Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Settings->Apps - најди ја апликацијата, допри на нејзе, и ќе ти даде Clear Cache. подолу имаш.

galactikos

read-only
6 април 2013
12
0
Струмица
Neznaev kade da go postavam prasanjeto pa resiv ovde. Na HTC DESIRE X vo gorniot lev agol se pojavi kako zolto prebojuvanje na displejot vo odnos na ostanatiot del koj e so normalna boj. Inaku touch-ot funcionira najnomalno. Me interesira zosto e toa taka i koja e pricinata za pojavuvanjeto na zoltata damka?

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Како да го исклучам апдејтот на софтверот на Desire X нема копче cancel пробав и со рестарт и со исклучување на мобилниот. Откако ќе се вклучи телефонот почнува да прави download на новиот софтвер.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Како да го исклучам апдејтот на софтверот на Desire X нема копче cancel пробав и со рестарт и со исклучување на мобилниот. Откако ќе се вклучи телефонот почнува да прави download на новиот софтвер.
па остај нека се симне еднашка. JB ваљда симнува .

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Не верувам оти е JB. Вајда е некој ситен апдејт на фирмверот. Остави го нека се апдејтува.

dramallama

hello world
24 јануари 2013
373
266
dramallama's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5-3470 with stock cooler
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Samsung 850 EVO 250GB + Samsung Spinpoint F3 1TB
PSU
Cooler Master Silent Pro M 500W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Genesis
Video card
Gigabyte GTX 650Ti 2GB
Case
Fractal Design Define R5 White Windowed
Mouse
Steelseries Sensei Raw (Rubberized)
Keyboard
Cooler Master Quickfire TK (Cherry MX Red)
Audio
ASUS Xonar D1 + Sennheiser HD439
Monitor
Samsung SyncMaster P2370
OS
Windows 7 Ultimate 64-bit
Ај да не отварам нова тема, глеам темава е за поддршка за мобилни, па да си прашам. Имам Xperia S. Дали можам (и како) да ставам македонска поддршка за тастатурата? Нема македонски јазик бклучено во јазиците кои може да се изберат, а на нет као да видов дека уствари би требало да има по дифолт. Фала однапред.

1 април 2012
1.480
982
значи кога го земав телефонот (xperia arc s) имав 4.0.2.А.0.62 фирмвер и за да го рутирам требаше да направам downgrade на .42 и го даунгрејднав па го рутирав и се си работеше супер. По првото рестартирање на телефонот ми се појави апдејт за .62 и прогуглав да не ми се изгуби рутот и видов дека не и дека слободно можам да апдејтнам. И кога пробувам да апдејтнам, се рестаритра телефонот влага во download mode (или како и да се вика) и пак си се подига и се појавува could not update. Дали ако пробам преку пц да апдејтнам би можело да прави проблеми?

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
како да ставам кирилична тастатура на андроид 2.3.6.
конкретно за самсунг јанг gt 5360
кога копирам кириличен текст и сакам да го пратам пример во смс порака ми дава известување и другата страна го гледа како ???????

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Имаше една апликација Multi Language нешто така беше и се викаше...

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
како да ставам кирилична тастатура на андроид 2.3.6.
конкретно за самсунг јанг gt 5360
кога копирам кириличен текст и сакам да го пратам пример во смс порака ми дава известување и другата страна го гледа како ???????

Jас го користам Slide IT со македонски плагин. Јас ја имам платената верзија ама мислам дека работи и таа free

Slide IT
Slide IT Macedonian pack Latin
Slide IT Macedonian pack Cyrillic

П.С. Другата страна што користи?

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
битно ми е јас да пратам на кирилица.
не би требало да има проблем читање примање кирилица ако се нема инсталирано кирилично писмо од другата страна. ?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Јас го користам долго време. До сега никој ми се нема пожалено дека примил прашалници. Ќе проверам за секој случај да најдам некој со обичен не-смарт-фон. Глупфон.

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Што ќе ви е кирилица бре .Дупло повеќе зафаќаат и дупло наплаќаат нашите оператори . Се знае кирила си користиш за твитање :p Башка кај некои телефони дава ????? . Од андроид на ајфон ми се има случено на ајфонот на другиот да му даде ?????. Исто и од дроид на дроид на вип сум имал ??? . Обично праќав на кирилица на луѓе кои знам дека имаат смартфони .

dramallama

hello world
24 јануари 2013
373
266
dramallama's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5-3470 with stock cooler
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Samsung 850 EVO 250GB + Samsung Spinpoint F3 1TB
PSU
Cooler Master Silent Pro M 500W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Genesis
Video card
Gigabyte GTX 650Ti 2GB
Case
Fractal Design Define R5 White Windowed
Mouse
Steelseries Sensei Raw (Rubberized)
Keyboard
Cooler Master Quickfire TK (Cherry MX Red)
Audio
ASUS Xonar D1 + Sennheiser HD439
Monitor
Samsung SyncMaster P2370
OS
Windows 7 Ultimate 64-bit
Имаше една апликација Multi Language нешто така беше и се викаше...
MultiLing се вика апликацијата, и сум забораил да му се заблагодарам на StalkeR што ми ја предложи, пошто и ја прашував за ова. :)

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
нема да ми требаше да не копирав еден виц од нет и го пастирав во смс и тогаш открив дека дава ?????????
инаку имам 100 ммс/смс гратис :)

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Мене и нормалната AOSP тастатура на 4.1 / 4.2 ми е ок - има македонски без речник и нормално нема autocorrection. Пробав и TouchPal, не беше лоша, имаше опција и за свајп на македонски, но речникот и зачестеноста на зборовите, одн. автоматската корекција согласно приоритет беше тапа. Сега гледам во најновата верзија го нема македонскиот... Чудно.

SomebodyUnique

read-only
6 мај 2013
4
0
Имам Сони Икспериа Типо, стар некаде месец и пол. После неколку дена откако го купив забележав неколку ситни точки на екранот. Мислев дека се мртви или заглавени пиксели и го однесов од кај што го купив во ОНЕ. Таму тој ми рече дека не се мртви пиксели, отидов во друга мобиларија, и таму ми рекоја дека не се мртви пиксели. Дури не ги ни гледаја. А и не се заприметуваат толку бидејќи се гледаат во зависност од кој агол ги гледаш на телефонот. Со еден збор како некои светулки што се на блузите се, како го вртиш така светнуваат. Има(л) некој ваков сличен проблем? Ми рекоја да не имам прашинка под екранот. А ако е прашинка како можам да ја исчистам?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно