Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ваше мислење за содржините на IT.com.mk?

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
И дајте тоа copy-paste на насловот како што е прикажано во сликиве сменете го. Делува ептен безвезе.

Sent from RN2

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
17925aba9bf1415ab263d0f92fb61d14.png

Бидејќи нели, на нас во Македонија пред се ни е важно Uber што прави, сервис кој го нема на цел Балкан.

Ова се вика веќе мрза, кога треба да напишеш 10 статии (пример) и ги наоѓаш од првиот сајт што ќе стигнеш. :)

И дајте тоа copy-paste на насловот како што е прикажано во сликиве сменете го. Делува ептен безвезе.

Sent from RN2

Им пишав јас еднаш, исто и скратениот линк дека нема потреба да стои над линкот...добив одговор дека некои го кликале и тоа.
Логично ми е, ако го нема l33t линкот, неписмен е народот, ќе го фати паника и нема да знае каде да кликне. :)

Изменето од модератор:

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.338
11.925
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

Егзактли мај поинт :)

9a8f47827b124ad2975094e5b2286a05.png

3f993b463c1c42c490a45fd468ed53aa.png

Уат д фак, на што одговорив сеа жити се...

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.982
Писти Охту
да нема забуни/дискусии веќе, @Astro ќе си го испие виното прво, па после кога ќе го закачат со шишето по тилот (читајки ги вестите), а нема да знае дали е од виното или шишето :p

на темата: потребни се промени секако...штури се вестите, монотони, не толку чести ...

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.812
33.968
roka.mk

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Па има апликации и за андроид и за ИОС ако мислиш на тоа.
За андроид ја имам тестирано, мислев да се додаде како агрегат за новости да издвојува, според интересот на корисникот, со селектирање области. Лошо се искажав, пардон.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
https://www.it.mk/steam-beshe-pod-ddos-napad-postoi-mozhnost-da-e-haknat/

Што е со последнава реченица...

Во моментот, ситуацијата делува разрешена и посетителите можат непречено да продолжат со шопингот, гласањето за најдобрите игри, но и негување на илузијата дека купеното од оваа продавница е навистина нивно.

:)))

D

Администратор
31 март 2007
4.107
4.316
www.aqtos.com
https://www.it.mk/steam-beshe-pod-ddos-napad-postoi-mozhnost-da-e-haknat/

Што е со последнава реченица...

Во моментот, ситуацијата делува разрешена и посетителите можат непречено да продолжат со шопингот, гласањето за најдобрите игри, но и негување на илузијата дека купеното од оваа продавница е навистина нивно.

:)))

Појасни...

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Во последната реченица се мисли, као , Steam забегале со мислата дека игрите што ги продаваат се во суштина нивни произведени игри, TylerMkD

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135

Не знам, барам појаснување јас. Како што јас разбирам, авторот критикува дека посетителите се во илузија игрите биле нивни. Не ми е јасно што сака со ова да каже, а како што знам има разлика меѓу вест и колумна. :)

D

Администратор
31 март 2007
4.107
4.316
www.aqtos.com
Авторот наведува дека постои можност Steam да е хакиран, како што беа и Adobe, Dropbox, Yahoo... со што игрите се кај нив на сервер.

Не ми е јасно што сака со ова да каже, а како што знам има разлика меѓу вест и колумна. :)

Точно, но зад секоја вест има автор и секако дека дозволуваме и охрабруваме секој автор да си го изнесе своето мислење..

Последна промена:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.593
6.869
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Па точно е тоа, илузија е, ако го снема Steam утре ќе ги снема и "нашите" игри. Иако веројатноста за такво нешто е екстремно мала, сепак во теорија тоа е точно.
Единствен начин навистина да поседуваш некоја игра е да ја купиш на некоја DRM-free платформа како на пример GOG.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.776
6.484
SK
Moмци, морам да забележам дека во неколку наврати пренесувате вести кои имаат политички необјективни заклучоци. Како на пример овде:
https://www.it.mk/razvrska-na-obidi...e-vo-sad-proterani-nad-35-ruski-razuznavachi/

Очигледно е дека таквите политички заклучоци во вашите текстови не се намерни и дека се последица на пренесување на „вести“ од меинстрим медиуми како што е New York Times. Но самиот наслов наведува на следново нешто што е само шпекулација: „заради нивното мешање во изборите, САД протера 35 руски разузнавачи“.

Всушност протераните се акредитирани дипломати а не „разузнавачи“ а за целата наводна руска вмешаност не е изнесен ниден доказ во јавноста, пракса честа во времето на претходната студена војна меѓу СССР и САД. Целата работа во овој случај е во смената на старата претседателска администрација со нова, а Обама сака да му остави што полоши надворешни односи на Трамп.

Но на вакви дискусии секако не им е местото на еден IT портал и јас само сакав да ви покажам како ваквите текстови (а ги имаше неколку) изгледаат гледани од страна на јавноста која ја следи светската геополитика: Необјективно и политички обоено, што повеќе сум од сигурен - никако не ви е намерата, ниту сте свесни дека е така.

Доколку ми дозволите, јас би ви предложил да се задржите на моментите окулу наводното хакирањето на имејл серверите на Демократската Партија на САД, нешто што секако е многу интересно од IT аспект - но да не ги пренесувате насловите така како што се напишани во западните меинстрим медиуми (каков што е и New York Times).

D

Администратор
31 март 2007
4.107
4.316
www.aqtos.com
Здраво Локван,

За насловот во право си, променет е во:
САД ја обвинува Русија за сајбер напади и протерува над 35 руски дипломати.

Очигледно е дека таквите политички заклучоци во вашите текстови не се намерни и дека се последица на пренесување на „вести“ од меинстрим медиуми како што е New York Times.

Не се заклучоци, јасно стои кој тоа го кажува. Не цитираме било кого, туку најрелевантни светски медиуми.

Но на вакви дискусии секако не им е местото на еден IT портал и јас само сакав да ви покажам како ваквите текстови (а ги имаше неколку) изгледаат гледани од страна на јавноста која ја следи светската геополитика: Необјективно и политички обоено, што повеќе сум од сигурен - никако не ви е намерата, ниту сте свесни дека е така.

Како вест во која се зборува за сајбер напади, и за која обвинувања за државни хакирања не се за на ИТ портал? Те молам објасни го тоа.

Доколку ми дозволите, јас би ви предложил да се задржите на моментите окулу наводното хакирањето на имејл серверите на Демократската Партија на САД, нешто што секако е многу интересно од IT аспект - но да не ги пренесувате насловите така како што се напишани во западните меинстрим медиуми (каков што е и New York Times).

За третирање на темата повеќе од ИТ аспект, забележано. Но дел од нашата работа е пренесување и на вести ,секако даваме се од себе да не се тоа политички обоени, шпекулативни, лажни или пак булшит. Постојано се трудиме да најдеме начин како да понудиме нешто подобро. Биди сигурен во тоа и ваквите забелешки секако ни помагаат.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.776
6.484
SK
Јас се извинувам ако бев погрешно разбран, забелешката за наведениот текст беше првенствено за насловот. Разбирам дека и јас би ја направил потполно истата грешка во времето кога не следев геополитика (и некои други работи).

Благодарам за прифатената сугестија.
Порталов го ценам како еден од најдобрите и најсредени во македонскиот информатички етер, само заради тоа и одвоив време за критика - која пред се беше од конструктивен карактер.

• ми се допаѓа
Реакции: D
25 ноември 2014
1.542
1.978
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
https://www.it.mk/maxthon-e-odlichna-alternativa-za-vashite-prelistuvachki-naviki/

Дај ве молам не препорачувајте вакви кинески шпинунашки софтвери како "одлична" замена за хром и фајрфокс. Да не праиме муабет шо броусерот добива еднаш у шест месеци асален апдејт, нема асален адон сапорт и е назад во сите броусер спид тестови.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.445
11.503
Скопје
https://www.it.mk/maxthon-e-odlichna-alternativa-za-vashite-prelistuvachki-naviki/

Дај ве молам не препорачувајте вакви кинески шпинунашки софтвери како "одлична" замена за хром и фајрфокс. Да не праиме муабет шо броусерот добива еднаш у шест месеци асален апдејт, нема асален адон сапорт и е назад во сите броусер спид тестови.
Регистри клинери препорачуваа пред некое време така да ова не изненадува.
Не знам шо им е финтата.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.346
1.587
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Некогаш премногу форсирате политика на блогот со цел да се оцрни некој поединец, треба за ИТ да пишувате и повеќе.

Последна промена:

D

Администратор
31 март 2007
4.107
4.316
www.aqtos.com
Регистри клинери препорачуваа пред некое време така да ова не изненадува.
Не знам шо им е финтата.

Меѓу публиката има некој што прв пат се среќава со registry cleaner... во следната верзија на ИТ.мк ќе се обидеме да понудиме персонализација.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.964
6.061
Skopje
Зошто постовите во темата "Со што последно сте се подновиле? #2 (без компјутерски делови)" не се појавуваат во нови мислења? За боречкиот клуб разбирам, но во темава конкретно, има многу интересни работи да се видат, иако не се стрикно IT.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.982
Писти Охту
Како да ја почнам/формулирам забелешкава...незнам, но еве најдиректно (без некој да се лути) - на линков : Handbrake ги зарази своите корисници со тројанец ⋆ IT.mk ова страшно многу ми изгледа на clickbait (претпоставувам ненамерно), со оглед на насловот и самата содржина се различни до извесна мера - јас на прво читање претпоставив овие од Handbrake намерно ставиле тројанец а после читањето на самата статија, уствари се испостави дека бил хакиран миророт. насловот можеше да биде поинаку формулиран, вака делува многу сензационалистички (како аналогија на ова, може да земеме мал милион наслови по порталите, у стилот: Страшна сообраќајка, загинаа сите во автобусот - а сообраќајката некаде у Зимбабве). Сепак, ова е само мое мислење, немора да значи дека пробувам да наметнам на другите исто да го гледаат, но за мене така изгледа.

dsokoloski

Модератор
11 февруари 2016
4
4
Здраво!
Можеби си во право помалку лошо звучи насловот, иако Handbrake има одговорност кон своите корисници. Злоупотребен е нивен официјален мирор кој неколку дена „делел“ малициозна верзија на софтверот. Немав намера да биде clickbait наслов, што се надевам се гледа и од останатие наслови на текстовите
Поздрав.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.982
Писти Охту
Здраво!
Можеби си во право помалку лошо звучи насловот, иако Handbrake има одговорност кон своите корисници. Злоупотребен е нивен официјален мирор кој неколку дена „делел“ малициозна верзија на софтверот. Немав намера да биде clickbait наслов, што се надевам се гледа и од останатие наслови на текстовите
Поздрав.
да, замерката највеќе ми беше дека насловот звучи / изгледа многу сензационалистички, барем за мене изгледа така, затоа јас се изјаснив дека е само мое мислење, можеби некој друг поинаку го гледа насловот, се е индивидуално. да, се согласувам дека Handbrake има одговорност кон корисниците, но сепак, мое мислење е дека можело да се преформулира малку насловот.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно