Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Сега проверив, и кај мене вика 15ти ноември. Личната карта ми е од 2016, сметките не се на мое име. Можно е Customer support да го решат ова без да треба да вадам нова лична карта?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Сега проверив, и кај мене вика 15ти ноември. Личната карта ми е од 2016, сметките не се на мое име. Можно е Customer support да го решат ова без да треба да вадам нова лична карта?
сметки, договор за кирија, сметки ко кираџија .. се има понудено ко опција на сајтот во листа проверте .. нешто може ќе фати .. има и other document, гаранција сл. .. важно да има некој печат и ваше име и адреса.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
сметки, договор за кирија, сметки ко кираџија .. се има понудено ко опција на сајтот во листа проверте .. нешто може ќе фати .. има и other document, гаранција сл. .. важно да има некој печат и ваше име и адреса.

Немам ништо такво поново од 3 месеци, а и под кирија не бев на иста адреса ко таа на Payoneer. Сега разговарам со customer support, ако помогнат некако ќе апдејтнам овде. Ептен глупи им се ограничувањава.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Немам ништо такво поново од 3 месеци, а и под кирија не бев на иста адреса ко таа на Payoneer. Сега разговарам со customer support, ако помогнат некако ќе апдејтнам овде. Ептен глупи им се ограничувањава.
И да имаш на македонски е, ќе барат превод, навистина глупо.

Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832

Сега завршив со муабетот со customer support. Извод од состојба во банка е доволен, и не е проблем ако е на македонски/со кирилично писмо. Ставив PDF извод од NLB, па ќе видиме дали ќе помине. Муабетот што ми го направија беше "That is ok, language is not an issue. We will send it to someone who can read".

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје

и порано им имам праќано на македонски само, до сега не се бунеле, и сега им пратив сметка телеком .. ќе видам што ке кажат па ке пишам

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
во Provide Business Details и Line of business verification што верификувавте, треба и тоа ли да се пополни?
инаку им пуштив сметка последната од неотел во пдф што ми стига на мејл

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Сега завршив со муабетот со customer support. Извод од состојба во банка е доволен, и не е проблем ако е на македонски/со кирилично писмо. Ставив PDF извод од NLB, па ќе видиме дали ќе помине. Муабетот што ми го направија беше "That is ok, language is not an issue. We will send it to someone who can read".
Како изгледа тој извод? Изгледа нема да ми е од корист пошто не ми е поврзана со мкд банка.

Сериозно нема да може со пасош/лк постари од 12 месеци?

Ниедна сметка не добивам на мое име.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Некој да помогне како да извадам картичка, имам веќе 50$ на сметката пратени од Payoneer акаунд, но повторно не ми дозволува. Нај веројатно сака парите да дојдат од фирма.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Како изгледа тој извод? Изгледа нема да ми е од корист пошто не ми е поврзана со мкд банка.

Сериозно нема да може со пасош/лк постари од 12 месеци?

Ниедна сметка не добивам на мое име.

Не ми е ни мене поврзана со МКД банка. Од NLB извадив состојба за трансакциска сметка, онлајн, во PDF, и го пратив тоа.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.509
3.114
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Ама ова не треба секој да го прави?

Ss. J@n

read-only
12 март 2020
9
1
Moze screenshot vo vrska so smetkive deka treba da bidat ponovi od tri meseci? ( ako e od juni mesec dali se vazi?) Fala

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Некој да помогне како да извадам картичка, имам веќе 50$ на сметката пратени од Payoneer акаунд, но повторно не ми дозволува. Нај веројатно сака парите да дојдат од фирма.

Не може да порачаш картичка со пари пратени од Payoneer акаунт, пак ќе речам не ми е јасно зошто ти е картичка ако не работиш почни ти, нарпави пари картичката ќе ти е најмал проблем тогаш ако ти се брза со 30$ порачај ја картичката и другите на ист начин префли му ги на пријател кој веќе има картичка и веднаш ќе ти ги извади...

ann@

read-only
25 септември 2009
20
20
А од кај ви е инфово дека документите не треба да се постари од 12 месеци?
Јас пратив ID, ќе видиме што ќе кажат, ама како што се “агилни” подобро да ги контактирам на чат па да видам што ќе направиме. Сметка на мое име немам, од НЛБ евентуално извод, или сметка на име на маж ми заедно со венчаница? :fooled:
Значи стварно го тупат :angry:

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
А од кај ви е инфово дека документите не треба да се постари од 12 месеци?
Јас пратив ID, ќе видиме што ќе кажат, ама како што се “агилни” подобро да ги контактирам на чат па да видам што ќе направиме. Сметка на мое име немам, од НЛБ евентуално извод, или сметка на име на маж ми заедно со венчаница? :fooled:
Значи стварно го тупат :angry:
а кај што прати ID не прочита? директно на формата каде го закачуваш документот пишува .. пишува сметка или таков тип на документ до 3 месеци, лични документи до 12 месеци ..

ann@

read-only
25 септември 2009
20
20
а кај што прати ID не прочита? директно на формата каде го закачуваш документот пишува .. пишува сметка или таков тип на документ до 3 месеци, лични документи до 12 месеци ..
Не прочитав :annoyed: Ништо, ќе ги контактирам на чат.

ann@

read-only
25 септември 2009
20
20
оди со аргумент дека е валиден документ и дека има дата до кога е валиден на него
Или тоа, или имам извод од НЛБ, само без печат е оти го симнав од страна.
Ај, ќе пишам што ќе направам.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Како од Марс да сте, само закачете скенирана лична карта и во бизнис наведете фриленсинг (ако тоа ви е бизнисот) и ставете линкови од вашите профили на апворк и сличните страници. Верификацијата е инстантна, автоматски ја одобри кај мене и одма ми тргна било какво известување/забрана.

Како што кажаа погоре, не е прва е-комерц компанија што ги бара овие информации, нема ни да биде последна.

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Како од Марс да сте, само закачете скенирана лична карта и во бизнис наведете фриленсинг (ако тоа ви е бизнисот) и ставете линкови од вашите профили на апворк и сличните страници. Верификацијата е инстантна, автоматски ја одобри кај мене и одма ми тргна било какво известување/забрана.

Како што кажаа погоре, не е прва е-комерц компанија што ги бара овие информации, нема ни да биде последна.
Праќаат емаил? Кај мене немаше опција да внесам бизнис, да не си помешал нешто...

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Јас планирам да наместам сметка од телефон (А1) едниствно нешто што е на мое име во комбинација со ЛК која е постара од 12 месеци за да се види јасно за кое лице се работи. Да многу payment сервиси бараат ваков вид на верификација...

Туку имам и друго прашање дали до сега некој имаш Income на новата сметка од CitiBank? Веќе неколку дена чекам payment нз дали е до клиентот или нешто со новава сметка од банка...

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно