За во Македонија? Распрашај се прво по правници дали е легално.
![]()
![]()
Што да е легално? Нели ТРГОВИЈАТА наводно не била легална а уствари е легална. Сега и копањето е демек нелегално? Дишењето? И тоа го нема во закон, да не е нелегално?
Па така некако, со тоа што нема готовина, туку со картица која физички ја внесуваш во апаратот (како банкомат) купуваш и продаваш, видов една во Словенија, пред 2-3 години...kako se vadat pari od bitcoin aparat? kucas wallet i ti isplaca vo dolari ili?
Куцаш валет на твојот смартфонт, го доближуваш до апаратот и ти пушта пари.kako se vadat pari od bitcoin aparat? kucas wallet i ti isplaca vo dolari ili?
Во Тирана, Приштина, Блград, Софија, Атина и Солун има такви што пуштаат пари, гледав на јутјуб.Па така некако, со тоа што нема готовина, туку со картица која физички ја внесуваш во апаратот (како банкомат) купуваш и продаваш, видов една во Словенија, пред 2-3 години...
Испратено од G620S-L01 преку IT.mk форум апликација
Мајнер? Или АТМ?Дали има шанса некој од Германија да набави биткоин машина?
Можеш таму да ги оставиш, и да ги продадеш подоцна. Сепак најдобро е да ги префрлиш на друг wallet поради безбедносни причини.Edno prasanje. Za prv pat kupuvam eth od cex. Dali mora withdrawal da praam na drug wallet ili moze i tamu da gi ostaam? Zborime za mala suma cisto za proba.
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Колку само нема логика да внесуваш картичка на банкомат. Или кеш или фала пријатно. Ако е за картичка можеш и онлајн.Куцаш валет на твојот смартфонт, го доближуваш до апаратот и ти пушта пари.
Во Тирана, Приштина, Блград, Софија, Атина и Солун има такви што пуштаат пари, гледав на јутјуб.
Пишав дека не е со картичка, со смартфон, слично како кога плаќаш во ЈСП.Колку само нема логика да внесуваш картичка на банкомат. Или кеш или фала пријатно. Ако е за картичка можеш и онлајн.
Наводно на оваа можело, Bitcoin Exchange, Trading BTC USD, BTC EUR - CEX.IOЗдраво ако може некој да одговори. Тотално нов сум во оваа работа и сакам да купам некоја криптовалута, каде можам да го направам тоа на која апликација ? Имам само blockchain wallet. И потоа кога ќе сакам да продадам како да го направам тоа? Гледам ethereum се крева доста брзо ама веќе е голем ризик да се вложува над 700 евра. Па ваше мислење за некои други валути што сметате дека имаат иднина. (litecoin, rublle...)
За мајнер е муабетот или тебе накај АТМ ти лета мозокотВиди, тоа што ние си тргуваме си копаме е една работа ниту е толку видливо како на пример BITCOIN апарат на улица "Македонија", ниту па некој се замара со нас, меѓутоа не ли ти е малку индикативно што Приштина има 4 апарати, Софија има 2, Србија 2, а кај нас нема, нели мислиш дека некој во изминативе 7 години пробал да донесе, се распрашал па сфатил дека не е добра идеја??
Зошто ниедно кафуле, ниеден хотел не прима Биткоин, зошто нема реклами за коли, за станови со цени и во Биткоин?
Не е добро да ти е директ на берза. Најдобро напрај си wallet и чувај си го на страна и кога треба да тргуваш испраќај ги на cex.io.Здраво , ја имам мајнер за етериум со 6 ГПУ-а (rx 580 nitro+ 8gb), е сеа прво да прашам имам наместено адресата од Cex.io во бат фајлот. Дали мислите дека е добро/безбедно директива ископаното да се става на таа адреса од Cex.io? А моментално ''копам'' ЕТH+DCR малку ми варира во однос брзината на на дуал мајнингот. Дали е океј да не речам нормално или може да има некаков проблем врз графичките.
ffended:
Фала иначе ми беше наместено на MyEtherWallet и сега чисто за проба копам 0.1 директ на сех.Не е добро да ти е директ на берза. Најдобро напрај си wallet и чувај си го на страна и кога треба да тргуваш испраќај ги на cex.io.
MyEtherWallet.com: Your Key to Ethereum
Имаш различна провизија(fees), како што знам cex има најголема провизија.Zasho na razlicna berza, po razlicni ceni se sitkaat cripto, primer cex 750 evra za eth, na bitrex za 740, na bitfinex za 715. Moes da gi koristis i ovie razliki za trejdanje ili neso ne razbiram ko so treba?
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден