Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Aliexpress

Chiller

On your way to fame
8 март 2012
1.058
624
Скопје Аеродром
Прво искуство со нарачка која треба да стигне со ЕЛС, платено на 28 септември вечерта, се работи за 2 џиџи миџи од по 400 денари, одбрано најевтино од избор со по 800 до 2000 денари конкуренција.
Пратката денес е регистрирана во ЕЛС во Скопје. Ќе известам кога ќе ме најде мене. Инаку ставена е локација на едно многу изолирано село затоа што мислев дека ќе доаѓа со Пошта, и генерално побрзо ги добивав таму отколку ако напишам адреса во Скопје, па ќе видам како ќе се однесуваат од ЕЛС по тоа прашање. Обично не доставуваат до крајна адреса, туку повикуваат до база.
Јас сум на 3км. оддалеченост од ЕЛС а сеуште им стои во магацин од 30 септември. Или немаат доволно луѓе или премногу пакети...

vladimir171

Gaining Experience
15 ноември 2007
570
374
Од 20ти Септември во ЕЛС ми стои се подготвува и состојба: јавено на курир за прием така да не се брзај :)

Антониј.К

On your way to fame
28 ноември 2014
1.154
741
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Како што ми кажаа од ЕЛС, тоа што пишува “Јавено на курир за прием” не е дека е во Македонија, туку дека тек допрва треба да пристигне во магацин кај нив од негде.

Апдејт: Од "Јавено на курир за прием" до кај мене точно цела недела. Се на се, океј испорака 28 дена од праќање до мене. Со тоа што јас сам си ја земав од кај нив во канцеларија (Т.Ц Олимпико - Скопје) бидејќи видов дека стигнала таму па ми е во близина и нема поента да задолжуваат курир. Имаа две големи кутии полни со ситници од алиекспрес, како и Виа Пост така и ЕЛС велат дека дел од пратките одат преку нив.

Последна промена:

kloki

Gaining Experience
24 јули 2015
241
51
Да прашам дали треба да се отвори рефунд ако преостанува 3 дена период од конфирмацијата на порачката (побарано е продолжување на рок на испорака) иако не сакаме да бидеме нефер спрема продавачите зборено е со продавачот вели пратката е во локална пошта но знаеме оти мкд пошти во каква состојба се наоѓа и колку долго ќе чекаме за примопредавање на пратката сеуште е во вреќа според следење на пратката.

20 август 2024
90
46
Yugoslavia
Да прашам дали треба да се отвори рефунд ако преостанува 3 дена период од конфирмацијата на порачката (побарано е продолжување на рок на испорака) иако не сакаме да бидеме нефер спрема продавачите зборено е со продавачот вели пратката е во локална пошта но знаеме оти мкд пошти во каква состојба се наоѓа и колку долго ќе чекаме за примопредавање на пратката сеуште е во вреќа според следење на пратката.

Колку и да е нефер ситоацијата, ти во рокот кога си заштитен не си ја добил пратката, тебе не те засега дали Македонија/Унгарија/НАТО е крив, ти можеби ќе ја добиеш, најверојатно ќе ја добиеш, но не е сигурно. Си бараш refund и тоа е тоа.

vladimir171

Gaining Experience
15 ноември 2007
570
374
И мене денес ми стигнаа дека се во магацин две нарачки. Можам од кај нив да ги подигнам или мора да чекам курир?

Optipro

Gaining Experience
5 мај 2021
464
330
Скоро 10 дена, една пратка стои во ЕЛС(јавено на курир за преземање) овие од ЕЛС бетар од пошта се!

Chiller

On your way to fame
8 март 2012
1.058
624
Скопје Аеродром
Скоро 10 дена, една пратка стои во ЕЛС(јавено на курир за преземање) овие од ЕЛС бетар од пошта се!
Тоа јавено на курир е уствари јавено на ЕЛС од Унгарија да ја подигне. Кога ќе пристигне во Скопје, тогаш ќе пишува во магацин.

1728560867938.png

На крај при примопредавање ти стига СМС со код, курирот тој код треба да го напише за да ја маркира нарачката како доставена.

Последна промена:

Антониј.К

On your way to fame
28 ноември 2014
1.154
741
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

Напишано е погоре во пост, тоа е објаснувањето од ЕЛС.
Како што ми кажаа од ЕЛС, тоа што пишува “Јавено на курир за прием” не е дека е во Македонија, туку дека тек допрва треба да пристигне во магацин кај нив од негде.

Апдејт: Од "Јавено на курир за прием" до кај мене точно цела недела. Се на се, океј испорака 28 дена од праќање до мене. Со тоа што јас сам си ја земав од кај нив во канцеларија (Т.Ц Олимпико - Скопје) бидејќи видов дека стигнала таму па ми е во близина и нема поента да задолжуваат курир. Имаа две големи кутии полни со ситници од алиекспрес, како и Виа Пост така и ЕЛС велат дека дел од пратките одат преку нив.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.574
4.542
Скопје
hackitfree.github.io
Прво искуство со нарачка која треба да стигне со ЕЛС, платено на 28 септември вечерта, се работи за 2 џиџи миџи од по 400 денари, одбрано најевтино од избор со по 800 до 2000 денари конкуренција.
Пратката денес е регистрирана во ЕЛС во Скопје. Ќе известам кога ќе ме најде мене. Инаку ставена е локација на едно многу изолирано село затоа што мислев дека ќе доаѓа со Пошта, и генерално побрзо ги добивав таму отколку ако напишам адреса во Скопје, па ќе видам како ќе се однесуваат од ЕЛС по тоа прашање. Обично не доставуваат до крајна адреса, туку повикуваат до база.
Селска финта - барем ти успеа ли ? :)

Stavros

Intern
24 декември 2017
4
2
Od moe iskustvo pratkite koi vo svojot tracking broj ne zavrsivaat so HU ( sto znaci deka tranzit im e Magar posta, Ungarskata), stignuvaat vo rok.
Imav edna naracka koja tranzit i bese Litvanija, na 03.09 ja naracav stigna na adresa na 01.10. Mi ja dostavi poshtar od Makedonski Posti.

20 август 2024
90
46
Yugoslavia
Od moe iskustvo pratkite koi vo svojot tracking broj ne zavrsivaat so HU ( sto znaci deka tranzit im e Magar posta, Ungarskata), stignuvaat vo rok.
Imav edna naracka koja tranzit i bese Litvanija, na 03.09 ja naracav stigna na adresa na 01.10. Mi ja dostavi poshtar od Makedonski Posti.

Е откри по втор пат Америка. Мене што ме чуди е што сум имал проблем со UBxxHU постојано, пратка нема дојдено побрзо од 3 месеци, но RRxxHU стигнувале за 3-4 недели.
Прв пат RRxxHU да не стигне навремено, и после еден месец дури од HU пошта да се регистрира статус.
1728671162069.png

D.P.R

On your way to fame
22 октомври 2016
739
556
USP Tucson
Имам пратки кои уште немаат стигнато порачани од Јуни со тракинг RR-HU, Aliexpress не рефундираат дури не добијат документ од поштата дека пратките не се во нивна сопственост бидејќи тракингот покажва дека се во пошта а пратките се скапи. Бев во пошта и не сакаат да ми издтј таков документ и сега се молам дека ке стигнат :/

Chiller

On your way to fame
8 март 2012
1.058
624
Скопје Аеродром
Имам пратки кои уште немаат стигнато порачани од Јуни со тракинг RR-HU, Aliexpress не рефундираат дури не добијат документ од поштата дека пратките не се во нивна сопственост бидејќи тракингот покажва дека се во пошта а пратките се скапи. Бев во пошта и не сакаат да ми издтј таков документ и сега се молам дека ке стигнат :/
Мене за телефон ми вратија пари пред неколку месеци, стоеше пратката 3 месеци не мрдаше, се расправав со продавачот со отворен диспјут на крај вика нека одлучи алиекспрес и во моја корист пресудија инаку телефонот беше околу 230$.

Антониј.К

On your way to fame
28 ноември 2014
1.154
741
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Таман се понадевав на експресна испорака од Алиекспрес, арно ама заглави пратката.
Некој со сличен статус на пратка од 07.10?
1728920820400.png
Иако испораката до овој статус беше доста брза, 5 дена.

JamesKirk

Practice makes perfect
12 февруари 2015
2.212
1.955
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Еден вообичаен ден во кина:

Chiller

On your way to fame
8 март 2012
1.058
624
Скопје Аеродром
Еден вообичаен ден во кина:

Овие се по кратки ракави можеби уште лето било. :D

acikaaa

On your way to fame
22 октомври 2018
898
876
Скопје
Да пофалам ептен брзо ми стигна пратка од али, порачана на 18.09.24 стигна денеска преку SunYou, а стигна и уште една али треба да ја подигнам од пошта порачана на 15.09.24 преку Yanwen Express

20 август 2024
90
46
Yugoslavia
11.11 им е ден на најголема распродажба секоја година, има големи попусти и најмногу луѓе порачуваат тогаш и поради тоа се ствара застои

Good to know :)
Поврзано е нешто со Black Friday продажба или? Порано даваат нешто?

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.927
Мислења
987.486
Членови
36.065
Најнов член
MansiRanaDigital
На врв Дно