Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.484
555
Дефинитивно мора да бараат решение за да ги префрлаат корисниците кој се на бакар да бидат на оптика а додека не се случи тоа да ни зголемат брзини.
Сето ова ако сакаат да функционираат со HD канали и во 1080i квалитет.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.604
1.765
Дефинитивно мора да бараат решение за да ги префрлаат корисниците кој се на бакар да бидат на оптика а додека не се случи тоа да ни зголемат брзини.
Сето ова ако сакаат да функционираат со HD канали и во 1080i квалитет.
Нема решение, единствено решение кое функционира во Германија е новата технологија Supervectoring која се користи од 2018та и ја зголемува брзината на бакар Supervectoring – Wikipedia

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.484
555
Одговор од Телеком ми беше дека каналите во HD се резолуција 1920×1080.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Незнам што магии правеле од Телеком, ама овие HD каналите влечат 2,5-3 Mbps само.

Веројатно се со послаб квалитет, или некој компресиран нов формат.

Битно сликата е добра.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.484
555
Незнам што магии правеле од Телеком, ама овие HD каналите влечат 2,5-3 Mbps само.

Веројатно се со послаб квалитет, или некој компресиран нов формат.

Битно сликата е добра.
Aма сигурно не се Full HD 1080i. Можеби некој кодец или како и да се вика тоа што ја намалува нешто во квалитетот на сликата, сигналот и друго.

Здравје кога цела држава ќе биде оптика а тоа е спор процес ќе гледаме и уште подобар квалитет од ова.

mkd

hello world
5 јуни 2007
321
162
Можеби не можам да дадам претцизни информации, но користам Eurosport Player и сега Eurosport на Телеком, а по направената споредба подобар резултат ми дава Eurosport Player.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
1080i не е фул хд технички е 1920х(2*540).

Никој не ги тера да шибаат фул хд и онака ресиверите нивни немаат опција за таков приказ. Доволно е да пуштат 720p со асален битрејт.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.484
555
1080i не е фул хд технички е 1920х(2*540).

Никој не ги тера да шибаат фул хд и онака ресиверите нивни немаат опција за таков приказ. Доволно е да пуштат 720p со асален битрејт.
Мое некое логично мислење е дека ги спречува да пуштат асален битрејт на каналите тоа што имаат голем број на корисници кој се на бакар и кој имаат лоша линија со лоша брзина на интернетот а со тоа ќе неможат на два приемника да гледаат HD, со интернетот ќе им се оптоварува се, HD каналите често ќе кочат.

Покрај оваа промена требаше додатно да ги додаваат и во HD со поголем битрејт каналите. Ќе беше дуплирање на каналите ама ќе имаше избор за двете типс корисници на интернет.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Мое некое логично мислење е дека ги спречува да пуштат асален битрејт на каналите тоа што имаат голем број на корисници кој се на бакар и кој имаат лоша линија со лоша брзина на интернетот а со тоа ќе неможат на два приемника да гледаат HD, со интернетот ќе им се оптоварува се, HD каналите често ќе кочат.

Покрај оваа промена требаше додатно да ги додаваат и во HD со поголем битрејт каналите. Ќе беше дуплирање на каналите ама ќе имаше избор за двете типс корисници на интернет.

Можат многу лесно да накачат битрејт само на корисниците на оптика. Ако сакаат.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.484
555
Можат многу лесно да накачат битрејт само на корисниците на оптика. Ако сакаат.
A ние на бакар да гледаме крш слика така?

Единствено засега решение додека не се сите корисници на оптика да ги стават уште еднаш сите сега што се HD со поголем битрејт. Ќе биде дуплирање тв канали ама така барем кој успее ќе гледа со уште подобар квалитет тв канал а ако не може ќе се префрли на тв канал со квалитет што е сега веќе ставен и нема да биде толку крш.

Bubache

hello world
11 октомври 2015
456
261
Имам од првите приемници за макств, медиа приемник 300.
По две појавени групни пречки, се губи серискиот број на основниот приемник во системот на телеком, додека дополнителниот применик го пронаоѓа и си функционира.
Пробаа од поддршка, се што може да се проба: се менуваа порти, се ресетираше од централа незнам колку пати, никако не им даваше опција да можат да го регистрираат основниот приемник кој го користам незнам можеби 10 год.
Решението го гледаа приемникот физички да го однесам во салон за да можат да направат влез во систем. И тоа го направив, но за жал само утепав време.
На крај од денот побарав да отворат налог за да можам да поднесам приговор.

Одговорот беше дека мора да го предадам стариот применик и да регистрираат нов приемник.

Мене стариот приемник некако не ми се дава од причина што немам инфо за ново понудените приемници. Зошто ако си ја врши функцијата и не е расипан да морам да го вратам стариот за да регистрираат нов приемник.

Ваши мислења, сугестии, може и критика!

Последна промена:

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Имам од првите приемници за макств, медиа приемник 300.
По две појавени групни пречки, се губи серискиот број на основниот приемник во системот на телеком, додека дополнителниот применик го пронаоѓа и си функционира.
Пробаа од поддршка, се што може да се проба: се менуваа порти, се ресетираше од централа незнам колку пати, никако не им даваше опција да можат да го регистрираат основниот приемник кој го користам незнам можеби 10 год.
Решението го гледаа приемникот физички да го однесам во салон за да можат да направат влез во систем. И тоа го направив, но за жал само утепав време.
На крај од денот побарав да отворат налог за да можам да поднесам приговор.

Одговорот беше дека мора да го предадам стариот применик и да регистрираат нов приемник.

Мене стариот приемник некако не ми се дава од причина што немам инфо за ново понудените приемници. Зошто ако си ја врши функцијата и не е расипан да морам да го вратам стариот за да регистрираат нов приемник.

Ваши мислења, сугестии, може и критика!
Проба ли едно по друго 3 пати да го исклучиш на прекидачот позади, за да се ресетира ресиверот?
Исто така во рутер смени ги на LAN 3 и LAN 4 ресиверите, изгаси све од струја и упали поново.

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Проба ли едно по друго 3 пати да го исклучиш на прекидачот позади, за да се ресетира ресиверот?
Исто така во рутер смени ги на LAN 3 и LAN 4 ресиверите, изгаси све од струја и упали поново.
И во дуќан го носел и не го проработиле.

Bubache

hello world
11 октомври 2015
456
261
сите овие работи се пробаа, остана пршалникот зошто не можат во платформата да го регистрираат приемникот, а работел со години
Мислењето е автоматски споено:

И во дуќан го носел и не го проработиле.
како што ми рекоа така направив, пошто подршка немале можност само салоните имале можност да направат влез на приемник, а во салон ми рекоа дека мора да го вратам стариот и да регистрираат нов приемник

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Ок, она Оликомерц што го спомена и по телефон го кажуваат да го направиш за да повлече нов профил (или така нешто)

Bubache

hello world
11 октомври 2015
456
261
единственото решение е салонот, само салон може да внесе влез и сериски број на приемник, се јави серисер потврди дека нема и он како и поддршка можност...
ми го затворија налогот како отстранет проблем, сега треба да палам колата да одам повторно во салон.
само да не ме тераат да правам склекови

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
2022 година, вие уште се занимавате со box-ови...

Испратено од Redmi Note 10s преку IT.mk форум апликација

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
немаат компас некако, ете по трет пат ме праќаат во салон да го регистрираат приемникот, а тие од салон велат ние немаме можност за тоа.
Ништо земај некој друг од новите ресивери, барем побрзи се, овој е спор више.

Иначе и јас преку 10 год го имам и го чувам, стара љубов :D

Screenshot_20220316-192232_Gallery.jpg

Bubache

hello world
11 октомври 2015
456
261

Погледнете го атачментот 111274
затоа и пишувам, знам дека старите приемници дека се мотороли се најдобри приемници, се што е ново е послабо и послабо. така ми рекоа корисници кои се разбираат од оваа работа. затоа и јас како тебе сум го чувал и знам дека е исправен и убаво си тера, ама ете...

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.604
1.765
затоа и пишувам, знам дека старите приемници дека се мотороли се најдобри приемници, се што е ново е послабо и послабо. така ми рекоа корисници кои се разбираат од оваа работа. затоа и јас како тебе сум го чувал и знам дека е исправен и убаво си тера, ама ете...
Ова и јас го потврдувам, кај мене се гаси еднаш во денот, пошто прегрева, ми објаснуваше тој монтерот дека немале добро ладење или така нешто, и дека биле подобро старите ресивери инаку се работи за Арис ресивер.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.484
555

Погледнете го атачментот 111274
И јас го имам истиов. Поспоро отвара во видеотека.

Мене ме нервира што е голем, зафаќа простор ама па не знам дали воопшто доколку сакаш од новите ресивери дали прават промена.

Bubache

hello world
11 октомври 2015
456
261
И јас го имам истиов. Поспоро отвара во видеотека.

Мене ме нервира што е голем, зафаќа простор ама па не знам дали воопшто доколку сакаш од новите ресивери дали прават промена.
прават промена ако не ти е во ред, ама старите иако гломазни се подобри

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Дали ако активирам пакет на MaxTV подоцна може да го деактивирам?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно