Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Playstation 5

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
ината. Прашај ко
Па можеше дури не почнаа да ги колнат, псујат и обвинуваат за најголемата светска замера после слетувањето на месечината. Прашај колку тука имаат ПС5.
Епа ако не може сега, како овие во јануари што треба да стигнат се резервирани?

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Епа ако не може сега, како овие во јануари што треба да стигнат се резервирани?

Па ваљда ко што ги резервирале пред еден месец! Дечките што имаат ПС5 ги резервираа во октомври :) ги добија во декември.

У ствари, светска завера и елитизам е подобро објаснување...

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Вака сега, прво дечките си купија на пред нарачка кога беа достапни, второ јас неколку пати се јавив во галерија и ми рекоа дека резервации нема. Икако кажи ми да резервирам кога они викаат дека нема резервации, туку дека ќе може само онлајн да се порача кога ќе има на залиха. Ние овдека глупи сме сите.

theee

hello world
19 декември 2012
107
109
theee's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 @ 3.60GHz
Motherboard
Gigabyte B360M H
Storage
Samsung SSD 860 EVO 250GB
PSU
500W Deepcool DN500
RAM
2x GB DDR4 2400MHZ HYPER X
Video card
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Mouse
ASUS Cerberus
Keyboard
Genesis RX39
Можеше да се направи преднарачка првиот пат кога донесоа, кога им стигна втората залиха не можеше никако и јас кога им се јавив и ги прашав дали може да резервираат за кога ќе донесат тие ми рекоа дека единствен начин ќе биде да се купи преку интернет страницата на галерија. Што подоцна видовме дека ни тоа не е можно.

Чудно е само како на илјадници луѓе и по групите на фејсбук и по форумите не им текнало да се јават и да направат нарачка преку телефон, како што некои тука мислат дека можело. :)

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Па можеше дури не почнаа да ги колнат, псујат и обвинуваат за најголемата светска замера после слетувањето на месечината. Прашај колку тука имаат ПС5.
Не ја гледам потребата да постираш мислења без да си запознаен и малце со ситуацијата.

Сите што имаме пс5 на форумов е од преднарачката во септември, која што беше онлајн и не беше вклучен никаков телефонски повик.

GunnerMkd

hello world
29 ноември 2017
85
120
Скопје
многу го тераат сите на локално ниво проблемов и галерија им е крива за се ...ја знам за грција од толку продавници сите сопреа преднарачки веќе и секоја тура кога доаѓа се праќа на тие со резервации уште од септември навака ..сега дали и таму иде по пријатели ..сигурно ..само што таму има повеќе продавници и повеќе конзоли така да и обичен онлајн купувач може да добие

дали галерија дава по пријатели да сигурно ..што има чудно во тоа сите да можат би земале на тој начин џабе кенкање :ROFLMAO:
правиш резервација и чекаш тоа е нема конзоли по цел свет

сите тури што доаѓаат ќе се даваат на тие што имаат резервации ..сега пошто нема веќе резервации се чека само стабилизирање на пазарот и да се оди со нормална продажба

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Епа ако илјадници луѓе бараат, а добиваат 20тина парчиња едвај, што очекуваш да се случи?

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Епа ако илјадници луѓе бараат, а добиваат 20тина парчиња едвај, што очекуваш да се случи?
Другар ти викаш јави се резервирај, јас ти кажувам дека не може да се резервира а плејките се распродадени, тоа е проблемот. Како се распродадени кога јас месец дена не можам да резервирам, не мора за јануари сакам да резервирам за фебруари/март, ама викаат не може,а од друга страна викаат се распродадени.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
многу го тераат сите на локално ниво проблемов и галерија им е крива за се ...ја знам за грција од толку продавници сите сопреа преднарачки веќе и секоја тура кога доаѓа се праќа на тие со резервации уште од септември навака ..сега дали и таму иде по пријатели ..сигурно ..само што таму има повеќе продавници и повеќе конзоли така да и обичен онлајн купувач може да добие

дали галерија дава по пријатели да сигурно ..што има чудно во тоа сите да можат би земале на тој начин џабе кенкање

сите тури што доаѓаат ќе се даваат на тие што имаат резервации ..сега пошто нема веќе резервации се чека само стабилизирање на пазарот и да се оди со нормална продажба
Они така со одредиле, дека правиш нарачка и чекаш. Тука не е така, незнам што мешаш грција. Тука беше кажано дека резервација нема да има и купување ќе се врши онлајн во моментот кога ќе има сток.

Пак шилови од галерија се собрале или што е работава.

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
Они така со одредиле, дека правиш нарачка и чекаш. Тука не е така, незнам што мешаш грција. Тука беше кажано дека резервација нема да има и купување ќе се врши онлајн во моментот кога ќе има сток.

Не знам друже што е проблемот, дали ние пишуваме на арапски, па не разбираат :ROFLMAO:

GunnerMkd

hello world
29 ноември 2017
85
120
Скопје

ја мешам пошто ја знам ситуацијата и претпоставувам по цел свет е така ..
галерија ко и сегде претпоставувам имаше преднарачки за првиот бран ..од многу нарачки се сопираат резервациите и се продолжува како доаѓа секоја тура да се даваат веќе резервираните конзоли дури не се стабилизира ситуација и да се оди со нормална продажба ..што не гледам да се деси до пролет сигурно

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Не заборавајте скриншот од мислењата за од галерија да ви пратат код за 5 денари попуст.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Не заборавајте скриншот од мислењата за од галерија да ви пратат код за 5 денари попуст.

Ха, 5 денара? Јас сум следен на список за јануарска конзола со 25% попуст, само ради последниот пост!

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Будали беа луѓево мислиш што си ги заклучија парите од октомври месец на преднарачки?
Септември :) Се мислев дали сум будала право да ти кажам ама после кога видов како поминале Американците, можда и не.

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
галерија ко и сегде претпоставувам имаше преднарачки за првиот бран ..од многу нарачки се сопираат резервациите и се продолжува како доаѓа секоја тура да се даваат веќе резервираните конзоли дури не се стабилизира ситуација и да се оди со нормална продажба ..што не гледам да се деси до пролет сигурно
Е тука си грешка, во галерија никогаш не се резервираше, можеше да се купи замо додека има на залиха

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Пак ќе кажам, ако пишуваш од ракав подобро не пишувај. Преднарачките беа ограничени на 64 и сите што нарачаа си добија на 19ти.

GunnerMkd

hello world
29 ноември 2017
85
120
Скопје
100милиони пс4 корисници има ..сите сакаат пс5 што ќе им дојде само пола цена ако го шитнат стариот пс4 ..плус колку нови гејмери имашто сакаат пс5 плус корона карантина зголемен интерес за гејминг сите по дома ..а производстго и шипинг намален исто заради корона ..
сони планира 10м конзоли да продаде до пролет ..што пак мема да ги задоволи сите што бараат..

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142

дали галерија дава по пријатели да сигурно ..што има чудно во тоа сите да можат би земале на тој начин џабе кенкање :ROFLMAO:

Во Грција можеше една добра седмица да се нарача, а сегде другде се потрошија за саат до 5 минути. Значи грците резервирале до јануари 2022 :)

GunnerMkd

hello world
29 ноември 2017
85
120
Скопје
Во Грција можеше една добра седмица да се нарача, а сегде другде се потрошија за саат до 5 минути. Значи грците резервирале до јануари 2022 :)
незнам колку период имало за преднарачки ..ама првата тура ја снема одма што по пријатели што за резервации ..втора тура е сега исто ко кај нас ..се даваат на тие што имаат резервации без никаков ред кој прв нарачал ..трета тура јануари што значи и кај нас ќе биде исто ..и пак не се знае дали ќе се постигне да се испорачаат сите со резервации и од некој следна тура да се почне нормална продажба

ја мислам дека читав тука дека галерија имало преднарачки(резервации) ако грешам извинете ми се :p

aleksandar grujoski

hello world
8 јануари 2013
55
26
skopje
незнам колку период имало за преднарачки ..ама првата тура ја снема одма што по пријатели што за резервации ..втора тура е сега исто ко кај нас ..се даваат на тие што имаат резервации без никаков ред кој прв нарачал ..трета тура јануари што значи и кај нас ќе биде исто ..и пак не се знае дали ќе се постигне да се испорачаат сите со резервации и од некој следна тура да се почне нормална продажба

ја мислам дека читав тука дека галерија имало преднарачки(резервации) ако грешам извинете ми се :p
Ти се извинуваме, ама немаше никакви резервации, само онлајн нарачки кога пуштаа на залиха :D

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142

Десет пати тука пишаа. Имаше на 18ти Септември 60 и нешто комада, најкултурно си ги пазаривме онлајн. И тоа е тоа. Оваа тура беше ептен хајп прво, колку луѓе нарачале онлајн не знам(1 до 2 се сигурни), али буквално за минута до две веќе падна сајтот а после беа распродадени.
Се вртеа муабети пошто сме мала земја дека повеќето веќе се таксани, т.е. не ни стигнале до сајтот.
Знаевме и кога стигнаа на царина, озбилна институција е ова. :)

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Ја читам и следам, за тоа и препрашав. Знам дека 100 пати пишаа дека не можеш да нарачаш или резервираш. Јас лично не ама колега што сме во иста канц. се јави пред мене и исто му рекоа, дека нема резевација, ама ај си викам да не сме глупи па не сме ги разбрале убаво.

Не е така, неможеш да се јавиш и резервираш. Читајте ја темава не само од ракав.

Последна промена:

inSertCoiN

read-only
22 декември 2020
49
33
Еве кај отишле
a816a0b9564a9c555709abcc2c04cc69.jpg

Ова баш го забележав и јас.

Во светот имаат проблеми со скалпери кои со ботови ги купуваат и обичните смртници не можат да стигнат до нив.

Кај нас имаме проблем што галерија им ги продава испод рака директно. (да и овие се скалпери, само што не го вадат ќарот одеднаш туку на рати).

Зошто овие лешинари да имаат предност пред 10 обични луѓе? Нека си преговараат директно со сони да им прати од светските залихи, не да ги трошат конзолите наменети за обичната раја.

inSertCoiN

read-only
22 декември 2020
49
33
Ја читам и следам, за тоа и препрашав. Знам дека 100 пати пишаа дека не можеш да нарачаш или резервираш. Јас лично не ама колега што сме во иста канц. се јави пред мене и исто му рекоа, дека нема резевација, ама ај си викам да не сме глупи па не сме ги разбрале убаво.

Потврдувам. Стопати јавено, понудени пари однапред ... "Дечко само онлајн."
Онлајн нарачката траеше буквално помалце од минута. Успеав само да додадам во кошница и кога влагам да потврдам ми дава грешка, нема количина.
Онлајн се пуштени највеќе 5 парчиња. Другото се испод рака, на пријатели, роднини, Арена СПОРТ итн.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно