Nikola100
poweruser
Абе Метузалем - ние капи си ставивме - ти кај ќе ставиш капа на тоа железата на камионотИли сакаат да ти шитнат течност.
Едит Сега гледам - тоа Вејп машина ли е ?
Абе Метузалем - ние капи си ставивме - ти кај ќе ставиш капа на тоа железата на камионотИли сакаат да ти шитнат течност.
Личи на таква, ама ептен личи.Едит Сега гледам - тоа Вејп машина ли е ?
Шубо вака, живна темаваГледам нови постови, нови "секташи", дедомразовски капи, убајни! Некое време, година две ко да затаи некако.
Си велев себе си, сигурно сите се откачиле и од тутун, и од парење, изгледа само уште ја останав будалетинка
Anyway, едно прашање за поискусните секташи. Пред месец и нешто купив Dvarw MTL FL клон од ФТ, демек ќе си мотам грејачи сам итн. И се ок, ама никако да постигнам исто ниво на арома/вкус како на пример од смотаното подче Caliburn/Caliburn A2.
Жица 28ка, Кантал, дијаметар 2.5мм. и 3мм. Пробано се. Збиен грејач, разделен грејач, погоре/подолу до отворот за воздух, 4, 5, 6,7 намотки, 0.8, 1.0, 1.2, 1.4 оми. Памук: повеќе, помалку, расчешлан, нераслешлан, фризура, ти реков ми рече
Испробана Моќност: 9W - 15W
Инсерти за воздух, ги испробав сите освен нјшироките, пошто не се за мене.
Ништо! Не бива.
Материјалите ги купив со copy/paste на линкови од еден постар пост на @Metuzalem. Muji памук, UD жица итн... Го немам линкот сега.
Аромата не е да речеш никаква, ама не е ни за фалење! А гледам сите се колнат демек за МТЛ еден од најдобрите "old school" РТА атомизери.
Сигурно грешам нешто? Некоја финта да не има? Жица друга (Clapton) да не треба?
Цел тенк да не треба во канта да оди? Некој друг добар РТА тенк за МТЛ?
Немам слики сега, пошто го користам само на работа. Меѓутоа ќе постирам нешто утре ако најдам време.
Благодарение!
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
NIC Salts?купено од кај 150 тенќу
@ARMac Прв пат, и прв тенк, да. Досега се купечко. Ок значи Ni ти даваат подобра арома. Здравје, наредна нарачка ќе ставам една во корпа. Као ги избегнав пошто читав негде дека Никелот + Хромот не се баш најпријателски за гради. А можеби и некој фејк пост сум читал...
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
да си порачав и кали г2 и за м2л или рестриктед инџекшан со кај 5-10мг течности, не ми се користат модови тенкови повеќе, едноставно и мало да еNIC Salts?
Ме ставаш у мисли да ти парирам.си порачав и кали г2
не би одел над 10мг има меш греач и од видеа баш прави добра пареа за м2л е топ и за рестриктивен инџекшан, јас години инџекшан под 20W терав, ама ми здосади 1 кг мод да тегнам. Битно да е добар уредот со промена на течности пг-вг и никотин ќе се најде правата точка и тоа е. Порачав 3 уреди 10 глави од 0,8 ома, 4 танка и 10 китови од али со по 10 сета меш + памук 2,5$ за 10 е цена. Пали-вози кога ќе се соберат 20 глави се седнува се преправаат лесно и брзо и тоа е.Ме ставаш у мисли да ти парирам.
Убав под, мада немам многу читано за него но сепак има стара слава.
Можеби ќе се частам, и јас имам од време на време потреба за нешто малецко а моќно. Сепак битно е да се најде кој процент на ник салт ќе одговара спрема потребите, со 5-10 mg/ml чинам дека нема да ме задоволи.![]()
г2 има контрола на воздух викаат дека има дупло повеќе од претходниот, јас го имам пробано обичниот ок ми беше ама ми фалеше малце повеќе воздух и не го пробав со солен никотин него со 6мг обичен, затоа мисла со повеќе воздух и 10ка солен ќе биде топМе ставаш у мисли да ти парирам.
Убав под, мада немам многу читано за него но сепак има стара слава.
Можеби ќе се частам, и јас имам од време на време потреба за нешто малецко а моќно. Сепак битно е да се најде кој процент на ник салт ќе одговара спрема потребите, со 5-10 mg/ml чинам дека нема да ме задоволи.![]()
Линк?10 глави од 0,8 ома
Го имам второто за шиткање, недела дена користено. Ако се одлучиш да зимаш, пиши ми порака слободно.Која е разликата помеѓу овие 2:
1) Umbrella Prestige-Е-цигари
2) Umbrella AIO-Е-цигари
На икос сум околу 2 години и сакам да го баталам да се префрлам на електронска. Како за прва, ок се?
Го имам второто за шиткање, недела дена користено. Ако се одлучиш да зимаш, пиши ми порака слободно.
Прашање: дали осети некакво подобрување во капацитет на плуќа/грло при премин од обична цигара на ајкос? И дали разви некои side effects во овие 2 години?
Супер, фала на инфо, сепак може вреди да се проба.Реално да. На почеток ќе ти биде чудно али за 3/4 дена ќе осетиш разлика. Ако си бил пушач долго време, прво нема да те гребе грло, сабајле нема да имаш нит шлаим нит кашлање. Сума сумару, до некаде е „поздраво“ решение од цигари. Али не е наменето да пушиш по кутија на ден, затоа сакам да баталам све.
Икос се ваљда добра замена за класични цигари али без претерување. Еве баш сега викендов, немав пушено цигари доста долго време. Излегов многу рано во неделата, цигари пушев од сабајле до вечер (слави нели, пијанки), грло ме искина, болен паднав.