Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Пред некој ден си купивме ми4ц и рнп3.
http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&path=193&product_id=334
http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&path=184&product_id=312
Телефоните не се добри туку се феноменални, знаев дека се добри али ова е далеку над очекувањата.
Благодарност на @the_maker за супер цена.
Ги земавме со заштитни маски и стакло, квалитетот на галантеријата е чудо, стаклото не се ни познава дека го има и во работа и на допир. Полначи и кабли 10/10.
Препорака до сите за уредиве за цена дури и 50-60% поголема мислам дека нема телефони во нивни ранг.

Последна промена:

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Значи и јас треба да отклучам бл за да добијам ота? Инаку мора да флешувам?
Да, кај сите нови модели е така. Самиот корисник мора да го отклучи БЛ сам. Овие наши верзии имаат софтвер кој сам ќе прими ОТА штом се отклучи, и има опција OEM Unlock. Или има опција за Global кој си има ОТА автоматски. А сите China верзии, кои си имаат исто ОТА вклучено, но немаат Play Store и Services, и не се за нашите пазари, затоа и тие не ги коментирам.

Sent from Mi 5 ќутук црн

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Пред некој ден си купивме ми4ц и рнп3.
http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&path=193&product_id=334
http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&path=184&product_id=312
Телефоните не се добри туку се феноменални, знаев дека се добри али ова е далеку над очекувањата.
Благодарност на @the_maker за супер цена.
Ги земавме со заштитни маски и стакло, квалитетот на галантеријата е чудо, стаклото не се ни познава дека го има и во работа и на допир. Полначи и кабли 10/10.
Препорака до сите за уредиве за цена дури и 50-60% поголема мислам дека нема телефони во нивни ранг.

:cool:

S

Sukhoi

Гостин
Вчера се подновив Mi 4 LTE од кај Мејкер, па би споделил први импресии од телефонот. Имав прилика кај Мејкер во живо да ги споредам Redmi Note 3 и Mi 4 и бев во право. 5,5 инчи е голем телефон за мене и затоа и го земав овој.
Првин што одма ми остави впечаток е добриот екран, навистина сликата е оштра и ми се допаѓа тоа што можам да ги местам боите(cool,standard,warm). Звучникот ми е просечен, пошто доаѓам од One M7, меѓутоа далеку од тоа дека не е гласен.
Батеријата ме остави без зборови, искрено. 5 часа onscreen time, со доста постар чипсет(snapdragon 801) не е лош скор, со оглед дека го доста малтретирав телефонот.
Брзина и флуидност не би коментирал, нема шанси ваков телефон во casual употреба да кочи, MIUI е доста флуиден, игрите одат доста добро. Имав мал проблем со Wifi drops, но испадна рутерот виновен, не телефонот.
Камерата е океј. Ми фали оптички стабилизатор во некои ситуации. Ова ми е прв уред со 4K Recording и навистина е кул, само што видеата се големи(50 мегабајти, 10 секунди). Битрејтот е солиден околу 40 мегабити 4K, околу 15-20 Full HD видеа.
Опцијата да се намали работниот екран од 5 на 4 инча е најкорисно нешто што го имам сретнато, особено при одење е многу важно кога телефонот можеш да го користиш со една рака.
И за крај уште еднаш би му се заблагодарил на Мејкер за помошта околу телефоните :)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Да, кај сите нови модели е така. Самиот корисник мора да го отклучи БЛ сам. Овие наши верзии имаат софтвер кој сам ќе прими ОТА штом се отклучи, и има опција OEM Unlock. Или има опција за Global кој си има ОТА автоматски. А сите China верзии, кои си имаат исто ОТА вклучено, но немаат Play Store и Services, и не се за нашите пазари, затоа и тие не ги коментирам.

Sent from Mi 5 ќутук црн
Фала ти. Сакав да не се замарам со отклучување на бл, али ке мора значи. :)

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
Еее у пм коа ке ми текне само ја и мејкер имавме mi телефони на форумов, пред година ипол :)

Браво, што mi фамилијата полека но сигурно се шири, и тоа што корисниците се презадоволни од уредите...

И секако секоја чест на мејкерот за посветеноста

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
И покрај све, лоши и добри страни, има некоја магија во тоа МИУИ-то што мене ме навлече пред 5 години.. Сите ХТЦ што сум ги мучел со тоа, биле воскреснати во однос на фабричкиот софтвер :) све што е позитивно вреди да се пренесе на други, после некое време станува општо добро. Јбг, некоја моја логика :)

Sent from Mi 5 ќутук црн

Последна промена:

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Ќе да беше малце повеќе од 1 1/2 година, а и не смееш а да не го спмнеш Гајче, мене батали ме.
И покрај све, лоши и добри страни, има некоја магија во тоа МИУИ-то што мене ме навлече пред 5 години.. Сите ХТЦ што сум ги мучел со тоа, биле воскреснати во однос на фабричкиот софтвер :) све што е позитивно вреди да се пренесе на други, после некое време станува општо добро. Јбг, некоја моја логика :)

Sent from Mi 5 ќутук црн

Еее у пм коа ке ми текне само ја и мејкер имавме mi телефони на форумов, пред година ипол :)

Браво, што mi фамилијата полека но сигурно се шири, и тоа што корисниците се презадоволни од уредите...

И секако секоја чест на мејкерот за посветеноста

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Ќе да беше малце повеќе од 1 1/2 година, а и не смееш а да не го спмнеш Гајче, мене батали ме.

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk
Да да Гајка зема Редми Ноте 3Г со МТК уште пред Ми темите на форумот. Каква радост за кинески телефон беше :) топ машина, до сега само 1 се расипал, па ти види :)

Sent from Mi 5 ќутук црн

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448

Sent from Mi 5 ќутук црн
Незнам зошто мене многу ме потсеќа на IOS, MIUI-во. :)

nasteg

read-only
2 февруари 2016
7
6
rsz_mobilen.png
Пред некој ден на рн3 про ми се појави икончето за слушалки. Не можев да слушам музика а и немаше звук при разговор. Го исклучив телефонот едно 2 часа и го уклучив. Звукот се врати во нормала и веќе немам проблем при комуникација. Меѓутоа икончето остана и не можам да го исклучам. Од што може да се појави и како да го решам овој проблем?

Bubache

hello world
11 октомври 2015
456
261
Погледнете го атачментот 44168
Пред некој ден на рн3 про ми се појави икончето за слушалки. Не можев да слушам музика а и немаше звук при разговор. Го исклучив телефонот едно 2 часа и го уклучив. Звукот се врати во нормала и веќе немам проблем при комуникација. Меѓутоа икончето остана и не можам да го исклучам. Од што може да се појави и како да го решам овој проблем?
носи на сервис, има навлезено прашина!

jdinev

hello world
13 мај 2015
54
32
Дечки имам Редми ноте 3 про со заклучен бутлоадер со кинески бета ром на него(6.4.21).

Како да инсталирам глобален ром?
дали треба само да го симнам global rom во фолдерот (downloaded rom) и преку апдејт апп да инсталирам или ке мора прво да го отклучам бутлоадерот?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Дечки имам Редми ноте 3 про со заклучен бутлоадер со кинески бета ром на него(6.4.21).

Како да инсталирам глобален ром?
дали треба само да го симнам global rom во фолдерот (downloaded rom) и преку апдејт апп да инсталирам или ке мора прво да го отклучам бутлоадерот?
Од каде го најде бре со тој софтвер :)

Sent from Mi 5 ќутук црн

jdinev

hello world
13 мај 2015
54
32
Тој се флешува со Ми Флеш, а телефонот треба да биде во EDL мод..

Sent from Mi 5 ќутук црн

Ризично да не е тоа... може да го брикнам?
Ке пробам со mi unlock ке чекам код ке го отклучувам само незнам дали ке може откако ке му ставам глобален ром пак да го заклучам бутлоадерот?
несакам да му ставам додатно gapps на кинескиот ром затоа сакам глобален или еу ром..

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Ризично да не е тоа... може да го брикнам?
Ке пробам со mi unlock ке чекам код ке го отклучувам само незнам дали ке може откако ке му ставам глобален ром пак да го заклучам бутлоадерот?
несакам да му ставам додатно gapps на кинескиот ром затоа сакам глобален или еу ром..
Најубаво да го отклучиш, па што сакаш ставај. А до тогаш Глобален како што ти пишав погоре. Може да се заглави да, ама мали се шансите за тоа.

Sent from Mi 5 ќутук црн

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Погледнете го атачментот 44168
Фактори ресет ?

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
MIUI 8 za Redmi 3? Kako da stavam so zaklucen bootloader ?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно