Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

ScatterA

read-only
26 август 2016
26
9
Skopje
ScatterA's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 2120 @ 3.30GHz
Motherboard
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z77M-D3H
Storage
1863GB TOSHIBA DT01ACA200 ATA Device (SATA) 223GB KINGSTON SV300S37A240G ATA Device (SSD)
RAM
14.0GB Dual-Channel DDR3 @ 667MHz (9-9-9-24)
Video card
DELL
OS
Windows 7
Pred eden mesec zemav laptop ASUS GL552 i dve RAM 8gb DDR4 memorii (300 denari vo servis) Prviot shto go zemav posle nekoj den primetiv deka "E" kopcheto ne mu beshe kako shto treba so shto go vrativ i mi go zamenija za nov ist model za koj reshiv i stariot SSD shto go imav od desktopot da go stavam vo laptopot. Sve vo red gi zamenija i mi zemaa 600 denari za montiranje na SSD'to i RAM memorijata i pokraj toa shto mi naplatija i za prviot so fabrichka greshka demek moralo taka da si naplatat. Go koristev nekoe vreme so monitor i tastatura i raboteshe super.

Poshto momentalno sum vo stranstvo i pochesto go koristam laptopot vo krevet ili go nosam vo dnevna soba primetiv deka ako go stisnesh od desno na trakpadot ili probash da go podignesh od dole skros gubi kontakt i se gasi. Isto se sluchuva ako e ukluchen vo struja ili raboti samo na baterii. Skros ili se restartira ili se gasi i mu treba od 10 sekundi do 1 minuta nekako da uspeesh pak da go ukluchish. Ne mi e ich jasno koja e shansata i vtor laptop da ti dadat so fabrichka greshka. Dali neshto koga SSD'to go montirale ne sredile ili site ovie modeli doagaat kaj nas fabrichki neispravni?

Edinstveno shto treba sega da chekam do vtori dekemvri za da go odnesam na servis.

ScatterA

read-only
26 август 2016
26
9
Skopje
ScatterA's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 2120 @ 3.30GHz
Motherboard
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z77M-D3H
Storage
1863GB TOSHIBA DT01ACA200 ATA Device (SATA) 223GB KINGSTON SV300S37A240G ATA Device (SSD)
RAM
14.0GB Dual-Channel DDR3 @ 667MHz (9-9-9-24)
Video card
DELL
OS
Windows 7
Eve pak:
Denes go odnesov laptopot, popladneto se javiv da doznaam za shto stanuva zbor.
Matichnata plocha na laptopov fabrichki oshtetena, demek 10 dena do 2 nedeli trebalo da se cheka da stigne nov del za da go popravat. Nemozhele da mi go zamenat poshto bile pominati 15 dena, za nesreka prekasno ja otkriv greshkava. Na prashanjeto zashto mi prodale laptop so fabrichka greshka ne znaea shto da mi odgovorat.

Prvpat vo zhivot da kupam laptop da se rasipe za 1 mesec (Vtor laptop shto mi go dadoa od istiot model so fabrichka greshka), e toa mi e iskustvovo so SETEK, posle ova nema nishto od niv da kupam veke.

Da mi predlozhite, da idam da se bunam da im go vratam skros laptopot ili da pochekam da vidam dali stvarno ke go popravat?

Последна промена:

БабаВанѓа

read-only
13 март 2016
11
6
Од Сет имам земено два лаптопи и два фиксни компјутери, телевизор и два пара слушалки (и други поситни ствари, мауси, тастатури, кулери за лаптоп итн.). Двата пара слушалки ми се од Рузвелтова, другото од ГТЦ. Јас само еднаш го имам оставено компјутерот кај нив во сервис, ново напојување ми требаше, 2-3 дена стоеше компјутерот кај нив. Пред две години, мајка ми имаше проблем со нов Acer лаптоп (не се сеќавам на моделот) од Сет, месец дена го носеше по сервиси кај нив (по недела дена траеше сервисирањето), по 3-4 тури сервисирања ни го заменија со нов Asus, немаше никаков проблем.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
За расипан DVD-RW на лаптоп, другар го мотаа 30 дена во сервисот на Сет. Лешпери.

Jovan2389

lurker
22 април 2013
719
700
Eve pak:
Matichnata plocha na laptopov fabrichki oshtetena, demek 10 dena do 2 nedeli trebalo da se cheka da stigne nov del za da go popravat. Nemozhele da mi go zamenat poshto bile pominati 15 dena, za nesreka prekasno ja otkriv greshkava. Na prashanjeto zashto mi prodale laptop so fabrichka greshka ne znaea shto da mi odgovorat.

Prvpat vo zhivot da kupam laptop da se rasipe za 1 mesec (Vtor laptop shto mi go dadoa od istiot model so fabrichka greshka), e toa mi e iskustvovo so SETEK, posle ova nema nishto od niv da kupam veke.

Da mi predlozhite, da idam da se bunam da im go vratam skros laptopot ili da pochekam da vidam dali stvarno ke go popravat?
Буни се и пиши ни следен пат со кирилица.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Eve pak:

Последното прашање преведено во др смисла:Ако ме извара девојками може да значи дека ќе се поправи грешката?

Хардверски дел може да се поправи или неможе ама кога си купил нешо,а треба да е ново гледај се да направиш да го смениш за ново или парите назад.
не ме сфаќај погрешно само те упатувам да не те играат(доминираат) зашо тоа им е целта.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Другар не можел да инсталира windows (ерори некои) на лаптоп купен од Сет, отишол до кај нив, вработен му рекол ја ќе ти стаам windows за 800 денари???????????????????????????????????????????????????
И му стаил
и си работело се :DDDDDDDDDDDDD

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Одлично потрошени 800 денари. Сега на раат ќе си го користи лаптопот. Паметно постапил што го платил трудот на друг човек кој е запознаен со тематиката.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
800 денари само за инсталација на нова машина? Многу е, го поклал.

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Фирмите кај нас по таа цена ставаат "лиценциран" windows не е тоа ништо ново. Амц и анхоч а и пар други ставаат по цена од 500 до 800.

Sent from my Lenovo A6020a41 using Tapatalk

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Аха да, море не ставаат веќе, не откако одраа на суд еден од нив. Ехеее, лекцијата се учи, само кој е доволно паметен да ја научи на послесниот начин.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Да не имаш на реклама5 оглас форматирање за три-стотче? :)

Хаха, очекував некој да спомне тоа :)

Пази не е исто форматирање (бара бекап, попис на софтвер, враќање на бекап, инсталација на софтвер, сетизни, акаунти и слично :)
Ама инсталација на barebone за 800 е закол. Трошиш пола саат време и лап дневница. Не иде тоа така, се знае, 500-че или 200-че ако ти е ептен близок.

Ама инсталација на barebone за 800 е закол. Трошиш пола саат време и лап дневница. Не иде тоа така, се знае, 500-че или 200-че ако ти е ептен близок.

Не се согласувам со тебе. Човек кога продава ИТ услуга, не продава време или број на кликови, туку си го продава своето знаење. И 800 денари се премалку за оваа ИТ услуга.

AleksandarT

hello world
24 февруари 2011
193
378
Јас лично сум задоволен од Сет, имам купено некој ствари и не сум имал проблеми и со гаранциите и со производите

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Ајде и јас тазе искуство со Сетек.
Пред речиси една недела идам во ГТЦ, и сакав да земам машинка за шишање од Нептун, кога гледам веќе не е Нептун, Сетек..
Видов една ентри левел филипс машинка, ја земав.
Кога ја пробав дома, и јас и брат ми... Мизерија, нова а кубе, мене додуша ми требаше за кратење на брадата, во тоа па беше уште покатастрофална, пола ме скрати, пола остана иста должина, дел и ме скрати двојно повеќе од што требаше, доста лоша.
Денес идам назад да ја заменам, пошто за во канта беше, речиси неупотреблива, Девојките што работеа внатре, абе одма удрија малце арогантно... па си ја употребувал...како да ја вратиме... неможе никако.... го викнаа шефот, кога му спомнав дека ќе земам поскапа, одма прифати да ја замени, иначе и он се бунеше, треба на сервис да ја носиш, па од таму да одобрат замена...бла бла, некако ми ја сменија со поскап модел, ван мојот планиран буџет, но тоа е.
За џабе не рекле старите, тој што сака да заштеди, на крај плаќа двојно повеќе.
Ќе останев за малце со никаква машинка, и ќе требаше пари одново да фрлам за нова.
Незнам зошто ги продаваат тие лоши продукти што не вршат работа, подобро нека ги исфрлат и нека им кажат на купувачите дека за нешто да работи задоволително како што треба, треба да се одвои поголем буџет, место играчкава која верувам дека и од пазарче некој кинески модел да земев, многу подобро ќе работеше...
на крај искуството испадна позитивно, но ми паѓа криво што и јас возвратив малце арогантно, а во принцип сум фин момак.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ќе останев за малце со никаква машинка, и ќе требаше пари одново да фрлам за нова.
Незнам зошто ги продаваат тие лоши продукти што не вршат работа, подобро нека ги исфрлат и нека им кажат на купувачите дека за нешто да работи задоволително како што треба, треба да се одвои поголем буџет, место играчкава која верувам дека и од пазарче некој кинески модел да земев, многу подобро ќе работеше...

Новиот хипстеризам налага да купуваш полоши продукти, само за да не си со мнозината кои практикуваат повисок квалитет за малце повисока цена, да не си дел од снобовите кои ги вреѓаа сиромашните.

Демек еве јас со слаб квалитет вршам иста работа како вас, глупаци сте и елитисти - па така они се "духовно ослободени" од комплексите кои ние ги имаме XD XD

smole

poweruser
18 април 2007
3.899
4.580
У Сет бев да земам 10W LED сијалица:

1. Не им работеше фасонката за да ја пробам дали работи - ми викаат земи ја па ако не работи врати се ќе ти ја смениме, пошто нели јас немам ништо попаметно да правам па ќе идам иди ми дојди ми.
2. 200 дена кошташе, а во Led Light MK 130 ден, и отидов до таму си земав.

Пред 6 месеци купив индукциско решо, не го отворив во продавница дека се брзав, дома го отварам и гледам пукнато, им се врати и како посрани ми ги вратија парите без приговор.

Ова ми е последен пат да им стапнам у продавница, не ги наоѓам парите по улица па нив да им ги давам, неуслужни преваранти.

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Keyboard
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Новиот хипстеризам налага да купуваш полоши продукти, само за да не си со мнозината кои практикуваат повисок квалитет за малце повисока цена, да не си дел од снобовите кои ги вреѓаа сиромашните.

Демек еве јас со слаб квалитет вршам иста работа како вас, глупаци сте и елитисти - па така они се "духовно ослободени" од комплексите кои ние ги имаме XD XD
Абе јас знам дека има подобро, ама не може човек без хај енд примања да има хај енд продукти од сите области, јбг чергата не е толку долга. :)
Иначе човек што има пари а го вели она погоре што ти го пиша, не е хипстер... туку е... нешто што се римува со Лав :D

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Абе јас знам дека има подобро, ама не може човек без хај енд примања да има хај енд продукти од сите области, јбг чергата не е толку долга. :)
Иначе човек што има пари а го вели она погоре што ти го пиша, не е хипстер... туку е... нешто што се римува со Лав :D

Не збориме за хај енд продукти, него за малце поскапи од џанкот кои нудат далеку поголема исплатливост. Незнам дали се разбравме :)

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus z97-A
Storage
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Не збориме за хај енд продукти, него за малце поскапи од џанкот кои нудат далеку поголема исплатливост. Незнам дали се разбравме :)
Па не се разбирам во машинки за шишање јбг, ривјуа ако читам ништо од тоа нема да најдам кај нас xD Иначе и поскапата од 50 евра филипс беше иста како обичнава, едно пластично чешле и преку машинката си подесуваш од 1мм до 23мм со зголемувања од по 2мм, и според мене тоа е Фејл во дизајнот на Филипс, бидејќи пластичниот додаток е универзален за сите должини и едноставно преретко е чешлето за кратки должини, додека за поголеми можда е и океј. Сеедно во никој случај не сакав повторно филипс, си земав Babyliss за 2600, со безжично полнење, 9 дополнителни чешлиња, 1 за брада со подесувања од 0.5 до 3мм, и дополнително подесување на самата машинка од 0.6 до 3мм, со зголемувања од 0.5мм, многу подобра изработка етц. Далеку подобра од филипсот за 50 евра, во опции во изглед и се.
Уште да ми се опорави малце брадава од она филипсот што ме ошути, па да ја пробам xD

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Па не се разбирам во машинки за шишање јбг, ривјуа ако читам ништо од тоа нема да најдам кај нас xD Иначе и поскапата од 50 евра филипс беше иста како обичнава, едно пластично чешле и преку машинката си подесуваш од 1мм до 23мм со зголемувања од по 2мм, и според мене тоа е Фејл во дизајнот на Филипс, бидејќи пластичниот додаток е универзален за сите должини и едноставно преретко е чешлето за кратки должини, додека за поголеми можда е и океј. Сеедно во никој случај не сакав повторно филипс, си земав Babyliss за 2600, со безжично полнење, 9 дополнителни чешлиња, 1 за брада со подесувања од 0.5 до 3мм, и дополнително подесување на самата машинка од 0.6 до 3мм, со зголемувања од 0.5мм, многу подобра изработка етц. Далеку подобра од филипсот за 50 евра, во опции во изглед и се.
Уште да ми се опорави малце брадава од она филипсот што ме ошути, па да ја пробам xD

Незнам како го сфати ова дека е за тебе, зборам за други корисници, или па јас не те разбрав добро, незнам XD

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.045
1.128
Куманово

филипс што се на батерии треба да идат по 2 у кутија пошто до пола бричење држи па после сликај се додека се полни..

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно