mkextremer
user
- 4 февруари 2014
- 1.275
- 1.145
Разликата што јас ја осетив е огромна, од тука и пишував за моето искуство.Баш во моментот проверив да ја видам мојата состојба на профилот. Имам 100 % Success rate и Сината значка за Top Rated. Сепак не сум забележал да има нешто позитивна разлика во спредба со кога ја немав.
Мислам не сум забележал да има зголемена заинтересираност за мојот профил и подобри проекти т.е подобри клиенти.
Со сигурност можам да ти кажам дека напротив ми праќаат понуди за некои глупи ефтини проекти и нормално ги одбивам.
Сам си барам проекти.
Сподели мислење ако си Top Rated и ти. Во смисол дали си забележал позитивна промена во сферата на подобри клиенти и подобро платени проекти.
"Посебни" проекти добиваш преку мејл. Најчесто ќе бидеш платен во $/h, а не milestone или проект, што нормално е многу подобро за тебе.
Најмногу што ме изненади беше тоа што на пример ти даваат проект што ќе го работиш преку $/h, ти ако работиш 5h од вкупно 20h дадени за проектот - од фирмата ги добиваш и останатите 15h. Ова се има случено со сите работодавци одкако сум топ рејтед.