данок

  1. Е

    Како да плаќам данок како фриленсер во 2020

    Здраво, јас се регистрирав на форумов бидејќи сакам да прашам дали некој знае да ми објасни како како функционира со данок за фриленсери и remote работници. Имам многу прашања, и искрено не знам од каде да почнам. Нема никакви информации на нет (барем колку што јас можам да видам), а и не сум...
  2. N

    Пријавување Данок?

    Дали да се пријави данок или не? Ова го прашувам пошто, бев на пракса 2 месеци, и добив секој месец над 4000 ден. Кога читам од УЈП за данок, го има ова Напомена: Даночниот обврзник кој остварува само приходи од плати или пензии или само приходи од земјоделска дејност или само приходи од...
На врв Дно