Маша
user
- 24 април 2007
- 1.052
- 2.828
fedex е и тамуНе се нормални... Зегин ќе испадне поевтин. :-/
Мислењето е автоматски споено:
Никој не нарачува од Витакост?
Цена, суплементите се како и сите останати кои не се фармацевтска продукција... сировини од Кина и бутај мишко. 1 процент од финалната цена на продуктот.Која е или беше поентата да се нарачува од iHerb наместо аптеки кај нас? Заради цена, квалитет, достапност на суплементи?
fedex е и таму
Цена, суплементите се како и сите останати кои не се фармацевтска продукција... сировини од Кина и бутај мишко. 1 процент од финалната цена на продуктот.
Koj gi validira? Se kupuvaat sirovini na kilo, 200 dolara ti e porverka na sample (za lepotani kako nas). Biznisot e ziv grabez ama aj...Не е така, некој ги валидира состојките од Кина а тоа чини пари, дури и ако се од Кина не се исти со тие од Кина кои се мачка во вреќа. Иначе има тон суплементи создадени и пакувани во Канада и Америка на iherb.
Сме правеле 10000 пресметки, не постои подобар начин од iherb.
Имаше една наша фирмица што почна да бомбардира на социјални мрежи со Шилаџит, Туркестерон, Тонгкат Али блабла... ке ми текне, мозоков ми е на ниско пунење. Во регистар видов дека биле вулканизер пред да им текне да тркнат до алибаба и да нарачаат сировини (не верувам дека се дирекни линкови до фабриките на алибаба, веројатно второ колено, ама цените багатела). Ги најдовме на алибаба во коментари. Они изгледа дале дизајнче на кинезиве и добиле комплет продукт. Во локална теретана идеа за некои безобразни цени (туркестеронот беше скоро 50e). Децава ги купуваа, нели го тупеа шитфлуенсериве дека туркестерон = циклус стероиди без контраефекти. Гледам се појави и бпц157 на наш пазар со кинеска дифолтна амбалажица од али, ама додадено USA знаменце. Е тоа е веке next level играње к**, се работи за пептид кој не е одобрен за човечка конзумација, а ако би бил, секако не би се категоризирал како суплемент, туку строго контролиран медикамент.значи само врски со Кина ти требаат да развиеш и маркетинг овдека кај нас. Може да створиме една фирма, Снејк Оил Продакшнс.
Koj gi validira? Se kupuvaat sirovini na kilo, 200 dolara ti e porverka na sample (za lepotani kako nas). Biznisot e ziv grabez ama aj...
Fabrikite za sirovini vo kina se NASA nivo. NOW ima samo kancelarii i magacin so traka za polnenje kapsuli valjda. Se e toa sosema okej, kvalitetot ti zavisi od sirovinite. Kina i indija se verojatno najgolemi proizveduvaci, Kina e prv izbor radi cenata. Now nema farmacevtska produkcija i farmacevtski tretman na produktite.
Не постои такво нешто како фармацевтски суплементи.Gi koristam NOW kako eminenten primerok. Inaku imas mal milion koi se samo kancelarija (kinezite ke im napunat kapsuli, poevtinko e).
Inaku, eden popularen suplement koj lugjevo go iznakupuvaa od "eminentnive" go imame dostapno pharma-grade. Plivit D3 kapki se koristat kaj nas kako lek za osteoporoza. 20 denari so lekarski recept. Kvalitet besprekoren (mora, farmacevtsko e). Pobarajte gi suplementite najprvo so google i nastavka lekovi mk. Mozebi e registrirano kako lek. Cista rabota. Em cenovno em kvalitet.
Zemja ne validira sostav na suplementi, moze da se proveri dali ima nekoi toksini. Suplementi se diva liga, znaeme toa. Nivna laboratorija, mizi asan da ti baam...
Idi u zegin, kupi d3 od now....rokni 1000 denari. Suplement go racunaat? Da. Idi zegin, kupi d3 od pliva - 20 denari so recept, 200 privatno. Go pravi farmacevtska kompanija vo farma farbika. Lek go racunaat? Da.
Znaci nekoi stvari se podudaraat. Nekoi vitamini ke gi najdes od pliva, alkaloid itd itd itd. Jer zemjata gi registrira kako lekovi za odredena sostojba.
Test na hormon za rast vo Janoshik lab ti e 250 dolari...a bara aparatura u pm, zaedno so dimer itd itd. Test na c-vitamin koncentracija e bagatela pari. Industrijata e ljustenje. Idi vo zegin u vrat ti gi butaat tie NOW. Abe ke te natera b2 za 10x od cenata da zemes samo zaso marzata e meraci, a ke ti prodava prici kako se raboti za top americki produkt. Imas b2 od alkaloid? Imas, koj e pokvaliteten. Od alkaloid. Farmacevtska produkcija e? Da....go smetaat za suplement na pazarov nas? Da...
Me kontas mislam
Погледнете го атачментот 154720
E me fati sea haha. Mozda e na galenika, stvarno ne e bitno. Pisi vitamin b vo lekovi mk ili baraj po generika. Ke ti dade. Imas i neurovit koj e visoko doziran miks na klucni b vitamini. Mozda b6 bese ovoj od galenika. Ne sum vitamin B overlord, neam poim.Каде е b2 на алкалоид?
E me fati sea haha. Mozda e na galenika, stvarno ne e bitno. Pisi vitamin b vo lekovi mk ili baraj po generika. Ke ti dade. Imas i neurovit koj e visoko doziran miks na klucni b vitamini. Mozda b6 bese ovoj od galenika. Ne sum vitamin B overlord, neam poim.
Ali imas mn takozvani suplementi od farmacevtska produkcija jer se registrirani kako lekovi. Iskoristi gi zaso se generalno poevtini a deff pokvalitetni.
mozda treba da im pustime pred izbori edno baranje za uvoz na riboflavin (b2) za lecenje na sto i da e. Pa ke go imame valjda za peefche na recepta. Koga moze vitamin T (testosteron) od galenika, zasto ne i ova realno.Нема во МК B2 посебен во добра доза од она што знам. комплекс има.
Jас го земав тој преку Ананас од Малена суплементс и ок е според мене, не сум некој репер за квалитет ама од она што читав тој е солиден.Препорачајте добар веј протеин не спајкуван (не мора изолат), без штеточини у него, по могучност проверен од third party independent лабаратории.
Дали тоа е сеуште само Optimum Nutrition (едно време беше и MyProtein) и каде се продава не бугарски-пунет-фејк (пошо имаше и таков момент во македонскава историја).
Знам за ананас и дека малена има попусти ама некако ми е сус што во Малена е 4500 а во Полео е 6500 истиот.Jас го земав тој преку Ананас од Малена суплементс и ок е според мене, не сум некој репер за квалитет ама од она што читав тој е солиден.
Не, да бидам искрен, не се ни позамарав со тоа...Го имаш проверено со lot number или некаков тип на онлајн верификација дека е леџит?
без штеточини у него, по могучност проверен од third party independent лабаратории.
Порачувај си од MyProtein директ. Има достава и пак излегува најевтино макар и од тие бугарските.Препорачајте добар веј протеин не спајкуван (не мора изолат), без штеточини у него, по могучност проверен од third party independent лабаратории.
Дали тоа е сеуште само Optimum Nutrition (едно време беше и MyProtein) и каде се продава не бугарски-пунет-фејк (пошо имаше и таков момент во македонскава историја).
Имаш нарачувано? Не дерат со царини/лежарини/даноци?Порачувај си од MyProtein директ. Има достава и пак излегува најевтино макар и од тие бугарските.
![]()
Protein Powders and Shakes Contain High Levels of Lead - Consumer Reports
CR tests of 23 popular protein powders and shakes found that most contain high levels of lead.www.consumerreports.org
Oва ми испадна пред некој ден... Јасно дека некои минерали/елементи ги нема доволно во денешната храна, па треба да се суплементира. ОК тоа. Ама протеини? Да не сте бодибилдери кои бркаат награди на првенства?
Јадете бре квалитетна храна. Протеин барем не е тешко редовно да се внесе преку редовна исхрана и едно милион пати поквалитетно.
Стек, урда, риба, јајца. Дур завршиш трет оброк веке си 180-200гр протеин со сите потребни аминокиселини. Е сега ако си натепал маса па сакаш да се љуштиш до стомачни...да...протеинче може да помогне. Мада и "me fish and me ricecakes" метод врши работа.![]()
Protein Powders and Shakes Contain High Levels of Lead - Consumer Reports
CR tests of 23 popular protein powders and shakes found that most contain high levels of lead.www.consumerreports.org
Oва ми испадна пред некој ден... Јасно дека некои минерали/елементи ги нема доволно во денешната храна, па треба да се суплементира. ОК тоа. Ама протеини? Да не сте бодибилдери кои бркаат награди на првенства?
Јадете бре квалитетна храна. Протеин барем не е тешко редовно да се внесе преку редовна исхрана и едно милион пати поквалитетно.
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), White, 910-007365
9.950,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден