Моментално имам една преку Transfera. Вчера им стигна во дистрибутивен центар, денес предадена на курир за достава.Transfera ги предаваа на ELS пошта, овие ви излегле?
Се зависи каков доставувач ќе ти се погоди. Кај мене, со ЕЛС, беше топ пред да го сменат Бојан Ат.., сеа откако го ставија Илија Са.. е катастрофа невидена. Многу мрзлив и дрзок дечко. Се прашувам како не го избркаа до сега.Моментално имам една преку Transfera. Вчера им стигна во дистрибутивен центар, денес предадена на курир за достава.
До сега со ELS најдобро искуство имам, колку и да се мрчеше против нив.
Vip postaDecki mene sega mi stigna izvestuvanje deka pratkata e prezemena od M ONE, dali nekoj znae koj se i dali dostavuvaat do vrata?
Се имаш пожалено?Се зависи каков доставувач ќе ти се погоди. Кај мене, со ЕЛС, беше топ пред да го сменат Бојан Ат.., сеа откако го ставија Илија Са.. е катастрофа невидена. Многу мрзлив и дрзок дечко. Се прашувам како не го избркаа до сега.
Ужас, нема никогаш да се појави кај нив. Немаат тракинг за пратки од Тему. Ќе добиеш само "Shipment Out for delivery" на 17 Track и моли бога да си на реон каде што имаат ок курир, само тешко тоа.Овие VIP Пошта ми изгледаат ептен лошо според сајтот: Вип Пошта - Немат никакви информации освен за Скопје, ќе видиме дали на Tracking кодот има нешто дополнително кога ќе се појави кај нив.
Чекај да истече рокот за достава, ќе добијат негативен поен кај тему а ти ќе добиеш кредит, па ќе стават курир.VIP posta во Прилеп немаат курир, кај фурна плетварец се, испраќаат пораки на вибер ретко преку смс, а за 2-3 дена ако не си ја подигнеш, и се јавуваат да појдеш да си ја подигнеш.
Би било лудост доколку така функционира, и без тоа неможат да постигнат со тие 10% или помалку пратки што ги прегледуваат, не па да почнат 100%Тие 18% како сума, нема нешто многу да сменат, но треба да се припремиме за новата реалност: доколку помине законот, сите пратки ќе мора да се проверат и даночат. До сега, пратки и со поголема вредност проаѓале без проблем, (благодареќи на незинтересираноста на поштенските служби).
Долгите периоди на испорака ќе бидат уште подолги, ќе има лупање паушални суми за наплата, покрај ДДВ-то, ќе има и манипулативни трошоци и слични глупости
Неподносливата леснотија на постоењето...Би било лудост доколку така функционира,...
ќе мора да минат царинска постапка и да се пресмета ДДВ, што ќе ја зголеми конечната цена за купувачите и може да го намали интересот за вакви нарачки.
Да, ова е поголемата зафрканција, а таман се навикнавме да добиваме пратки од Кина за 10тина дена...Поголем проблем ќе е ако глават пратките подолго време на царина.
Точно, никој нема да се откаже од нарачките зошто ете пример јас нарачувам работи кои не можат да се најдат во МК, а па посебно и работи кои се далеку поефтини и да платиш преглед 150-200 ден и ДДВ пак ќе бидат поефтини од овдешниве продавници.Никој нема да се откаже поради 18%.
И ДДВ да платиш пак поефтино ќе ти излезе отколку од нашиве препродавачи да купиш што знаат и по 300-400% поскапо да го продаваат производот.
Нема да ги спасат бизнисите вака. Поголем проблем ќе е ако глават пратките подолго време на царина.
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден