Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

mdeni

senior
24 септември 2012
6.101
6.046
Чекај малце провајдериве да понудат па да се фати. Иначе не го знае народов.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Чекај малце провајдериве да понудат па да се фати. Иначе не го знае народов.
Абе тие што се официјални продавачи на телефониве бе немаат галантерија,катастрофа.Јас незнам што им е проблемот стварно.

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
848
932
Јас си зедов RN5 од Анхоч. Првични импресии - телефонов е лудило! :)

cwYfFNK_d.jpg

mdeni

senior
24 септември 2012
6.101
6.046
Сликај навечер ТЕ МОЛАМ 20-50 слики и закачи ги на imgur и тури линк. Дома, надвор кај стигнеш.

Те молам. Фала!

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
848
932
@Avid Таман работа да се драпам со ромови и чуда, RN3P што го имав две години освен редовните апдејти ни РОМ, ни ресет виде. Така и со овој планирам.

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
848
932
Се извинувам за дупли пост, кај може низ Скопје да се најде стакло и маска за Mi A1? Да го заштитам пред да го предадам на мајка ми.

drifter

hello world
21 јануари 2009
125
341
Скопје
Се извинувам за дупли пост, кај може низ Скопје да се најде стакло и маска за Mi A1? Да го заштитам пред да го предадам на мајка ми.
На зелен пазар имаш по 150 денари се. Јас купив пред некој ден за А1 на член од фамилијата.

A

aleksandar.divitarov

Гостин
Премногу Лошо искуство со Хај Стор...не очекував дека ќе биде така....Што да правам следно?

@the_maker

Кратко Објаснување:
на 20 мај престана да работи MOJOT MI A1

Еве го мојот пост на ит форумот...

Дечки имам едем проблем со МИ А1...значи вака сабајле станвам гледам телефонот исклучен и мислев дека нема батерија неш го остајв да се полни се наполни и нејкеше да помини после логото значи боотлуп користев порано ромој сега бев на сток 8.0 последниот е сега дека направи бутлууп влегов во едл и го поврзав на пц со Ми флеш тоол си инсталира наново чист андроид се ама вифито и блутот не работеа реков уште еднаш ке манам наново флеш фактору се излезе дека е во ред ама од тогаш не сака телефонот да се уклучи кога ќе го конектирам на пц цело време е во ЕДЛ и цело време можам да флешнувам сепак пак е истото пробав и со нугат и со орео пробав и со бета ми флеш тул...Некое решение?

бтв телефонот е 2 месеци само користен земен од вип

Денес го добив следниот одговор од нив

П.С(телефонот беше пратен 23 мај )....

ПО СЕРВИСНИ ПРЕГЛЕДИ И СФТ ИНТАЛАЦИЈА ТЕЛ ОСТАНУВА СО ЗАГЛАВЕН/ОШТЕТЕН МЕМО ЧИП

потоа им пишав на месинџер па го добив следниот одговор.

Здраво. Точно така. Телефонот е проследен во Оне.ВИП заедно со сервисен налог каде што има објаснување (опис). Поздрав

Доколку се предизвика штета на производот со злоупотреба или при ракување кое не е во согласност со упатството за употреба, гаранцијата не важи.

потоа ги прашав каква штета е предизвикана?

Телефонот е донесен заглавен во EDL Mode, поради несоодветно користење и со сериозни оштетувања од сите страни. Истиот после сервисен преглед и софтверска инсталација не можеше да се вклучи, односно да се подигне (не покажува никакви знаци). Во сервисниот налог е наведено дека доколку сакате да се сервисира, ќе Ви се достави понуда за промена на матична плоча. Поздрав

и на крајот ги прашав која цена е плочата и што сум крив јас дека телефонот цело време седи во ЕДЛ?

Затоа е наведено дека дефектот е настанат поради несоодветно користење согласно упатството за употреба. Инаку промена на матична плоча со работна рака, би изнесувала околу 9.500 ден. Поздрав

Сепак не е во ред 9500 ден за една плоча.....Тоа е фактички колку цел телефон на али е околу 190 долари максимум цел телефон а овие толку барат само за плочата сепак не е фер после користење на 2 месеци телефонот да не работи и да ти ја поништата гаранцијата....Намерно зедов Хиаоми бидејќи очекував дека се многу добри и ќе имаат добар супорт.....Што да правам следно?

Изменето од модератор:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.101
6.046
Шаоми се супер. Ама ова нема врска со Шаоми. Види исконтактирај од тука да се види што било со Хај ако било. Или кој сервисирал.

Принцип е во прашање, за какво оштетување се работи?

A

aleksandar.divitarov

Гостин
Шаоми се супер. Ама ова нема врска со Шаоми. Види исконтактирај од тука да се види што било со Хај ако било. Или кој сервисирал.

Принцип е во прашање, за какво оштетување се работи?
Хај сторе се официјални сервисери,сега се слушнав викаат дека било несодветно користење на уредот,се вадат дека е изгребан од страните демек бил отворан и бил прегорен чипот а исто така демек можел чипот да прегори од гром или од механички удар....што да правам следно?

A

aleksandar.divitarov

Гостин
Премногу Лошо искуство со Хај Стор...не очекував дека ќе биде така....Што да правам следно?

@the_maker

Кратко Објаснување:
на 20 мај престана да работи MOJOT MI A1

Еве го мојот пост на ит форумот...

Денес го добив следниот одговор од нив

П.С(телефонот беше пратен 23 мај )....

ПО СЕРВИСНИ ПРЕГЛЕДИ И СФТ ИНТАЛАЦИЈА ТЕЛ ОСТАНУВА СО ЗАГЛАВЕН/ОШТЕТЕН МЕМО ЧИП

потоа им пишав на месинџер па го добив следниот одговор.

Здраво. Точно така. Телефонот е проследен во Оне.ВИП заедно со сервисен налог каде што има објаснување (опис). Поздрав

Доколку се предизвика штета на производот со злоупотреба или при ракување кое не е во согласност со упатството за употреба, гаранцијата не важи.

потоа ги прашав каква штета е предизвикана?

Телефонот е донесен заглавен во EDL Mode, поради несоодветно користење и со сериозни оштетувања од сите страни. Истиот после сервисен преглед и софтверска инсталација не можеше да се вклучи, односно да се подигне (не покажува никакви знаци). Во сервисниот налог е наведено дека доколку сакате да се сервисира, ќе Ви се достави понуда за промена на матична плоча. Поздрав

и на крајот ги прашав која цена е плочата и што сум крив јас дека телефонот цело време седи во ЕДЛ?

Затоа е наведено дека дефектот е настанат поради несоодветно користење согласно упатството за употреба. Инаку промена на матична плоча со работна рака, би изнесувала околу 9.500 ден. Поздрав

Сепак не е во ред 9500 ден за една плоча.....Тоа е фактички колку цел телефон на али е околу 190 долари максимум цел телефон а овие толку барат само за плочата сепак не е фер после користење на 2 месеци телефонот да не работи и да ти ја поништата гаранцијата....Намерно зедов Хиаоми бидејќи очекував дека се многу добри и ќе имаат добар супорт.....Што да правам следно?

Препорачајте некој добар сервис каде имат добра опрема за да го средат..значи телефонот цело време е во ЕДЛ дозволува да се флешни оди на 100% успешно,се ама не се уклучва?Би моежло да се мени Emmc? или преку бокс да се среди...

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Препорачајте некој добар сервис каде имат добра опрема за да го средат..значи телефонот цело време е во ЕДЛ дозволува да се флешни оди на 100% успешно,се ама не се уклучва?Би моежло да се мени Emmc? или преку бокс да се среди...
Види во Аssa Electronics, иако не верувам да го примаат, ако не е купен од Анхоч.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Едина маана е ова што нема резервни делови од официјални застапници за овој бренд во МК. :/
Ама важно застапници се на брендот. Ова го пишувам и за многу други застапници, не само за Хај.

Andrejrulz

hello world
14 октомври 2014
107
108
Како да инсталирам Google Camera на Mi A1 со May Update ( еве зошто неможе ) без да правам downgrade ?
Јас вчера-завчера зедов Ми а1 па сакав да инсталирам G Cam, според тоа што го видов по интернет ( xda & youtube ) не може без downgrade, барем сега за сега. Мај update-от е незгоден зашто брише се` кога ќе направиш unlock на bootloader.

Јас го направив се тоа на ново, така што не ми беше проблем неколку пати фактори ресет да се направи, ама не знам што памет ме натера да направам пак lock на bootloader.

Има некој идеја како да направам фул бекап на нерутиран ми а1 за да направам пак unlock а притоа да зачувам податоци?

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Се губи гаранцијата на телефониве што се со гаранција од Хи.ком.мк ако се отклучи бутлоадерот за да се инсталира gcam?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно