Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

9 август 2018
1.172
477
Леле вие корисниците на Ајфони.
Кога тогаш процесорите на Андроид ќе ги достигнат резултатите на процесорите на Ејпл.
Море веќе скоро се идентични, а и нема причина зошто да бидат појаки од Apple Bionic.
Нема мене ништо да ми смени ако е за 5% послаб еве од A12X, и така и така јас не играм игри кои што демантираат толку колку што A12X, или Snapdragon 855 нудат. А и нема такви игри.
Ај сваќам да има некоја игрица како GTA V, ама нема. 12X без соодветно ладење многу повеќе загрева, и се ствараат и thermal throttling проблеми. Исто е и со новиот Mac Book Pro.

Обете процесори на новата S10 варијанта, и на Galaxy F, ќе бидат повеќе од доволно за heavy користење, па така да нема причина од појак процесор, ама сепак ќе дојде време кога други ќе го стигнат Apple.

9 август 2018
1.172
477
Андроид 9 е ОнеУИ
Сега ќе има и One UI за Android 8.
Чудно ама да. Ќе биде Android 8 како што е Samsung Experience, само што врз него ќе користи skin на One UI, и иконите ќе бидат оние на One UI, наместо старите на Samsung Experience.
Ако не се грешам, така е со Galaxy A8s, а и така ќе биде со новата M класа.

9 август 2018
1.172
477
Стигна Јануарскиот Апдејт на Galaxy A8 2018,околу 350MB.Не приметив некоја огромна разлика, но доста багови се средени.

Aleksandar!

lurker
29 јули 2010
549
175

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343
ОнеУИ мора да е еден од најгрдите софтвери што постојат. Што е ова 3 аларми цел екран зафаќаат, се е преголемо и грдо. Каде е опцијата сега да се тргнат копчињата од доле?

И ја има најодвратната анимација за брзо менување меѓу две апликации.

Може ли да се намали големината на стварите во notification bar-от?

Најголема грешка е ова со правење на video да е посебен мод во камерата, ја осакатиле апликацијата.

Последна промена:
7 февруари 2013
950
1.088
ОнеУИ мора да е еден од најгрдите софтвери што постојат. Што е ова 3 аларми цел екран зафаќаат, се е преголемо и грдо. Каде е опцијата сега да се тргнат копчињата од доле?

И ја има најодвратната анимација за брзо менување меѓу две апликации.

Може ли да се намали големината на стварите во notification bar-от?

Најголема грешка е ова со правење на video да е посебен мод во камерата, ја осакатиле апликацијата.
Во notification toggles имаш за навигатион барот.
Незнам мене баш се што наброја ми се допаѓа xD

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343
А да, и поради тоа што не е за Македонија овој софтвер добивам нотификација за autopreconfig да направам master reset на телефонот. Нормално дека нема да го направам тоа. Кога ќе излезе за Македонија ако некој го симне од саммобиле ќе му бидам благодарен ако ми го прати модем фајлот.

Кој не го добил апдејтов нека е среќен што не го добил.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.235
Јас не се брзам да го инсталирам. Планирам да одложувам се дур може. Нека испеглаат се што треба неколку месеци па после. Мене лично ОнеУИ не ми носи ништо значајно и до толку корисно.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Релативно, мене ми е совршен OUi

mambo2

read-only
28 јануари 2019
9
4
Имам проблем со s6 edge plus. Нон стоп звук како за нотификации добивам кој е многу силен и никако не можам да го угасам .чаре??

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

7 февруари 2013
950
1.088
Мој совет сите да си се апдејтнат на ОнеУИ, нема што да не се свиѓа, се е по пристапно по прегледно, анимациите се мазни, далеку подобар РАМ менагмент (апликации како Фортнајт-огромни) веќе не се гасат од рам си седат при користење на други и слично.

Навечер пијан местиш аларм за сабајле, нема веќе си утнал не си видел, се е крупно убаво, а на кој му е преголемо има за менување ДПИ во Девелопер оптионс, има за намалување фонт, може комотно се да си смали на многу мало.
- @DarthJe5us за тебе ова, намали си цело УИ.

Исто сеуште нема Auto Night mode, навечер и дење да се мења во сетингс директно, али затоа има во Developer options и таму си местите, навечер црн УИ денски БЕЛ, (ем подобро за очите ем за менување на БурнИН да се намали скроз(ни за години да нема)

И да AutoPreconfig нотификацијата замара ако имате друг CSC на ТелекомСИМ, али може да се изгасне во Notifications никогаш да не се појавува.

Друго нешто? :D

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Како нема ауто најт мод?

Имам наместено да се пали во 15 часот, се гаси во 08 сабајле...Не преку девелопер, туку има во самата опција. Уште од Бета 1.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.101
6.046
Шоќети ауто. Само црн мод. Дочекавме црн мод на амолед после 5 години чекање.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343
Шоќети ауто. Само црн мод. Дочекавме црн мод на амолед после 5 години чекање.

Топ, сега имаме најт мод во 2те менија што ги гледаме еднаш годишно.

@Tomislav96 сега фонтот ми е ставен на уште помал него што ми беше претходно и цел текст што ми е корисен за читање е ПРЕМАЛ, а фонтот низ интерфејсот уште е ПРЕГОЛЕМ. Останувам на тоа дека интерфејсов е најгрд што постои. Од изглед до анимации. Значи ОнеУИ, па многу простор, па Хуавеи. Толку е грдо што би сменил телефон моментално.

Никаква флуидност нема на анимацииве, се е премногу нападно.

Направено е ако имаш пин и ирис, да треба да стиснес уште една за да го внесеш пинот, а претходно во исто време си излегуваа и двете. Преидиотско решение.

Дури успеале и менијата за backup на гугл и самсунг да ги сменат на поидитско нешто.

Не ми се пишува за се што е лошо на софтверов. Останете си на 8.1 засекогаш и не го чекајте ОнеУИ.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно