Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

A1/ВИП фактурира непостоечки услуги за паркинг, злоупотреба на податоци или грешка во системот?

Spamalot

lurker
13 јуни 2011
943
308
Vo applikacijata moj A1 vidov deka vo naredna smetka ke mi stigne naplata za desetina parking tiketi vo ohrid na 2 Avgust, za koj ne sum pratil SMS nitu pak sum bil vo ohrid toj period.
Se javiv vo call cenetarot, mi vikaat deka ne mozat da storat nisto za toa se dodeka ne se izgotvi fakturata, ne mozat ni da mi kazat kako se slucilo ni zosto. Edinstveno odkako ke bide izdadena fakturata mozam da napravam prigovor i mozebi ke bide prifaten.

Ne e strasna sumata kolku sto e principot, sto ako nekoj od A1 mi ja zloupotrebuva smetkata za da si parkira vo ohrid za vreme na svojot odmor... ili sto ako vo idnina mi stigne smetka od X iljadi evra za nepostoecki uslugi i jas sum na milost i nemilost na A1. Dali ke bidam ostaven na A1 da si ja prifati greskata ili ne, ama duri odkako ke mi fakturiraat i naplatat sumata, bidejki naplatata ide vednash direktno preku traen nalog.
A i ako e samo greska vo sistemot, povtorno e strasna greska, ovoj pat 10evra, nareden pat kolku evra po greska ? I sto ako ne primetam i smetkite si se plakaat po avtomatizam i oni kradat pari od korisnicite na redovna baza?

Dali smetate deka ova e pricina dovolno za raskinuvanje na dogovorot ? Kako da prodolzam, dali treba prigovor do AEK ili vo agencija za zastita na potrosuvaci?

Kazete mislenje ako imate iskustvo so vakvi slucaevi ?
Jas bi sakal da go rasminam dogovorot so A1 makar i da prifatat da ja trgnat nepostoeckata suma, normalno bez da platam penali.

A1 dno dna !

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Kako da prodolzam, dali treba prigovor do AEK ili vo agencija za zastita na potrosuvaci?
Ќе почекаш да ја изготват фактурата и ќе поднесеш писмен приговор до А1.
Ако приговорот ти го одбијат, дури тогаш со тоа писмо и останатата документација ќе поднесеш приговор до АЕК.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.148
16.234
Треба и приговор и да го раскинеш договорот и да ги пријавиш и во АЕК и во Заѓтита на потрошувачи и во пазарна инспекција.
Такво нешто НЕ СМЕЕ да им се случи. Тоа е како да провалиш сега во некоја банка и те фатат, и да речеј еј се извинувам по грешка јасмислев мојата банка е ова.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Проблемот е што не можеш да докажеш дека ти не си бил тој што паркирал, затоа рекле дека можеби ќе биде прифатен приговорот. А воопшто како се случило ова ни мене не ми е јасно. Не можам јас на пример сега да ја користам твојата "сметка" за да си плаќам паркинг. Сметката се наплаќа на тој број од кој што е пратена пораката. 99 посто се работи за некој баг во системот.
Јас би барал некаква отштета, на пример неколку месеци да не ти наплаќаат за услугите.

И

Избришан член 18474

Гостин
А1 еднаш заради нивна техничка грешка ја измачија мајка ми, добро што ги најдовме документите. Иначе се такви идиоти што не ме чуди и оваа грешка што му се десило на човекот. Чист непрофесионализам.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.761
4.480
Неготино
Проблемот е што не можеш да докажеш дека ти не си бил тој што паркирал, затоа рекле дека можеби ќе биде прифатен приговорот. А воопшто како се случило ова ни мене не ми е јасно. Не можам јас на пример сега да ја користам твојата "сметка" за да си плаќам паркинг. Сметката се наплаќа на тој број од кој што е пратена пораката. 99 посто се работи за некој баг во системот.
Јас би барал некаква отштета, на пример неколку месеци да не ти наплаќаат за услугите.
Оти бе да не може? Ќе видат дека ја нема таа кола, не се тие таблици или па може уопште нема кола.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно