DHL ти ја носи до македонија, каде што ја превзема пошта и ти стига во регуларна пошта.Едно прашање ( на кое можеби веќе е даден одговорот во темава ) - што се случува со пратките испратени од странство со DHL eCommerce? Дали и тие завршуваат кај лоповите-претставници на DHL во Македонија?
Без да биде јасно истакнато на сајтот од каде што нарачував ( пишуваше Local Post Plus , а над него имаше опција за DHL Express која намерно ја избегнав ) ми ја испратиле по DHL eCommerce. Се надевам нема да ја преплатам пратката, ама сепак сакам да знам што да очекувам...
eCommerce се од добрите.
Овде доаѓа во MK Пошта. Без грижи.
Ви благодарам!DHL ти ја носи до македонија, каде што ја превзема пошта и ти стига во регуларна пошта.
Да не си на некоја од прекрстениве улици, порано што била во Ѓорче?Леле колку се ашљаци ццц. А намерно ставам општина/населба во адресата.
Погледнете го атачментот 109451
Погледнете го атачментот 109452
Да не си на некоја од прекрстениве улици, порано што била во Ѓорче?
Не е чорната, ќе ти стигни утре. Пратката ти е во торбата на поштаро, не стигнал да ја донеси денес.Пратката ја пиши достава-испорачана а пратката не ја добив.
Дали тоа значи дека ја чорнал некој или сеуште да чекам за достава ?
Погледнете го атачментот 109459
Исто и со мојот поштар па ако му ѕвонам ми кажува да не се секирам дека ќе ми ја донесе и јас не се секирамНе е чорната, ќе ти стигни утре. Пратката ти е во торбата на поштаро, не стигнал да ја донеси денес.
Ова редовно ми се случва, така да без гајле.
Не значи, додека не ја добиеш нарачката нема да знаеш, но има шанси и така да е помината.Дали ова значи дека пратката ја ослободија од царина? На 01.02, вчера, пишуваше дека недостасува фактура.
После им бил зголемен обемот на работа, сами се маткат како пуеж у гаќи.А намерно ставам општина/населба во адресата.
Денес истовремено се појавија и овие работи што беа нарачани од 10 и 15 декември.Работи нарачани од 15 декември преку LV никаде ги нема, а нарачани 5 јануари денес се појавија во мк пошта. Којзнае каде се зафрлени тие контејнери од пред нова година.
Се стигна. Од крај на ноември па наваму. Да не има избори наскоро?Исто и со мојот поштар па ако му ѕвонам ми кажува да не се секирам дека ќе ми ја донесе и јас не се секирам
Еве ги влезени се во наша пошта. Добра прогноза бравоНе ги отпишувај, ќе стигнат наредната недела.![]()
Од која држава?ми стигнаа наеднаш 4 пратки, од пред 3 месеци
Мене последната од Америка брзо ми стигна, испратена на 16.12.2021 (преку USPS Priority Mail), ми стигна на 04.01.2022. После тоа уште 20 дена чекав од Царина додека искочи, ама тоа е друга приказнаОд која држава?
Јас чекам два месеци од УСА и тоа експрес шипмент.
испратена на 16.12.2021
Де објасни!ми стигна на 04.12.2022.
Ха ха, после 1 мин направив едит, кога стигна да го кликнешДе објасни!
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден