Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Новите Магента пакети?

krema

OG
24 јуни 2009
15.729
15.822
youtu.be
Одлично :)
Сега сите трк до салоните на телекабел.

btw Добро би било да го поставиш линкот.

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Со тоа што конкуренцијата е уништена, Телеком и таквите како него си праат што сакаат.
На 20 јануари ми завршува договорот и сакав да земам Huawei p10 lite. Прво беше 16.000 мкд и со бонус од 12.000 мкд ми доаѓаше 4.000 мкд, му покачија цена на 19.500 мкд, ама и го покачија бонусот на 16.000 мкд и немав голема разлика. Е сега им текнало да го намалат бонусот, па еден телефон што и не е нешто посебно, на договор од 24 месеци x 3.000 мкд, кошта 7.500 мкд. И не е тоа најлошото, најлошото е што нема избор кај другиве "оператори". Дали некој знае која цена можам да ги продадам доколку изберам некоја од конзолите PS 4 со Fifa 18 или Xbox 360 со Fifa 17, оти друго ништо не ми изгледа како што треба.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
@ekonomist - плус и цените се покачени за магента пакетите ако си приметил. Сега кога го продолжуваш договорот, по старите тарифи или по новите ќе биде?
Јас лани земав PS4 1TB + FIFA17 за 4к доплата (поточно 48 рати х 100) и го продадов одма за 300 евра.
И сега изгледа најдобра опција е PS4 + Fifa18 и да го дадеш одма ~300 евра.

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
@ekonomist - плус и цените се покачени за магента пакетите ако си приметил. Сега кога го продолжуваш договорот, по старите тарифи или по новите ќе биде?
Јас лани земав PS4 1TB + FIFA17 за 4к доплата (поточно 48 рати х 100) и го продадов одма за 300 евра.
И сега изгледа најдобра опција е PS4 + Fifa18 и да го дадеш одма ~300 евра.
Да, покачени се цените на M пакетот, некаде ми доаѓа плус 100 мкд на месечно ниво, ама има и некои поволности, 5 пати повеќе нет на мобилен + бесплатни пораки, - некој канал, па ајде, викаш и не е така страшно. Поголем проблем ми е што не гледам добра опција за префрлување, што не беше случај пред две-три години.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Од 2547 на 2697 е поскапен Магента-М, со цели 150 ден плус.
На времето све неограничено на мобилен беше 5-600 ден, сега направија 1000ка, ама тоа е.

cyrilz

read-only
28 септември 2017
18
7
Рекламираат L пакет за интернет (50/50 Mbps), а имаат многу слаба покриеност со оптика низ земјава, што значи не можеш да го одбереш тој пакет.

А овој мобилниот интернет колку и да е, никако да биде доволен во денешно време со овие HD содржини насекаде..

Како и да е, со оглед на изборот (алтернативите) пакетот веројатно се исплаќа дека поефтино излегуваат сите услуги од еднаш.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Од 2547 на 2697 е поскапен Магента-М, со цели 150 ден плус.
На времето све неограничено на мобилен беше 5-600 ден, сега направија 1000ка, ама тоа е.

поскапувањето мање/више .. ама сменија у позадина ствари што добиваш, пример сега нигде не ти пишува (лесно достапно) која брзина ти нудат, освен ако не го најдеш pdf документот со детали. На М пакетот имав оптика 40/40, сега е 12/768 што нигде не е напишано освен дека имаш лимит од 600GB.

Најдобри цени им беа пред да се спојат, кога идеше Магента под други име, како Фамили Бох и тоа беше под капа на т-mobile. Сега само мобилните ги појачаа нешто со интернет, на друго горе доле се скратено е.

alex-st

hello world
1 декември 2010
155
76
Јас сабајлево добив одговор на приговор поднесен во врска со новата програмска шема. Не се ни потрудиле да направат нешто, единствено е тоа што ме известија дека можам да го раскинам договорот без плаќање на пенали.

Имајте во предвид дека ако сте зеле фамилијарен буџет тогаш мора истиот да биде до-исплатен, тој не влегува во опцијата за раскинување без пенали.

kirev

senior
31 мај 2010
9.067
7.749
Јас сабајлево добив одговор на приговор поднесен во врска со новата програмска шема. Не се ни потрудиле да направат нешто, единствено е тоа што ме известија дека можам да го раскинам договорот без плаќање на пенали.

Имајте во предвид дека ако сте зеле фамилијарен буџет тогаш мора истиот да биде до-исплатен, тој не влегува во опцијата за раскинување без пенали.
Јас сум на неопределено (после истечен договор), поднесов приговор пред некој ден, и денес ми се јави Светлана и ми го понуди ХБО без пари ако продолжам договор. Уште спортските и оптика да даде и ќе прифатам. Иначе тврдеше дека и Телекабел уште малце ќе изгасел некој од каналите.

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје
Дали може да ми кажете како да ги добијам новите канали што се замена за Еуроспорт и Дискавери, пр BBC Earth?

alex-st

hello world
1 декември 2010
155
76
Јас сум на неопределено (после истечен договор), поднесов приговор пред некој ден, и денес ми се јави Светлана и ми го понуди ХБО без пари ако продолжам договор. Уште спортските и оптика да даде и ќе прифатам. Иначе тврдеше дека и Телекабел уште малце ќе изгасел некој од каналите.

Вака да ја поздравиш тетка Светлана :)
http://avmu.mk/wp-content/uploads/2017/06/ROBI-Telekabel.pdf

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје
Дали може да ми кажете како да ги добијам новите канали што се замена за Еуроспорт и Дискавери, пр BBC Earth?
автоматски треба да ти ги даде, на истите бројки со старите ..

Ги нема на ТВ воопшто..

Alfa166

read-only
7 јануари 2018
3
1
Со тоа што конкуренцијата е уништена, Телеком и таквите како него си праат што сакаат.
На 20 јануари ми завршува договорот и сакав да земам Huawei p10 lite. Прво беше 16.000 мкд и со бонус од 12.000 мкд ми доаѓаше 4.000 мкд, му покачија цена на 19.500 мкд, ама и го покачија бонусот на 16.000 мкд и немав голема разлика. Е сега им текнало да го намалат бонусот, па еден телефон што и не е нешто посебно, на договор од 24 месеци x 3.000 мкд, кошта 7.500 мкд. И не е тоа најлошото, најлошото е што нема избор кај другиве "оператори". Дали некој знае која цена можам да ги продадам доколку изберам некоја од конзолите PS 4 со Fifa 18 или Xbox 360 со Fifa 17, оти друго ништо не ми изгледа како што треба.
Koga e telekom vo prasanje oni imaat kampanji na mesecno nivo i ako zemes vo tek na kampanja ke dobies povolnosti za telefon ili magenta.Posle zavrsuvanje na kampanjata gi vrakaat starite ceni taka da ili pocekaj da izvadat nekoja druga ponuda ili zemi ps4

bakidota

hello world
21 март 2017
79
27

Фамилијарен буџет? Јас имам вип комбо пакет со телевизија, фиксен, мобилен и интернет може ли да го прекинам целиот договор без пенали?

alex-st

hello world
1 декември 2010
155
76
Фамилијарен буџет? Јас имам вип комбо пакет со телевизија, фиксен, мобилен и интернет може ли да го прекинам целиот договор без пенали?

Фамилијарен буџет има кај телеком.. они го викаат субвенција при набавка на опрема и слично.

За ВИП не знам како е :)

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје

точно, за секој уред земен со фамилијарен буџет (лојалност), има(ме) засебен договор со дефинирани услови и сл.

Phillip

read-only
25 ноември 2015
47
22
Дечки, после колку дена од поднесувањето на приговорот добивте одговор од Телеком?

kirev

senior
31 мај 2010
9.067
7.749
Дечки, после колку дена од поднесувањето на приговорот добивте одговор од Телеком?
Писмено уште немам, ми се јавија после 2-3 дена да ми нудат ХБО за продолжување наместо приговорот. Ќе одам до АЕК...

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје
Исклучи/уклучи ресиверот од струја.

Моја грешка била. Јас не сум лично корисник на Телеком, дедо ми е. Пошто он не се разбира од вакви работи, јас се заинтересирав место него. Е сега он немал Магента пакет, него од тие постарите 3 Max што беа.

Како корисник на 3 Max, како што дознав преку Фејсбук од Телеком, не следеле тие канали. Само Viasat како замена на Дискавери каналите и канали како SK HD, SK Golf, Lov & Ribolov, Fight Channel како замена за Еуроспорт 1 и 2... Читај "SK Golf, Lov & Ribolov, Fight Channel". Ова веќе е безобразно, да се нудат такви канали како замена на Еуроспорт... „Слична содржина, соодветни замени„.

Штета што немаме подобри алтернативи. Се мислам да го натерам дедо ми да го раскине договорот (Те веќе поминал договорот), и да премине на Неотел. Барем поевтини се, и немаат 30ГБ лимит на најевитниот пакет.

kirev

senior
31 мај 2010
9.067
7.749
Моја грешка била. Јас не сум лично корисник на Телеком, дедо ми е. Пошто он не се разбира од вакви работи, јас се заинтересирав место него. Е сега он немал Магента пакет, него од тие постарите 3 Max што беа.

Како корисник на 3 Max, како што дознав преку Фејсбук од Телеком, не следеле тие канали. Само Viasat како замена на Дискавери каналите и канали како SK HD, SK Golf, Lov & Ribolov, Fight Channel како замена за Еуроспорт 1 и 2... Читај "SK Golf, Lov & Ribolov, Fight Channel". Ова веќе е безобразно, да се нудат такви канали како замена на Еуроспорт... „Слична содржина, соодветни замени„.

Штета што немаме подобри алтернативи. Се мислам да го натерам дедо ми да го раскине договорот (Те веќе поминал договорот), и да премине на Неотел. Барем поевтини се, и немаат 30ГБ лимит на најевитниот пакет.
Хахаха, значи цепки се од Телеком. Баш обратно - бидејќи дедо ти веќе не е корисник со договор на определено време, т.е. сега е со договор на неопределено, Телеком НЕ СМЕАТ да му прават никакви промени. Да се јавиш да подвикнеш малце? И одма телефонски да поднесеш приговор (ќе ти треба ЕМБГ од сопственикот зашто ќе те праша операторот.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно