Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.814
33.980
roka.mk
Edno iskustvo ja da spodelam kao noob i so eden mesec iskustvo. Vlegov preku cex.io za 0.96 eth togash (i toa u najskapoto, da ne objasnuvam detali na forumov so kako). Mi ebaa mater od provizii. Eth dropna nareden den i stignav na 50% od inicijalna vrednost. Reshiv da ne se ebaam so stabilnive top 10 coini za vakvi mali sumi. Dosta citam, sledam kanali na telegram, sajtovi, Twitter, discord, reddit itn, za da utvrdam dali vredi altcoinot ili ne. Malce e kocka ova za shitcoini ali go praam ova ko hobi da receme. Od koa dropna eth, do sega go iam zgolemeno vlogot za 5-6 pati preku altcoini i toa: eca, colx, thron, dent, ripple, iotta itn. Ovie trejdovi gi pocnav od 29ti Dekemvri. Se ebaam so walleti, berzi so pagjaat sekoj vtor den, ali toa e toa, ima skamovi, ali ima i legit proekti. Se nadevam deka ke pomogne ova na novajliite. Ako imate nekoj imput ili prasanje bujrum pm? Have fun

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Уф сигурно многу добро искуство. Уште да го напишеше на кирилица можда и ќе го прочиташе некој...

Nocturni

read-only
21 март 2016
27
49
Уф сигурно многу добро искуство. Уште да го напишеше на кирилица можда и ќе го прочиташе некој...

Прв пат постирам на овој форум каде сум член две три недели, забораив на правилото, а куцав од телефон. И ако може да не бидете дотолку лигави, сакав чисто да се понудам за помош на почетниците. Не било кирилица, а зборуваме за технологија која ќе го промени светот....ROFL

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
@dee_jay , делуваш океј, не е до тебе, верувај...него има Шабани , да не ги именувам , што доаѓаат, прашуваат дали е легално или не е, па ондак наредно мислење им се претвара во алтер-его, како од двеиљади и тисуча инвестирале по 6 цифри, паѓале-станувале...егзибиции со машини за копање, со до сеа сеуште невидени ни чуени, итн. Мислам, грозно, што да ти причам.

Причина за министер.
Ама не клавам ја министри.
:D

View: https://youtu.be/_2AuLL1EQdo

Sent from my iPhone using Tapatalk

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Погледнете го атачментот 61169
Ваква навала на купци никогаш немало, страшно. :eek:

Се спремаат за наредната тура за мајнери од битмејн :D

Прв пат постирам на овој форум каде сум член две три недели, забораив на правилото, а куцав од телефон. И ако може да не бидете дотолку лигави, сакав чисто да се понудам за помош на почетниците. Не било кирилица, а зборуваме за технологија која ќе го промени светот....ROFL

Абе лигуш. Правилата на форумот се такви. Ти остај тоа што ние зборуваме тука за технологија и за цепење дрва, тоа нема врска со правилата. А секој почетник што сака помош нека пишува слободно во темава. Ем пишуваш на латиница и на крај некој кога ке те исправи пак тој е крив.

dremaermkd

read-only
21 декември 2012
17
3
Edno iskustvo ja da spodelam kao noob i so eden mesec iskustvo. Vlegov preku cex.io za 0.96 eth togash (i toa u najskapoto, da ne objasnuvam detali na forumov so kako). Mi ebaa mater od provizii. Eth dropna nareden den i stignav na 50% od inicijalna vrednost. Reshiv da ne se ebaam so stabilnive top 10 coini za vakvi mali sumi. Dosta citam, sledam kanali na telegram, sajtovi, Twitter, discord, reddit itn, za da utvrdam dali vredi altcoinot ili ne. Malce e kocka ova za shitcoini ali go praam ova ko hobi da receme. Od koa dropna eth, do sega go iam zgolemeno vlogot za 5-6 pati preku altcoini i toa: eca, colx, thron, dent, ripple, iotta itn. Ovie trejdovi gi pocnav od 29ti Dekemvri. Se ebaam so walleti, berzi so pagjaat sekoj vtor den, ali toa e toa, ima skamovi, ali ima i legit proekti. Se nadevam deka ke pomogne ova na novajliite. Ako imate nekoj imput ili prasanje bujrum pm? Have fun

А сега од каде да се купи бтц или било што cex.io е затворени рег, бттрех исто?

stefan_off

lurker
29 октомври 2009
508
392
Радовиш
stefan_off's setup  
Processor & Cooler
Intel i7 7700K
Motherboard
Eurocom Torando F5
Storage
Samsung 960 Evo 256Gb m.2; Intel 660P 1Tb m.2; Seagate 2Tb 2,5inc 5400RPM
PSU
230W brick
RAM
16Gb DDR4 2x8Gb Kingston @2400mhz
Video card
MXM nVidia GTX 1070 8gb
Mouse
Logitech MX Master 2S
Keyboard
Logitech K520
Monitor
Benq BL3200PT 32`
OS
Win 10 64bit

Nocturni

read-only
21 март 2016
27
49
А сега од каде да се купи бтц или било што cex.io е затворени рег, бттрех исто?

Немав приметено дека привремено се суспендирани отватања на нови корисници. Колку што знам next.exchange ќе биде нова европска берза која ќе биде активна од крај на Јануари, почеток на Фенруари. Се надевам дека ќе биде далеку подобра од cex.io

VOODOO

read-only
6 јануари 2018
1
0
Здраво дечки,
Прво би сакал да ве поздравам сите, и секоја чест за сите добронамерни Македонци кои дале добри информации на оваа тема, очи истекоја овие дена додека да исчитам прилично цела тема (толку не читав дури одев на школо). Јас сум прилично нов на форумот, но сметам дека не сум скроз нооб (ок можи малку :) ) од областа на копањето, немам некоја сериозна инвестиција (барем не сеуште) па за почеток, започнав со 2 карти (додека да научам што како па да продолжам со инвестиција) откако наместив твикови ова она стабилност итн. да не тупам, потоа настапи период за мене да бидам прилично зафатен па немав време да проучувам како до вистинска пара од сето тоа, се до сега, па прво би сакал да видам некоја пара од сето тоа пред да продолжам да инвестирам.

Читајќи уназад (а во исто време и се регистрирав за странски припејд картици) и притоа и увидов дека многу од картиците кои биле подржани за Македонија сега се недостапни повеќе за нас т.е. според таму си новата Виза регулатива не давале повеќе картици. Член на форумот тука видов имаше спомнато дека користи Leupay, знам дека има европски ИБАН и можат да се вршат СЕПА трансфери преку таа картица, што за сега ми изгледа единствен начин за вадење пари со странска картица (барем за нас со МК пасош). Би сакал да знам дали оваа картица е сеуште функционална, прашувам бидејќи и таа е Виза (дали некој добил порака дека картицата ќе биде деактивирана и сл.)

Сега последно гледам и Spectro Coin не даваат повеќе картици а ми беше надежна али то е. Би сакал и да прашам дали некој има искуство со MoneyPolo, XMLGold и OKPay.

Извинете за гњаважата однапред :)

Поздрав.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Здраво дечки,
Прво би сакал да ве поздравам сите, и секоја чест за сите добронамерни Македонци кои дале добри информации на оваа тема, очи истекоја овие дена додека да исчитам прилично цела тема (толку не читав дури одев на школо). Јас сум прилично нов на форумот, но сметам дека не сум скроз нооб (ок можи малку :) ) од областа на копањето, немам некоја сериозна инвестиција (барем не сеуште) па за почеток, започнав со 2 карти (додека да научам што како па да продолжам со инвестиција) откако наместив твикови ова она стабилност итн. да не тупам, потоа настапи период за мене да бидам прилично зафатен па немав време да проучувам како до вистинска пара од сето тоа, се до сега, па прво би сакал да видам некоја пара од сето тоа пред да продолжам да инвестирам.

Читајќи уназад (а во исто време и се регистрирав за странски припејд картици) и притоа и увидов дека многу од картиците кои биле подржани за Македонија сега се недостапни повеќе за нас т.е. според таму си новата Виза регулатива не давале повеќе картици. Член на форумот тука видов имаше спомнато дека користи Leupay, знам дека има европски ИБАН и можат да се вршат СЕПА трансфери преку таа картица, што за сега ми изгледа единствен начин за вадење пари со странска картица (барем за нас со МК пасош). Би сакал да знам дали оваа картица е сеуште функционална, прашувам бидејќи и таа е Виза (дали некој добил порака дека картицата ќе биде деактивирана и сл.)

Сега последно гледам и Spectro Coin не даваат повеќе картици а ми беше надежна али то е. Би сакал и да прашам дали некој има искуство со MoneyPolo, XMLGold и OKPay.

Поздрав.
Ја ќе ти ги извадам не е проблем :). Само да имаш минимум 100$

Can4sta

Баниран/a
19 јануари 2008
308
354
Здраво дечки,

Поздрав.

Јас ти ги купувам се што имаш, со моментална цена, ти само заработи, кога ќе имаш за продавање пиши ми ПП.

Hristijan_95

hello world
17 мај 2012
294
175
Скопје
Hristijan_95's setup  
Processor & Cooler
Intel core i7-2600 3.4ghz
Motherboard
Asus P8 H61
Storage
120 GB Samsung SSD 840 EVO
PSU
Cooler Master GX 550
RAM
8 GB
Video card
Sapphire Vapor-X R9 280X
Case
Cooler Master HAF 922
OS
Windows 10
Ај да поставам едно прашање во врска со криптовалути, од технички аспект, се убив од истражување како точно работи криптовалутата и што се се случува и едно прашање никако не можам да си го одговорам.

Кога мајнерите добиваат нов блок да обработуваат, да речеме дека во блокот има 2 невалидни трансакции. Јас сум мајнер и лупам комбинации, додека не го добијам посакуваниот резултат (хеш на чија вредност првите Х битови се 0). Го добивам резултатот прв од сите мајнери и го додавам на блокчејнот. Другите мајнери гледаат и го оставаат тој блок, бидејќи е решен од мене и продолжуваат да го копаат наредниот блок. Во историјата на блокчејнот имаме 2 невалидни трансакции. Како се поправа оваа грешка во целиот процес (Ако процесот што го објаснувам е воопшто точен..)?

Mechanic

hello world
2 мај 2016
328
235
И јас би ти рекол за Electroneum а може и Worldcore.
CEX.io - купуваш BCH или ETH и префрлаш на берза и менуваш.
За Electroneum само Cryptopia.com.
Electroneum може да се купи директно со евра/долари, или мора со етереум или биткоин?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.593
6.869
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

WT801

read-only
17 јануари 2016
22
21
Закаснив за cex.io, којзнае дали ќе пуштат пак нови регистрации.
Слична страна ко cex.io за продавање BTC/ETH што ја прифаќа Македонија?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
@goranzoran, што е со скринов? мислев дека секогаш ги тропаш Apple, а сега од нивни дивајс скриншот? :D

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно