Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
да прашам нешто околу оптиката на Т- Home има некој користено PS4 со нивната оптика и што е битно брзината, пингот или нешто сосема друго?! прашувам дека минатата година платив Плајстејшн Плус Нетворк за да играм PES 2017 онлајн и имав големи проблеми односи лагови, на брзина од 50мб/с ... ако има некој играно или слично да сподели искуство
Врзи го на кабел и не би требало да имаш проблем. Јас играв overwatch, bf1 и немав никаков проблем

skopje_mkd

hello world
5 февруари 2016
392
134
Врзи го на кабел и не би требало да имаш проблем. Јас играв overwatch, bf1 и немав никаков проблем
на кабел цело време и пак има lag минимален ама постои и многу смета место да ја подадеш на прва ја смирува .... и толку од утакмицата и од пес и од т-хоме ептен се разочарав и како што читав на нет имало врска ping на конекцијата колку бил ...

ace106

hello world
17 октомври 2013
58
88
Здраво дечки, да прашам дали е нормално кога гледам на едниот телевизор во хд да неможам на другиот хд, туку само "дигитална" ? Иначе пакетот е Телеком 2 макс.

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

skopje_mkd

hello world
5 февруари 2016
392
134
ако немаш оптика можеш само на еден приемник хд да гледаш бидејќи нормално немаш брзина .... имаш вкупно 16мб/с или како и да е ...а хд зима од 8 до 12 мб/с така да ако имаш било што уклучено друго телефон компјутер или сл. кочи.... така да за хд или повеќе од два приемника само оптика

PES е катастрофа и на стим. Фифа за МП и тоа најнова верзија, не од 2017 :/
значи по твое викаш дека е до ПЕС дека немам играно други игри а и реално само пес играм ... и некако многу се разочарав игра 3-4000денари плус сони нетворк 3-4000денари годишно оптика.... и на крај не функционира да почекам оваа новава да видам дали ќе има подобрување

Изменето од модератор:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
значи по твое викаш дека е до ПЕС дека немам играно други игри а и реално само пес играм ... и некако многу се разочарав игра 3-4000денари плус сони нетворк 3-4000денари годишно оптика.... и на крај не функционира да почекам оваа новава да видам дали ќе има подобрување

Со ПЕС имав проблеми и лани кога беше нова т.е. преклани. Прв пат купив ПЕС оригинал (и тоа се изнамачив оригинал да ја купам ради Македонија) пошто ми се свиѓа ама он-лајн мечевите 70-80% беа со лаг и тоа не само за мене, пола стим форум се жалеше.

Додај врз тоа дека сега е стара игра и малце играчи има, сигурно те спарува со некој подалеку од да речеме Азија, па уште поголем лаг имаш.

На ЕА серверите знаат да имаат проблем, но пошто повеќе луѓе играат имаш добра конекција.

И јас сум на оптика 50/50 дома.

skopje_mkd

hello world
5 февруари 2016
392
134
Со ПЕС имав проблеми и лани кога беше нова т.е. преклани. Прв пат купив ПЕС оригинал (и тоа се изнамачив оригинал да ја купам ради Македонија) пошто ми се свиѓа ама он-лајн мечевите 70-80% беа со лаг и тоа не само за мене, пола стим форум се жалеше.

Додај врз тоа дека сега е стара игра и малце играчи има, сигурно те спарува со некој подалеку од да речеме Азија, па уште поголем лаг имаш.

На ЕА серверите знаат да имаат проблем, но пошто повеќе луѓе играат имаш добра конекција.

И јас сум на оптика 50/50 дома.

катастрофа со лагови се утепав од барање и на крај видов дека голем број играчи низ светот го имаат истиот проблем и ептен ме разочара претходно ја играв онлајн 2013 без да плаќаш на сони за мрежата на годишно месечно ниво се си одеше како што треба сега кај играта скапа па и за мрежата и мнногу пари исто така многу нервози, ова зборам за на ПС3 и ПС4 а викаш дека и за на ПЦ исто си има лагови ?!

ace106

hello world
17 октомври 2013
58
88
ако немаш оптика можеш само на еден приемник хд да гледаш бидејќи нормално немаш брзина .... имаш вкупно 16мб/с или како и да е ...а хд зима од 8 до 12 мб/с така да ако имаш било што уклучено друго телефон компјутер или сл. кочи.... така да за хд или повеќе од два приемника само оптика

Имам оптика ама пакетот е интернет М (12мб/с) со телевизија М. За да може да се гледа на двата телевизора во FHD требало да се одбере поскапиот пакет за интернет Л, и нормално сметката од 1200 во 1500 ден. вчера така кажаа. Мислам дека 1500ден. е превише во споредба со соседниве земји, а и во однос на тоа каква телевизија нуди Телеком.
Додека живеев во друга населба имав Вип екстра пакет и имав 50/50 нет и многу подобар избор на FHD канали. Така да мое мислење Вип бакар (екстра пакет) vs Телеком оптика (2 макс пакет М) 1:0.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Имам оптика ама пакетот е интернет М (12мб/с) со телевизија М. За да може да се гледа на двата телевизора во FHD требало да се одбере поскапиот пакет за интернет Л, и нормално сметката од 1200 во 1500 ден. вчера така кажаа. Мислам дека 1500ден. е превише во споредба со соседниве земји, а и во однос на тоа каква телевизија нуди Телеком.
Додека живеев во друга населба имав Вип екстра пакет и имав 50/50 нет и многу подобар избор на FHD канали. Така да мое мислење Вип бакар (екстра пакет) vs Телеком оптика (2 макс пакет М) 1:0.

Такво нешто како 12 мбпс на оптика не верувам дека постои.
М пакетот на Магента и другите е АДСЛ/ВДСЛ т.е бакар, се што е под L е бакар, а и на самата страна не најдов пакет кој е оптика со помалку од 50/50 download/upload.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.876
5.589
М пакетот на Магента и другите е АДСЛ/ВДСЛ т.е бакар, се што е под L е бакар, а и на самата страна не најдов пакет кој е оптика со помалку од 50/50 download/upload.
Има има. Независно што ти е носачот оптика/бакар зависно од пакетот толку ти пуштаат брзина.

Испратено од LG-H440n преку IT.mk форум апликација

skopje_mkd

hello world
5 февруари 2016
392
134

има има доколку ставиш оптика ти ги менуваат каблите (нормално) и имаш проток пример 50/50 и во моментот кога ќе го откажеш а можеш уште наредниот месец сигурно нема да ти ги враќаат пак телефонските или 4жилните кабли ... ова сигурно зошто тие телефонските кабли се од пред 50години и може да ти прават проблеми и самите од Т-хоме сервисери ти викаат нарачај си оптика едно барање да дојдеме да го смениме па после врати си се на старо ...

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Јас ова прв пат го слушам телеком незнам, колку години ги користам ама искрено прв пат слушам дека има оптика со 12 mbps...

skopje_mkd

hello world
5 февруари 2016
392
134
Јас ова прв пат го слушам телеком незнам, колку години ги користам ама искрено прв пат слушам дека има оптика со 12 mbps...

Оптика е опремата кабелот, а они колку брзина ќе ти пуштат далеку од оптика е 12mbps. Т-хоум иако кажува дека е 12 они пуштаат околу 16 до 20 од тоа ти идат за двата телевизори по 4 (и тие се резервирани или сигурни), ако гледаш хд од 8 до 12 и остатокот останува за користење... затоа неможеш со тој пакет да гледаш на два тв хд и неможеш трет ресивер да уклучиш

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.876
5.589
Не е цевката (оптиката) со 12мбпс него толку ти го отвараат вентилчето за тие пари.

Испратено од LG-H440n преку IT.mk форум апликација

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Сваќам што сакате да кажете знам што е оптика, ама тоа 12 mbps, ја лично за оптички интернет т.е брзина не го рачунам, а ВДСЛ-от засега за таа брзина од лично искуство одлично си ја врши работата.

Chiller

user
8 март 2012
1.576
1.189
Скопје Аеродром
Што се замарате со телеком, пред една недела ставив оптика од телекабел имаше една сецка од 20 минути, им се јавив ми средија се и сега сум презадоволен. Ни договор ни бутур ни пенали за предвремен раскинат договор. Пјур спид :)

ace106

hello world
17 октомври 2013
58
88
Не е цевката (оптиката) со 12мбпс него толку ти го отвараат вентилчето за тие пари.

Точно така во тест периодот ноември декември брзината беше 50/50,ама некако многу ми се виде 1500ден месечно + 900ден претплата за Смарт М за мобиниот на женами и намалив од интернетот. Реално закачени сме 2-3 уреда цело време + еден тв во FHD цело време и нема никаков проблем,ама ова со вториов тв е бедна финта на Телеком. Како и да е фала за одговорите.

@Chiller Нема техничка можност во Влае,прашано е.

skopje_mkd

hello world
5 февруари 2016
392
134
Точно така во тест периодот ноември декември брзината беше 50/50,ама некако многу ми се виде 1500ден месечно + 900ден претплата за Смарт М за мобиниот на женами и намалив од интернетот. Реално закачени сме 2-3 уреда цело време + еден тв во FHD цело време и нема никаков проблем,ама ова со вториов тв е бедна финта на Телеком. Како и да е фала за одговорите.

@Chiller Нема техничка можност во Влае,прашано е.

све е бедна финта од операторите со исклучок на телекабел (штета што нема во сите населби) кој стварно има многу задоволни клиети а и без договор е многу јако... не ти одговара следен месец исклучи... овие од т-хоум со финтата нудат до 4 тв приемници ама мора на појак интернет и кога ќе видиш интернет L плус од применик по 150 денари е ми се чини ѓавол и пол едно време ми доагаше сметка од т-хоум 5000 денари повише него од ЕВН

Bravo

hello world
12 декември 2015
221
319
Пред некој ден се закачив на Телеком. Имам оптика и се тоа ама брзината е околу 15.
У пакетот иам интернет, тв, некои гратис канали и уреди за 2 телевизори по цена од 1099ден. Телекабел го направија 950 ден минималниот пакет, а ми требаше втор уред за тв (за цртани). Понудата не е предобра и не е нешто посебно, но не е и лоша.
Плус со пакетот доаѓа и рутер Хуавеи кој мислам дека е подобар од претходниот што го имав.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.171
3.223
Струмица
Линиска брзина (D/U) до 12 Mbps / 768 Kbps
SkinnyFoolhardyBighornsheep.gif

https://www.telekom.mk/content/pdf/Internet dopolnitelni informacii.pdf

членови онлајн
мислења
теми