Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Новите Магента пакети?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.490
Скопје
Сакаш да кажеш дека сите го користат гага и никој не продолжува после тоа?:oops:
Па претпоставувам повеќето го прават тоа.

Јас вчера кога ви пишав ги деактивирав четирите, и сега кога ги проверувам во пакети не ги дава како активирани.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.779
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Па претпоставувам повеќето го прават тоа.

Јас вчера кога ви пишав ги деактивирав четирите, и сега кога ги проверувам во пакети не ги дава како активирани.
Сите освен Глеј беа деактивирани иако вчера ги деактивирав сите еден по еден. Ова требаше вднаш да се деактивира после кликање, евентуано некој саат да помине. Среќа што со време почнав со деактивација и препорака е сите да ги деактивираат денес пакетите да не чекаат последен ден т.е утре.

Sylvester

hello world
24 март 2009
496
69
Скопје
Како сте задоволни со квалитетот на сликата со новите уреди (android box)? Никако не можам да си подесам да добијам чиста слика....
Не гледам многу ТВ, али еве за ракометов конкретно кога е главната камера сликата е како да е 480p, кога одат по крупни кадри (од поблиску) или slow motion што ги даваат е по чиста и оштра. Се друго е како замачкано, не јасно едноставно со многу слаба резолуција.
Имам TCL 55" C805
Дали има нешто што треба да се подеси на самиот бокс или? Дали и друг се соочил со ваков проблем?
Ги контактирав телеком, они биди на линија сеа ќе ресетираме сеа ова сеа она ама нема никакво подобрување.

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404
Користи некој дополнителна СИМ за споделување интернет со новава Магента?
На 122 не ни знаат што ги прашувам.
Моментално имам 2 броја во М тарифа и за нив имам земено уште 2 СИМ картички кои ги користам за интернет за андроид уреди во автомобил

aleksandarmio

hello world
1 ноември 2023
67
65
Користи некој дополнителна СИМ за споделување интернет со новава Магента?
На 122 не ни знаат што ги прашувам.
Моментално имам 2 броја во М тарифа и за нив имам земено уште 2 СИМ картички кои ги користам за интернет за андроид уреди во автомобил
Јас користам, ја имам уште со старите магента пакети и си продолжив да ја користам веќе скоро една година на новиот пакет

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.285
1.316
Како сте задоволни со квалитетот на сликата со новите уреди (android box)? Никако не можам да си подесам да добијам чиста слика....
Не гледам многу ТВ, али еве за ракометов конкретно кога е главната камера сликата е како да е 480p, кога одат по крупни кадри (од поблиску) или slow motion што ги даваат е по чиста и оштра. Се друго е како замачкано, не јасно едноставно со многу слаба резолуција.
Имам TCL 55" C805
Дали има нешто што треба да се подеси на самиот бокс или? Дали и друг се соочил со ваков проблем?
Ги контактирав телеком, они биди на линија сеа ќе ресетираме сеа ова сеа она ама нема никакво подобрување.
Види информации на ТЦЛот каков сигнал добива.

Viko

hello world
28 јуни 2022
305
283
Max апликацијата по деактивацијата на пакетот ќе прекине да „функционира“ во рок од 30 дена. Дали тоа значи дека можеме да ја користиме бесплатно? (мејлот е од лани бидејќи го деактивирав пакетот а Max апликацијата се уште ми работеше и ги контактирав во случај да не се деактивирани во целост или сл.)

Атачменти

• 1737581901159.png
    1737581901159.png
    8,7 KB · Прегледи: 29

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404
Јас користам, ја имам уште со старите магента пакети и си продолжив да ја користам веќе скоро една година на новиот пакет
Прашувам за актуелната понуда што е од пред Нова Година. Со стариот пакет и мене ми работи, сега имаат некои измени.

stteffann

hello world
13 јануари 2019
83
97
Прашувам за актуелната понуда што е од пред Нова Година. Со стариот пакет и мене ми работи, сега имаат некои измени.
Јас имам и на новава Магента,си функционираат на двете тарифи двете дополнителни сим картици. Нема никаква промена. А какви измени имаат? Ти кажаа во салон или имаат на сајт објавено?

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404
Јас имам и на новава Магента,си функционираат на двете тарифи двете дополнителни сим картици. Нема никаква промена. А какви измени имаат? Ти кажаа во салон или имаат на сајт објавено?
Бев денеска во еден Партнер Салон на Телеком за да видам нови услови и цени.
Случајно ги прашав и за ова и ми кажаа дека нема да може да ги користам СИМ картичките што ги имам за интернет.
Утре планирам да одам во нивни салон за точна информација.

stteffann

hello world
13 јануари 2019
83
97
Мене изгледа уште ми е активен Глеј пакетот а секој ден го деактивирам, ќе ми го начукаат изгледа…
Погледнете го атачментот 145872
Оди во салон кај нив, на контакт центар на 122 ми потврдија дека се искључени хбо и глеј преку апликација, а во салон прееска ги покажа како активни немаше ни процес на деактивација.
Мислењето е автоматски споено:

Бев денеска во еден Партнер Салон на Телеком за да видам нови услови и цени.
Случајно ги прашав и за ова и ми кажаа дека нема да може да ги користам СИМ картичките што ги имам за интернет.
Утре планирам да одам во нивни салон за точна информација.
Јас ги користам, двете се активни. Ако ти кажат за некоја промена пиши да знаеме.

aleksandarmio

hello world
1 ноември 2023
67
65
Пакетот што го имам јас се води како Магента 2024, обновен договор во март месец....

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.285
1.316
Мене изгледа уште ми е активен Глеј пакетот а секој ден го деактивирам, ќе ми го начукаат изгледа…
Погледнете го атачментот 145872
Истото и кај мене беше цел ден пробував од аппот не успеав. На крај од макс тв рисиверот го деактивирав одма пројде.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.779
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Истото и кај мене беше цел ден пробував од аппот не успеав. На крај од макс тв рисиверот го деактивирав одма пројде.
Со глеј имав исто мака 2 дена. Пробано од апликација и од тв не работеше. Ама изгледа битно е еднаш да се кликне за деактивација на било кој уред.
Многу п*едерски од телеком. Човек ќе притисне Деактивирај и ќе мисли дека е деактивирано а тоа си работи, не сите проверуваат после дали е успешно.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
И некни направив така па пак стои активен, сега пак пробувам па ќе видам, ќе известам :)

Многу п*едерски од телеком. Човек ќе притисне Деактивирај и ќе мисли дека е деактивирано а тоа си работи, не сите проверуваат после дали е успешно.
Ептен! Го рестартирав и модемот и боксот и пак стои активен. Утре во телеком идам таму да деактивираат

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Имам TCL 55" C805
Денес гледав во UHD на некој самсунг 55. СТАКЛО.

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404
Оди во салон кај нив, на контакт центар на 122 ми потврдија дека се искључени хбо и глеј преку апликација, а во салон прееска ги покажа како активни немаше ни процес на деактивација.

Јас ги користам, двете се активни. Ако ти кажат за некоја промена пиши да знаеме.
Прашав денеска, може само во М тарифа. Во Л и ХЛ неможе.

jovanovmk

hello world
24 ноември 2008
113
50
Како е сега по ново. Се добива ли нешто плус ако обновиш договор преку агент?
Јас треба да обновувам магента.
Ако има некој што знае агент нека пиши

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

18 септември 2020
926
865
Македонија
Како е сега по ново. Се добива ли нешто плус ако обновиш договор преку агент?
Јас треба да обновувам магента.
Ако има некој што знае агент нека пиши

Можиш да обновиш договор на постоечкиот договор со истите услуги, т.е. можеш истите тарифи да ги користиш и Max Tv ако имаш или да го оставиш договорот на неопределено.

jovanovmk

hello world
24 ноември 2008
113
50
Можиш да обновиш договор на постоечкиот договор со истите услуги, т.е. можеш истите тарифи да ги користиш и Max Tv ако имаш или да го оставиш договорот на неопределено.
Да, ама прашањето ми беше дали преку агент ако обновиш договор се добива попуст на претплата или нешто друго. Порано знам дека даваа агентите различно и поповолно отколку во салон.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно