Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Некој да каже како да се намести Samsung Watch 6 да мери температурата и притисок?

28 јануари 2017
2.071
4.747
Ресен
Некој да каже како да се намести Samsung Watch 6 да мери температурата и притисок?

Температура мери додека спиеш, се мести во опции или моментално, за притисок засега нема можност нити еден паметен часовник, да не мисиш пулс?

DaniDaniel

hello world
5 јуни 2020
104
181
Power button-от се искоси.
Power button-от испадна, а појма немам каде (во џеб го нема) :D

Се распаѓа телефонов како најефтин кинески модел.

Кажувајте чаре. Видео дата држат на залиха вакви компоненти (за Ѕ21 станува збор инаку)? За колку време се менува од прилика?

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Power button-от испадна, а појма немам каде (во џеб го нема) :D

Се распаѓа телефонов како најефтин кинески модел.

Кажувајте чаре. Видео дата држат на залиха вакви компоненти (за Ѕ21 станува збор инаку)? За колку време се менува од прилика?
Оди во мобилара 200-300 ден копче

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Температура мери додека спиеш, се мести во опции или моментално, за притисок засега нема можност нити еден паметен часовник, да не мисиш пулс?
Finally, your phone must be connected to a mobile network, and not just a Wi-Fi network, to set the feature up. It appears the Samsung Health Monitor app uses this to confirm you are located in a region where the blood pressure and ECG feature are approved for use.

Ова како да се среди, кај нас не е дозволена апликацијата.

head1

hello world
15 ноември 2016
94
117
Finally, your phone must be connected to a mobile network, and not just a Wi-Fi network, to set the feature up. It appears the Samsung Health Monitor app uses this to confirm you are located in a region where the blood pressure and ECG feature are approved for use.

тркни до Грција и од таму активирај ја опцијата Другар мој така ја активираше на 5 про моделот

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

auuu55

read-only
11 октомври 2015
21
5

Javi se vo Ministerstvo za zdravstvo da ti odobrat

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

28 јануари 2017
2.071
4.747
Ресен

Мислев дека никој не извадил таква опција до сега, се извинувам.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64

Ѕирни го постов, има внатре линк до упатство. Иста е процедурата од GW4 па навака.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.447

Ај бар овојпат не им се смееја на Apple пред да имплементираат нешто.
Скоро па никаква разлика не ми прави дали лајсната ке биде од алуминиум или брусен челик. Почнаа и Самсунг наместо со иновации и надградби на телефоните да се шлепаат со лајсни од титаниум и скоро па незначителни разлики со Corning Gorilla стакло.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.088
6.021
Скоро па никаква разлика не ми прави дали лајсната ке биде од алуминиум или брусен челик. Почнаа и Самсунг наместо со иновации и надградби на телефоните да се шлепаат со лајсни од титаниум и скоро па незначителни разлики со Corning Gorilla стакло.
Клучно е за да се намали тежината да не е од челик. Клучно. Треба да е титаниум или за поефтино алуминиум.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.447
Клучно е за да се намали тежината да не е од челик. Клучно. Треба да е титаниум или за поефтино алуминиум.
Ако значи дека ради титаниумот треба цената на телефонот да скокне за 100 евра нека не ја ставаат. Реално немам потреба од тоа да би бил полесен, а да дадам 100 евра плус.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.088
6.021
Ако значи дека ради титаниумот треба цената на телефонот да скокне за 100 евра нека не ја ставаат. Реално немам потреба од тоа да би бил полесен, а да дадам 100 евра плус.
Апсолутно. Тоа сите го мислиме. Подобро е и задниот капак да е пластика/композит отколку кршливо и скапо стакло.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299
Здраво екипа, проблем со S20 FE exynos. Пред некое време ја симнав официјалната DJI Drone app на која не можев да се логирам и ме отфрлаше од апп цело време, коа се логирам, ми праве одма лог оут и така глави во некој лооп. Не му дадов многу значение бидејки е сепак 1 апп и помислив дека е проблем со неа ( додека истата работеше кај пријатели ). Вчера ја симнав Mi Home app за контрола на паметни уреди и истата ситуација пак, само што си пишам мејл и пасворд и се логирам, во истиот момент ме отфрла и заглавува во тој лооп. Пробав со впн, различни сервери, разлилни акаунти и слично - не бива. Истата апп работи кај пријатели без проблем на други уреди. Некое чаре?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.447
phonearena-07-11-2023-0001.jpg

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Тоа се бараше, блицот еден сантим подолу, одличен апдејт.
Сега дизајнот е идентичен со А серија... од врвен дизајн на С22 да падниш на ова треба апсолутно да не ти е гајле како изгледаат телефоните, битно да функционираат.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.088
6.021
Сега дизајнот е идентичен со А серија... од врвен дизајн на С22 да падниш на ова треба апсолутно да не ти е гајле како изгледаат телефоните, битно да функционираат.
Аииии с22 врвен дизајн!!! Што кажа еј. И тоа јас како сопственик на с23 зборам (што е ист дизајн). Хаос е дизајнот. Ергономија во минус има. Земи S8 да видиш што е и дизајн и ергономија и се. За од S8 да спадне на S22 бркајќи го ајфонот е жал за планетава. Кривично дело е.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Користев с8 четири години :) за ергонимија да му нема рамен, меѓутоа муабетот ми беше за дизајн отпозади на камерата. За мене од тој аспект нема подобар дизајн од с22ките. (не ултра)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.812
5.519
Каде, која мобилара во Скопје да се носи А50 за промена на стакло. Плесна денес на тротоар, и после 100 паѓања, денес реши пајажина да се напраи стаклото на екранот, и покрај заштитна си некоја фолија. Екранот, фингерпринт, и се друго си функционира. Ако имате предлог слободно, уште ако е накај Карпош уште подобро. @deni.mitev можда препорака?

Sent from my TELEFON using Tapatalk

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.719
3.390
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Таму некој седнат во Самсунг игра курот со цел свет да ми прости заедницава вака вулгарно што се изразив.

Замисли се зезаш за ајфон што ги поместиле камерите за милиметар, и бам карма те удира, самсунг го прави истото.

Ама ај битно бордот на акционери да гледа зелена берза, друго не е битно што телефониве изгледаат исто буквално и некое таму +1 верзија на процесор и ќе дркаме ние после како снапдрагон правел брзи трансфери ко да секој ден по 5терабајти слики префрламе.

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Мене ме нервира камерата толку ниско, таа е 3х и кога сликаш со неа обавезно има прст на сликата.
Не се будали во Apple што сите камери се горе.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно