Anhoch gi dobavuva od Pix+ zatoa sekogas imat isti ceni, kade i da go zemas isto e za garancija
Reklami vo radio ima odamna vo Tetovo, seka izgleda pocnale i drugi gradovi^^ Баш ова истово го помислив пред некој ден кога слушнав на радио реклама од нив.
Анхоч беа едни од ретките ако не и единствени со што се држеа на страна од дебилниов тренд на рекламирање со „попусти“ и имаа сосема пристоен сајт, ама изгледа и они отидоа јабана.
Погледнете го атачментот 128887
Тој во анхоч е со 8/256 гига, а во галамино е со 4/128 гига, затоо е поефтин.Нема ниту поента, попуст од што? Нема стара цена, нема процент на попуст...
Погледнете го атачментот 128893
Овие Галамино нели ги збореа на форумот, истиот го нудат за 5.000ден пониско...
Погледнете го атачментот 128894
Ма важно е дека има попуст. Потрошувачите и онака се палат на „попуст“, не на цената.Нема ниту поента, попуст од што? Нема стара цена, нема процент на попуст...
Или како во маркетите..на %-тотМа важно е дека има попуст. Потрошувачите и онака се палат на „попуст“, не на цената.
Problem e sto najverojatno ke recat ne e nisto problem so grafickata, duri i ako im go ostavam da praam stress testovi i toa, sum pravel, i okej bilo, i togas na random po 3-4 dena ke imam artifaktiranje za 5-10 sekundi i ke si otide, taka da momentalno barem ne znam, dali bi se zamarale tamu? Osobeno zosto cel PC ke treba da go nosam na servis, zs oni go vklopija pa da ne ja vadam jasАктивирај гаранција и не чекај.
Што се однесува до гаранцијата, не би требало да има проблем. Компјутерот ми откажа на десетина дена пред истекот, додека им го испратив останаа само 5-6 дена. Ја признаа гаранцијата, немав никаков проблем.Zemav 3070ti i eden kup drugi komponenti od Anhoch pred godina tocno i mi gi vklopija, sega mislam deka ima mal problem so nea, super e 98% od vremeto, ama 2% imam cudni artifakti na raboti, ili pak random bsod so poraki deka e nesto so grafickata, garancija e 24 meseci, mislite deka ke ispocituvaat garancija ako im odnesam na primer na 20ti mesec so mali problemi so artifaktiranje itn i bi ja smenile? Se raboti za ekstremno skap komponent sepak, nemam do sega vrakano nisto vo anhoch pa ne bi znael, ispostuvaat garancii do kraj vo ovakvi slucai? Dosta tesko e namerno da go repliciram komponentot, ama pretpostavuvam deka ako e stvarno do grafickata ovie problemi samo ke se zgolemat vo tek na sledna godina itn
А да земеш да ја извадиш графичката - па стави ја во на другар ти или роднина ПЦ - пробај дали ќе успееш да го реплицираш проблемот ?Problem e sto najverojatno ke recat ne e nisto problem so grafickata, duri i ako im go ostavam da praam stress testovi i toa, sum pravel, i okej bilo, i togas na random po 3-4 dena ke imam artifaktiranje za 5-10 sekundi i ke si otide, taka da momentalno barem ne znam, dali bi se zamarale tamu? Osobeno zosto cel PC ke treba da go nosam na servis, zs oni go vklopija pa da ne ja vadam jas
Malce guram so memorijata, imam 2 x 16 gb 6000 MHz RAM na i7 12700k, taka da mozebi overclockot e previsok, stabilno e sve 99% od vremeto, ama ne znam dali moze od toa da se pojavat artifakti, memory controller na procesorot definitivno se maci so tolku brz RAM + dve m.2 drajva sto imam hahaha, si vikam plativ 6000 mhz ram ke koristam 6000 mhz, ama trebase da pocekam za 13 gen intel, taka da teoretski e mozno i toa... mislam deka ke pocekam da vidam dali ke se vlosi problemot, ako ostane vaka i za sledna godina ke teram, ne deka ne se koristi PC, samo dosadno da dades tolku pari i sve da ne e "perfektno"А да земеш да ја извадиш графичката - па стави ја во на другар ти или роднина ПЦ - пробај дали ќе успееш да го реплицираш проблемот ?
Зошто може и од меморија артифакти да даде - може од матична - Штознам - прво да го лоцираш проблемот.
А секако најдобра опција ти е да си искористиш сервис од Анхоч и комплет да го однесеш .
Super ako do tolku postuvaat garancii, si vikam za idnina ako treba barem do 2 godini da mi e osigurano, drugite delovi imaat i po 3 god garancija, ama grafickata, najskapiot del od cel ovoj PC imase samo 2Што се однесува до гаранцијата, не би требало да има проблем. Компјутерот ми откажа на десетина дена пред истекот, додека им го испратив останаа само 5-6 дена. Ја признаа гаранцијата, немав никаков проблем.
Ама твоето е специфичен случај. Не може некој да седне до него и да чека 3-4 дена да види дали ќе се појави проблем. Мислам дека ќе мораш да почекаш проблемите да зачестат (да цркне нешто).
Ова е само мое размислување, не земај го здраво за готово.
Vidi stavi telefon da snima duri igras da go fatis momentot kako dokaz. Ako stvarno 2% od vremeto se desava, tesko deka oni ke mozat da replicirat i normalno ke velat deka se e okej, ednostavno ne mozat cela nedela da testirat za toa, ne e isplatlivo.Problem e sto najverojatno ke recat ne e nisto problem so grafickata, duri i ako im go ostavam da praam stress testovi i toa, sum pravel, i okej bilo, i togas na random po 3-4 dena ke imam artifaktiranje za 5-10 sekundi i ke si otide, taka da momentalno barem ne znam, dali bi se zamarale tamu? Osobeno zosto cel PC ke treba da go nosam na servis, zs oni go vklopija pa da ne ja vadam jas
Епа друже - меморија не сака да ја тераш до кај не иде. Поготово ко ќе загрее така оверклокувана одма фрла грешки.(од игри графичката обично цела топлина ја тера накај меморијата)Тестови бара да провериш дали е стабилна меморијата и тоа со саати тестови.Malce guram so memorijata, imam 2 x 16 gb 6000 MHz RAM na i7 12700k, taka da mozebi overclockot e previsok, stabilno e sve 99% od vremeto, ama ne znam dali moze od toa da se pojavat artifakti, memory controller na procesorot definitivno se maci so tolku brz RAM + dve m.2 drajva sto imam hahaha, si vikam plativ 6000 mhz ram ke koristam 6000 mhz, ama trebase da pocekam za 13 gen intel, taka da teoretski e mozno i toa... mislam deka ke pocekam da vidam dali ke se vlosi problemot, ako ostane vaka i za sledna godina ke teram, ne deka ne se koristi PC, samo dosadno da dades tolku pari i sve da ne e "perfektno"
Super ako do tolku postuvaat garancii, si vikam za idnina ako treba barem do 2 godini da mi e osigurano, drugite delovi imaat i po 3 god garancija, ama grafickata, najskapiot del od cel ovoj PC imase samo 2
sleden pat ke zemam ASUS namesto MSI![]()
Мораш да ја пробаш на друг компјутер,а твојот да го тестираш со друга графичка,за да видиш од каде е проблемот,а може да биде и од други компоненти..да не речам пример и кондензатори на матична или графичка..?Zemav 3070ti i eden kup drugi komponenti od Anhoch pred godina tocno i mi gi vklopija, sega mislam deka ima mal problem so nea, super e 98% od vremeto, ama 2% imam cudni artifakti na raboti, ili pak random bsod so poraki deka e nesto so grafickata, garancija e 24 meseci, mislite deka ke ispocituvaat garancija ako im odnesam na primer na 20ti mesec so mali problemi so artifaktiranje itn i bi ja smenile? Se raboti za ekstremno skap komponent sepak, nemam do sega vrakano nisto vo anhoch pa ne bi znael, ispostuvaat garancii do kraj vo ovakvi slucai? Dosta tesko e namerno da go repliciram komponentot, ama pretpostavuvam deka ako e stvarno do grafickata ovie problemi samo ke se zgolemat vo tek na sledna godina itn
Ovie stickovi se rated za 6000 MHz, i matticnata poddrzuva do 6400 spored spec, ama sepak e xmp profil, pa se vodi kako overclock, bez xmp si tera 4800 MHz a ne 6000ako imas bilo kakov vid na overclock, baraj go problemot prvo tamu.... ako mislis deka problemot e vo drugo probaj preinstaliraj windows i novi drajveri.... isto taka moze da pustis i nekoj test na gpu da vidis dali ke pomine u princip skori site servisi gi koristat istite za utvrduvanje na ostetuvanje na del koj e pod garancija... Poveketo mozes da gi najdes tuka
Do temperatura ne e, i sum pravel 2-3 saata RAM testovi, nemalo crash, od 4800 do 5200 pa do 6000 mhz, koga prv pat ja stavav, nemase nikakov crash ili errori, pa ne znam, sepak se e mozno... samo mislam artifaktiranje = najverojatno grafickataЕпа друже - меморија не сака да ја тераш до кај не иде. Поготово ко ќе загрее така оверклокувана одма фрла грешки.(од игри графичката обично цела топлина ја тера накај меморијата)Тестови бара да провериш дали е стабилна меморијата и тоа со саати тестови.
Тогаш види пушти ја на Сток меморијата и пробај дали ќе јави артифакти.
Мораш да ја пробаш на друг компјутер,а твојот да го тестираш со друга графичка,за да видиш од каде е проблемот,а може да биде и од други компоненти..да не речам пример и кондензатори на матична или графичка..?
Nemam drug PC momentalno da testiram, doduse i e ogromna grafickava, kako i da e fala, ke teram sea za sega, ako se vlosi odma ke odnesam u anhoch servis i ke im kaza sto e problemot, isto i ke snimam ako pak imam onakva epizoda ^Најјчесто таков проблем може да јаве напојување, матична ( pci ex слото да е прљав ) , нестабилни драјвери а некои пати и самата рам меморија. А дури после тоа се тестира графичката.
Најјдобро е да се ставе на друга конфигурација и да се користе на таа барем 1 недела се додека не биде сигурно дека е до нејзе.
Бидеќи ако е до графика таа работе или не работе воопшто, трето нема.
Ovie stickovi se rated za 6000 MHz, i matticnata poddrzuva do 6400 spored spec, ama sepak e xmp profil, pa se vodi kako overclock, bez xmp si tera 4800 MHz a ne 6000
Do temperatura ne e, i sum pravel 2-3 saata RAM testovi, nemalo crash, od 4800 do 5200 pa do 6000 mhz, koga prv pat ja stavav, nemase nikakov crash ili errori, pa ne znam, sepak se e mozno... samo mislam artifaktiranje = najverojatno grafickata
eve ako sakas da vidis na genshin impact sto mi napravi ednas:
Погледнете го атачментот 130319
posle toa ja iskluciv igrata, i na desktop imase eden kup artefakti kako da umirase grafickata do tolku polosi i polosi, togas u panika go iskluciv PCto, smeniv displayport kabel odma, i gpu driveri re-instalirav sve, i fala bogu nesto takvo dosega nema pak, samo sitnici
Nemam drug PC momentalno da testiram, doduse i e ogromna grafickava, kako i da e fala, ke teram sea za sega, ako se vlosi odma ke odnesam u anhoch servis i ke im kaza sto e problemot, isto i ke snimam ako pak imam onakva epizoda ^
Site gi pominav, i vikaat deka VRAMot e ok, pa ne znam....Ај пробај симни некој од програмиве и истестирај ја видео меморијата убаво ...
![]()
7 Free GPU Burn-in and Artifact Scanner Tools - Check Memory Errors & Overclocking Stability
Is your graphics card memory free of errors? If you overclock them and it overheats, chances are, the RAM memory might be damaged. Unlike other componentswww.geckoandfly.com
Еве првиот „VMT„ тест
Погледнете го атачментот 130324
Види има GL(beta) пробај и на тоа - за Нвидиа картици - ама и првото Директ Икс пушти го го
Погледнете го атачментот 130325
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2