Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
115
129
Стај фото или скриншот бе другар, нека отиде вирално. Колку повеќе мајтап и резил толку повеќе шанси некој нешто да направи (чисто теоретски, се разбира).
Нема скриншот, одиш во пошта да ја земеш пратката и ти викат да платиш толку и толку, не добиваш документ, нема пораки. Има само список со име презиме, број на пратка, вредност на пратка и колку ддв треба платиш.
Побарав да проверат, да не е грешка, дојде шефот, морам да кажам многу коректен и учтив, го најде списокот и не е грешка, некој од горе ги задолжил да наплатат точно толку за таа пратка.
И тој е свесен дека е напишано од ракав за вредност 0.45$, ддв 366,84, но задолжен е да ги наплати тие пари. Кажа дека има повеќе такви пратки кој одбиле да ги земат, видов ги собираат во една кутија, и ќе ги враќале таму од кај што они ги добиле.
Тракинг статусот е: Delivery Failed, Reason: Other
преку државна пошта олкави давачки нема шанса да платите. Највеќе што сум платил е 900 денари за нешто што кошта 6000. Сигурно некои мучки се праат од овие брзи пошти како ЕЛС.
Не биди толку сигурен, ете пишав погоре.

Инаку од последните пратки кој ги добив, точно пресметан данок беше само на една.
Ај да пишам тоа што памтам, оприлика колку би требало да биде данокот го пресметував грубо 20%, според вредноста на пратката, (кинезот на сите пратки имаше напишано точно толку колку што сум платил, точно до цент)
Преку карго експрес една со точно пресметан ддв и една ефтина ддв 0 ден
Преку пошта една треба околу 200 ден наплатено 270 друга треба 180 наплатено 65
ден. две стари од ноември нема ддв.
Со Елс вчера пристигна една вредност 1,88$ ддв 0 ден.

Пред овие добив неколку преку пошта сите беа со точно пресметан ддв.
Мене ми изгледа дека на почеток рачунаа, сега пишат како ќе им текне.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.268
2.705
Нема скриншот, одиш во пошта да ја земеш пратката и ти викат да платиш толку и толку, не добиваш документ, нема пораки. Има само список со име презиме, број на пратка, вредност на пратка и колку ддв треба платиш.
Побарав да проверат, да не е грешка, дојде шефот, морам да кажам многу коректен и учтив, го најде списокот и не е грешка, некој од горе ги задолжил да наплатат точно толку за таа пратка.
И тој е свесен дека е напишано од ракав за вредност 0.45$, ддв 366,84, но задолжен е да ги наплати тие пари. Кажа дека има повеќе такви пратки кој одбиле да ги земат, видов ги собираат во една кутија, и ќе ги враќале таму од кај што они ги добиле.
Тракинг статусот е: Delivery Failed, Reason: Other

Не биди толку сигурен, ете пишав погоре.

Инаку од последните пратки кој ги добив, точно пресметан данок беше само на една.
Ај да пишам тоа што памтам, оприлика колку би требало да биде данокот го пресметував грубо 20%, според вредноста на пратката, (кинезот на сите пратки имаше напишано точно толку колку што сум платил, точно до цент)
Преку карго експрес една со точно пресметан ддв и една ефтина ддв 0 ден
Преку пошта една треба околу 200 ден наплатено 270 друга треба 180 наплатено 65
ден. две стари од ноември нема ддв.
Со Елс вчера пристигна една вредност 1,88$ ддв 0 ден.

Пред овие добив неколку преку пошта сите беа со точно пресметан ддв.
Мене ми изгледа дека на почеток рачунаа, сега пишат како ќе им текне.

Е како е за тебе нормално да платиш 50% од производот у давачки? Не е ова продукт ко твоите од 1.8 долари па ти ставиле некој паушал од 100-200 денари, овде збориме за производи од 100-200 евра кои им ставаат 50-60% давачки овие шмеќари од елс. Не можеш ни да им ги оставиш, си платил цело богатство за тоа.

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
115
129
Е како е за тебе нормално да платиш 50% од производот у давачки? Не е ова продукт ко твоите од 1.8 долари па ти ставиле некој паушал од 100-200 денари, овде збориме за производи од 100-200 евра кои им ставаат 50-60% давачки овие шмеќари од елс. Не можеш ни да им ги оставиш, си платил цело богатство за тоа.
Ај прочитај уште еднаш што сум напишал.
П о л е к а и к о н ц е н т р и р а н о.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.446
Некој со ваков статус на тракинг?

Screenshot-20260405-073254-Ali-Express.jpg

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.312
11.867
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Исто и кај мене, небаре цариникот знае колку чини barebone chipset за матична...

Alex3

hello world
20 декември 2018
214
261
и кај мене е исто. ова е нешто ново со кое купуваат време или ќе стегнат поголем арач од царина.

011.png

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.446
Исто и кај мене, небаре цариникот знае колку чини barebone chipset за матична...
Во средно кога се учело пресметка на процент бегал од часови.. И,сега абнормален статус епа абнормален.
Мислењето е автоматски споено:

и кај мене е исто. ова е нешто ново со кое купуваат време или ќе стегнат поголем арач од царина.

Погледнете го атачментот 160328
Нека мислат да стегнат нов арач. Не ја подигам пратката! Нека ја вратат. Ке,прежалам 300 денари.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.268
2.705
Ова е нешто ко од пошта кога ти менат статус недостасува фактура. Изгледа треба да се прати некаде скриншот од производот и плаќањето да помине. Изгледа на царина мејлот.

Manis

hello world
14 јануари 2026
145
57
Некој со ваков статус на тракинг?

Screenshot-20260405-073254-Ali-Express.jpg
На ЕЛС тракинг ги дава уште активни.....И кај мене буквално иста сутуација, исти статус, све исто!!!! 3 пратки имам купени по цени слични од 60/70/80 долара...И тоа се стари пратки порачани уште пред 2 месеци+....3 месеци ги влечат па тоа е срам и жива брука!!! И згорем на тоа даноци ќе собират без срам!!!...Како тоа декларираната вредност е ниска? Што има врска тоа со пратката и купувачот ? Колку треба да е според нив? Па овие дали се нормални.... Па ова овде све е лудо и умоболно!!!! Па ова го нема никаде во светот!!

Abnormal status
Declared package value is too low
Apr 5, 05:27 (GMT+2)
O1CN01QWTQyS1RM1GtYIWw2_!!6000000002096-2-tps-36-36.png
We’re optimizing our logistics to deliver your order sooner. Thank you for your patience.

72x72.png_.webp

Your package is being inspected by customs
Apr 2, 14:03 (GMT+2)

Apr 2, 13:53 (GMT+2)

Import customs clearance started
Feb 14, 04:55 (GMT+2)

In transit
Your package arrived at local airport
Feb 14, 03:50 (GMT+2)

Package leaving origin country/region.
Feb 10, 10:35 (GMT+2)

Awaiting flight
Feb 9, 15:00 (GMT+2)

Your package arrived at the origin airport. Awaiting transit.
Feb 4, 08:56 (GMT+2)

In transit
Package left sorting center of origin.
Feb 3, 16:05 (GMT+2)

Package received by sorting center of origin.
Feb 2, 14:41 (GMT+2)

Collected by carrier
Package collected by carrier.
Feb 2, 12:18 (GMT+2)

Your package is currently being prepared.
Jan 30, 11:33 (GMT+2)

Your order has been successfully created
Jan 27, 16:16 (GMT+2)

Погледнете го атачментот 160328
Нема време за чекање...REFUND барајте !!!! Не се знае што може да биде..Можеби ич нема да ги достават..ќе ги украдат......Ова го нема никаде во светот вакви глупости!!!! Мене ми одобрија на сите пратки рифунд...

Screenshot 2026-04-05 110114.png

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.446
Друже бе не е работата за рифунд.. Си,ја,сакам пратката кога банда неспособни на царина не знаат да ја процесираат . Тука е проблемот!

Alex3

hello world
20 декември 2018
214
261
Ова е нешто ко од пошта кога ти менат статус недостасува фактура. Изгледа треба да се прати некаде скриншот од производот и плаќањето да помине. Изгледа на царина мејлот.
па не, недостасува фактура е како на студентски прашања моментот „дечко, ти фали уплатница“. ти фали документ, покажи го.
а тоа дека пријавената вредност е премала води кој идеја дека е обид за измама. после можат да одат кон тоа дека не е пријавена правилната вредност со цел да се оштети буџетот на државата.
ова звучи како лудачка теорија на заговор, но од другата страна на паричката е алчноста на власта.
На ЕЛС тракинг ги дава уште активни.....И кај мене буквално иста сутуација, исти статус, све исто!!!! 3 пратки имам купени по цени слични од 60/70/80 долара...И тоа се стари пратки порачани уште пред 2 месеци+....3 месеци ги влечат па тоа е срам и жива брука!!! И згорем на тоа даноци ќе собират без срам!!!...Како тоа декларираната вредност е ниска? Што има врска тоа со пратката и купувачот ? Колку треба да е според нив? Па овие дали се нормални.... Па ова овде све е лудо и умоболно!!!! Па ова го нема никаде во светот!!

Abnormal status
Declared package value is too low
Apr 5, 05:27 (GMT+2)
O1CN01QWTQyS1RM1GtYIWw2_!!6000000002096-2-tps-36-36.png
We’re optimizing our logistics to deliver your order sooner. Thank you for your patience.

72x72.png_.webp

Apr 2, 14:03 (GMT+2)

Apr 2, 13:53 (GMT+2)

Import customs clearance started
Feb 14, 04:55 (GMT+2)

In transit
Your package arrived at local airport
Feb 14, 03:50 (GMT+2)

Package leaving origin country/region.
Feb 10, 10:35 (GMT+2)

Awaiting flight
Feb 9, 15:00 (GMT+2)

Your package arrived at the origin airport. Awaiting transit.
Feb 4, 08:56 (GMT+2)

In transit
Package left sorting center of origin.
Feb 3, 16:05 (GMT+2)

Package received by sorting center of origin.
Feb 2, 14:41 (GMT+2)

Collected by carrier
Package collected by carrier.
Feb 2, 12:18 (GMT+2)

Your package is currently being prepared.
Jan 30, 11:33 (GMT+2)

Your order has been successfully created
Jan 27, 16:16 (GMT+2)

Нема време за чекање...REFUND барајте !!!! Не се знае што може да биде..Можеби ич нема да ги достават..ќе ги украдат......Ова го нема никаде во светот вакви глупости!!!! Мене ми одобрија на сите пратки рифунд...

Погледнете го атачментот 160332
не сакам да рефундирам, сакам да добијам тоа што сум порачал.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.626
1.794
Внимавајте кога порачувате од официјалната Ugreen продавница на Али, ги праќаат пратките во официјално ќесе со препознатлива зелено-бела боја и пишува Ugreen од страната врз зеленото. Ова цариниците го препознаваат и 99% ја отвараат пратката.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.446
Внимавајте кога порачувате од официјалната Ugreen продавница на Али, ги праќаат пратките во официјално ќесе со препознатлива зелено-бела боја и пишува Ugreen од страната врз зеленото. Ова цариниците го препознаваат и 99% ја отвараат пратката.
Абе нека,ја,отворат немам проблеми да ја отворат и нека ја царинат како што треба. Ама не да пишуваат давачки од ракав

Manis

hello world
14 јануари 2026
145
57
Друже бе не е работата за рифунд.. Си,ја,сакам пратката кога банда неспособни на царина не знаат да ја процесираат . Тука е проблемот!
Кој не си ја сака пратката? Сите си ја сакаме. Арно ама има рок до кога може за се отвори dispute..Ако поминат 15 дена толку е таа не може да се отвори dispute.....3 месеци поминаа веќе.... На крајот и без пратка ќе бидеме и без пари со кр во уста онака традиционално севрџ*нско антички....
Screenshot 2026-04-05 121444.png

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.768
12.731
Skopje
www.wemaxa.com
Исто проблем на две пратки, едната се кочни плочки од некои 800 денари, другата е DAC од 3500 денари.

1775392125023.png

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
А да не е ова дека поради гужва не можеме да ги процесираме навремено пратките, па демек изиграваме Шерлок Холмс и ќе треба повеќе време? Еве продавачот на криво ја залепил, па сметајќи го правецот на промајата, појакиот стисок на левата страна и буквите од адресата влечат на десно, значи пишал помала цена.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.446
А да не е ова дека поради гужва не можеме да ги процесираме навремено пратките, па демек изиграваме Шерлок Холмс и ќе треба повеќе време? Еве продавачот на криво ја залепил, па сметајќи го правецот на промајата, појакиот стисок на левата страна и буквите од адресата влечат на десно, значи пишал помала цена.
Добро и што сме ние виновни што тој пишал пониска цена?

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.768
12.731
Skopje
www.wemaxa.com
Од празни флоскули: Бизнис Оријентед дрн дрн, политиката се претвори: Земи динар ваму-динар таму од тој што "има", ќе крпиме за да има за администрација и раштрафено здравство и утепан пензиски фонд до следното позајмување. Циркус, онака комплетен со 3 шатори.

Имате 50 динари за маски за телефони и стегачи за коса а немате за државата, е ќе видиме...

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Добро и што сме ние виновни што тој пишал пониска цена?
Е ајде де. Мада втората варијанта некако има повеќе логика. Бутајте декларирана пониска цена, нека плаќаат. А може не читаат овде и викаат гледај овие на форумов се утепаа јадејќи гурабии. Бричи! :D

Последна промена:
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно