petkotrajko
poweruser
- 16 јуни 2017
- 2.505
- 2.958
Јаска имам неколку кутичина за ССД, и сите ми се, согласно твојава дефиниција, „фиока“ систем.Ниту едно од тие, ќе се кува внатре ссдто. Барај сендвич варијанта(не фиока како овие горе), каде што горниот капак има допир со чиповите.
Еве едно во тој стил колку за пример.
Не ми се од тему (од АлиЕкспрес се- ама исти к*рац, башка пакување).
Земи го то што има најпоќе ривјуа, и притоа битно е да е со најмал процент на една ѕвезда (ова од аспект на доверливост кон продавницата и производот).Да не отворам нова тема. Кое од овие ефтини "џубриња" е најдобро да се земе? Ќе се користи тек тук, може 1-2 месечно или 7-8 пати годишно
ССД-то е NVMe M.2 2230 PCIe 4.0
По можност, одбери некое кое ќе биди компатибилно и со постарите SATA SSD, односно не само овие NVME, туку и тие пред нив што беа генерациски (во случај да ти се меткаат по дома и постари М2 SSD-иња, па да ти се најди).
Моето „фиокиче“ го користам барем еднаш неделно, правам бекап од компјутер, копирам по 25ГБ наеднаш, и уште неколку последователно, не сум имал проблем со прегревање или слично.
Му немам залепено ниту лепенка за одвлекување топлина, или па хитсинк, аламинче, бак'рче, нит бутур.