Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Купувам екстерен SSD

MacedonianBro

hello world
5 декември 2015
97
86
Здраво на сите,
простете ако има дупликат тема како оваа

Купувам екстерен ССД ако некој продава или има вишок.
Нов или половен и сочуван.

Искрено причината ми е да ја гејмам новата AC Shadows која ја симнав и касно сфатив дека потребно е да се има ССД најмалку 200гига простор а мене ми е полн, а на ХДД е сецка ептен

така што ако некој продава до 50/100 евра, пишете тука.

А и онака ми требаше екстерен да земам, па одлично се совпадна тајмингот

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.543
1.041
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
како мислиш да гајмаш ??? на usb 2.0???
Не е само да врзеш и пошто е SSD по дефолт ќе трпи иста или поголема брзина од HDD

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.543
1.041
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
предлагам да си провериш што матична имаш пошто ako имаш постар модел пологично би ти било да си врзеш на SATA одколку на USB

еве направи си разлика на некој AI што треба да имаш од USB протокол, да дојде до брзина слична на SATА

друга причина не е секој enclosure нешто што по дифолт ќе ти врти на најголема брзина од кабелот каде ќе го врзеш
по непишано правило и тие коштаат нешто повеќе за да иде на максимално што подржува USB (да речеме)
е сега и уште ова од она што сум научил.... и сите работи горе да се поклапаат односно да ти се решени
најмал проблем ќе ти направи ефтин кабел кој не подржува она што горе напишаното веќе си го решил

најекономично би ти било да си земеш некое внатрешно SSD od 500 GB со што би потрошил 2-3000
или да идеш на оваа варијанта која што ја бараш ти а би те коштала окулу 200EUR како некое трајно решение (секако со тоа да речеме дека МОБО ти подржува)

MacedonianBro

hello world
5 декември 2015
97
86
предлагам да си провериш што матична имаш пошто ako имаш постар модел пологично би ти било да си врзеш на SATA одколку на USB

еве направи си разлика на некој AI што треба да имаш од USB протокол, да дојде до брзина слична на SATА

друга причина не е секој enclosure нешто што по дифолт ќе ти врти на најголема брзина од кабелот каде ќе го врзеш
по непишано правило и тие коштаат нешто повеќе за да иде на максимално што подржува USB (да речеме)
е сега и уште ова од она што сум научил.... и сите работи горе да се поклапаат односно да ти се решени
најмал проблем ќе ти направи ефтин кабел кој не подржува она што горе напишаното веќе си го решил

најекономично би ти било да си земеш некое внатрешно SSD od 500 GB со што би потрошил 2-3000
или да идеш на оваа варијанта која што ја бараш ти а би те коштала окулу 200EUR како некое трајно решение (секако со тоа да речеме дека МОБО ти подржува)
B450
5700x3d
3060ti

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.543
1.041
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
MOBO ти е b450
ќе си пишеш модел на Гоогле срч Google
и ќе си провериш дали подржува USB3.2 најмалку Gen1
ако подржува ќе си идеш во Сетек ќе си купиш ова
и ова
и ќе имаш догледно трајно решение

истото после долго разгледување и размислување го сторив јас пред окулу нешто повеќе од година
според тоа што се нудеше на пазарот

и не биди мрза не е единствена платформа и знење ИТ Форум и нкој да ти надроби

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно