Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Терминалот за примање на пратки кај скопска железничка каде пристигнуваат сите пратки, од каде ги распределуваат низ поштите во Скопје и цела МКД.
Фала, пратката стигна денес.

Нарача на 18ти декември од Ebay стигна денес.
Преку Yanwen мислам дека е поштата.

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.805
youtu.be
Погледнете го атачментот 133688

На ова се вадат највеќе.. демек тракингот покажува дека е во ,,Мк". (Mk customs)
Не се води по нивниот тракинг, многу пати се случило да стои овде Mk customs а пратката да е кај маџарите, така да следи си ги пратките преку 17track и нинџа. Нинџа за мене е убедливо најдобар.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.485
2.934
Не се води по нивниот тракинг, многу пати се случило да стои овде Mk customs а пратката да е кај маџарите, така да следи си ги пратките преку 17track и нинџа. Нинџа за мене е убедливо најдобар.
Да, и јас овие два тракери ги користам (фала @krema), најинформативни се.
Од пред некое време ја користам и апликацијата Parcels, одлична е и таа.
Само џабе следењево, ко не идат пратките :(

Испратено од телефоно

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Заинтересиран сум за тој ресивер
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! MKD2,262.98 62%OFF | 2021 NEW GTMedia V9 PRIME DVB-S/S2/S2X Satellite Receiver Bult-in WiFi 10 bit Support m3u Upgraded of Gtmedia V9 SUPER
Дали го има некој?

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Јас се водам по 17track!
Ама Кинезите, едноставно ти одбиваат диспут, со скриншат (тоа што ти го пратив MK Customs)
А реално со тоа што го корегираа тракингот на таа спорна пратка, едноставно значи дека се што абдејтираат на тракингот е ФЕЈК .

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Читам овде гледам сите со еден ист проблем, ми стигнаја мене 3 пратки кои беа по $1 и подолу ама се што е со HU на крај заглавено со "Ставено во вреќа" од HU350. Јбг ми се изгубе и ќеиф и се за маусот што го чекам

mankanos

hello world
30 септември 2017
82
24
Ај и јас да споделам може ќе се убрза работава од кај да знам :shrug: , 12 пратки испорачани на 28 Ноември, само 3 се со статус

Атачменти

• IMG_0463.jpeg
    IMG_0463.jpeg
    247,7 KB · Прегледи: 60

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Значи ништо!

Само масовно отварање спорови за рефунд (диспјути), оти се додека сите си чутат и дремат така нив не им е гајле и ќе си ја продолжат соработката со Маџарскине педеришта! Треба да видат веќе дека не ги бива нив!

Сега кога ќе си дојдам дома каа ќе ги запукам со спорови!

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Ne se silete so dispute, posledno koga odpakuvav se pokaza deka e skrsen produktot. Posle back and forth so aliexpress sporot go pobedi prodavacot.

Aliexpress stana scampress.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.779
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Значи ништо!

Само масовно отварање спорови за рефунд (диспјути), оти се додека сите си чутат и дремат така нив не им е гајле и ќе си ја продолжат соработката со Маџарскине педеришта! Треба да видат веќе дека не ги бива нив!

Сега кога ќе си дојдам дома каа ќе ги запукам со спорови!
Само така да не ја стават државава на црна листа.. :)

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Само така да не ја стават државава на црна листа.. :)
Зошто ние на црна листа, кога немаме никаква вина?

Маџарската пошта им го руши угледот. Тие треба да ги сносат последиците.

Јас ќе бидам среќен и преку Латвија да ми стигаат пратките.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.779
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Зошто ние на црна листа, кога немаме никаква вина?

Маџарската пошта им го руши угледот. Тие треба да ги сносат последиците.

Јас ќе бидам среќен и преку Латвија да ми стигаат пратките.
Точно е за унгарската пошта ама жалбите и поплаките т.е барањето за рефунд ќе идат од државава. Тоа е, знаеме сите дека се чека долго време.

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Точно е за унгарската пошта ама жалбите и поплаките т.е барањето за рефунд ќе идат од државава. Тоа е, знаеме сите дека се чека долго време.
Цела декада користам АЕ. Најкритичен период беше кога започна војната во Украина и тогаш чекав можеби 45 дена за Aliexpress Standard Shipping пратката.

Ова со Унгарија ги помина сите граници и мора да ја тргнат од транзит земја.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Единствено Yanwen си ја работат работата како што треба, обично 10 до 14 дена макс иако е од меѓу најефтините шипинзи. Скорото ми стигна една пратка испратена преку Yanwen за рекордни 9 дена од ден на нарачано се до врачување! Инаку статусот што го прикажува Yanwen е целосно фејк, за 9 дена ја имам пратката веќе кајмене а 5 дена после тоа се појави статус дека истата штотуку пристигнала во транзит држава и дека е спремна да патува до дестинација.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Пишувајте си дека маџар е проблемот во диспјутите. Кога веќе знаеме каде е проблемот.

Тие дремат додека не се наполни цел контејнер едно два месеца, па го пуштаат по камион до МК. Гарантирам! За поефтино.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
7 март 2014
1.293
748
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Од 11.11 ми нема стигнато ниедна пратка... смешки се.. имам право да побарам refund во знак на спора испорака ? Т.е сега ако побарам рефунд има шанса да не ми стигне воошто пратката?

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
570
389
Од 11.11 ми нема стигнато ниедна пратка... смешки се.. имам право да побарам refund во знак на спора испорака ? Т.е сега ако побарам рефунд има шанса да не ми стигне воошто пратката?
Pobaraj si refund slobodno pratkata ke ti koga togas a parite ke ti gi vratat najverojatno ili ako e nesto poskapo ke ti vratat 50% od sumata

Dinamit

hello world
25 мај 2013
434
607
полека со refund. почекајте некој ден. Нема смисла да не блокираат од Али како држава. Мене вчера ми стигнаа пратки од почеток на Ноември.
Верувам дека во текот на овој месец ќе пристигнат и другите.

Веќе ако сакате да смените нешто, пишете допис и жалба за промена на унгарска пошта до Али.

Рефунд барем јас не одбирам, бидејќи не е коректно, да го земам за безпари, производот на кинезот. Сепак не е кривица тоа на човекот што го направил, спакувал и пратил.
Сепак кога правиме нарачка треба да имаме во предвид дека може и да не стигне во разумен рок пратката.

а да се збогати некој за 3$ пратка, ако го зезне кинезот, сигурно нема.

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.805
youtu.be
Доколку некоја пратка ми заглави, обично прво контактирам со продавачот да ми го продолжи рокот за чекање (барам барем нови 10 дена за чекање), ако и тогаш не дојде, тогаш почнувам постапка за рефунд. Порано имаше опција сам да си го продолжиш рокот, но сега ја нема таа опција или не ја гледам. :)

И да, не е во ред да бараш поврат а меѓувреме ти стигнала нарачката, има опција и таму да го прекинеш процесот на рефунд ако веќе си ја добил..
Не е само кај нас доцнењето на пратки, на целиот балкан и каснат пратки. И со усул отварање на спор!

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно