташ некој круг).

Подобро земи си некои проверени.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно