Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
А зошто да не добиеш ако сакаш на два телевизора?

Лошо е ако на нивниот сајт нарачуваш претплата Маgenta 1 пакети нема опција да наведеш колку MagentaTV Box сакаш.

А имаат напишано дека може да се користи на до 5 уреди МаgentaTV Box на 5 телевизори.
Па тоа ми е и прашањето, ако политиката на фирмата е да се заменат сите постоечки ресвери со MagentaTV Box, значи ќе мењаат се, а ако може по избор еден да задржам ќе ми одговара повеќе дека кај сеа татко ми и мајка ми ќе ги привикнувам на новиот бокс кога искрено и мене ми е замарање со “шетање” низ менито, али би ризикувал само ради тоа дека е андроид :)

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Па тоа ми е и прашањето, ако политиката на фирмата е да се заменат сите постоечки ресвери со MagentaTV Box, значи ќе мењаат се, а ако може по избор еден да задржам ќе ми одговара повеќе дека кај сеа татко ми и мајка ми ќе ги привикнувам на новиот бокс кога искрено и мене ми е замарање со “шетање” низ менито, али би ризикувал само ради тоа дека е андроид :)
Мојте татко ми и мајка ми и на MaxTV не се замараат што све има од опции. Битно им е да се гледа телевизија и да може да вртат по каналите. За останати опции ме викаат мене па имаат среќа што уште живеам со нив.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Вака ми одговорија
Бројот на MagentaTV Box уреди зависи од технологијата која е достапна на локацијата и истото се наведува штом се провери техничка можност во продажен салон.

Се прашувам што ако нема техничка можност? Ќе останат многу луѓе со MaxTV долго време?

18 септември 2020
926
865
Македонија
Вака ми одговорија
Бројот на MagentaTV Box уреди зависи од технологијата која е достапна на локацијата и истото се наведува штом се провери техничка можност во продажен салон.

Се прашувам што ако нема техничка можност? Ќе останат многу луѓе со MaxTV долго време?
Јас измеѓу Магента ТВ и Мах ТВ би одбрал Мах ТВ, поради тоа што е доста постабилно за разлика од Магента ТВ и доста се жалат на новата платформа. Ќе плачиш ако го смениш Мах Тв- то верувај, оти многу има на ФБ пишуваат во коментари.
Попрво би одбрал за телевизија кабловска него Магента, а за интернет се знае дека Телеком се најстабилни и најдобри во Македонија.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Јас измеѓу Магента ТВ и Мах ТВ би одбрал Мах ТВ, поради тоа што е доста постабилно за разлика од Магента ТВ и доста се жалат на новата платформа. Ќе плачиш ако го смениш Мах Тв- то верувај, оти многу има на ФБ пишуваат во коментари.
Попрво би одбрал за телевизија кабловска него Магента, а за интернет се знае дека Телеком се најстабилни и најдобри во Македонија.
Ама ќе го форсираат MagentaTV и кога тогаш ќе мора сите да не префрлат таму сакале или нејќеле ние. Не им се исплати да одржуваат две различни платформи.

Јас имам MaxTV двата ресивери ми беа од оние првите од почеток што ги даваа и ми цркна едниот па го менував а другиот уште ми е стариот тој малечкиот сив кој моментално се случува при вртење тв канали да закочи или при вртење канали самиот да се рестартира а рестартирањето трае неколку секунди и повеќе.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.780
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Зарем толку е лоша новава магентатв? А порано се жалеа луѓе на макств...Ме плашиш а баш планирам да се префрлам на магента за неколку месеци :)

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
И да не чинат некој работи на MagentaTV ќе ги "испеглаат" со пуштање на некој нов update. Јас сум оптимист дека AndroidTV оперативниот систем нуди можност за побрзо напредување во функциски и во дизајн. Повеќето оператори се префрлаат на Android.

Пред некој ден читав за сателитската Тотал тв дека и они сакаат да се префрлат на комбинација уреди со Android и можност сателитска за гледање телевизија.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.780
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Малце избрзаа мислам со магентава иако се спремаа неколку месеци поназад, ама со тек на време ќе ја Испеглаат...таман додека ми заврши договорот со А1 и нивната Бумтв...слика: масло на платно :))))

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Доколку во иднина успеат да го средат како што е германскиот во изглед и некој функции MagentaTV ќе биде супер.
1713643082745.png

Последна промена:

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Поздрав, вака имам едно прашање моментално имам 30/5 интернет VDSL, немам опција за оптика па ме интересира која брзина за download/upload можам да ја добијам?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.780
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Поздрав, вака имам едно прашање моментално имам 30/5 интернет VDSL, немам опција за оптика па ме интересира која брзина за download/upload можам да ја добијам?
Максимум 50/10, кај и да е нареден период (некој месец) би требало автоматски да ти ја покачат брзината

18 септември 2020
926
865
Македонија
Максимум до 60/10 на L пакетот (50/10 во реални услови).

stteffann

hello world
13 јануари 2019
83
97
Прво провери во рутерот каква ти е линијата, дали има услови за поголема брзина и ако има барај.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Кај мене на 200м до централа, има достапност во рутерот до 120/25 Mbps, ама на М пакетот бев 30/5, од скоро зголемиле на 50/10.
Еднаш монтерите ми кажаа дека имало реална можност до кај 80/20 без падови.

Најубаво види си во рутерот Attainable Data Rate до колку ти поддржува максимум линијата.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Кај мене на 200м до централа, има достапност во рутерот до 120/25 Mbps, ама на М пакетот бев 30/5, од скоро зголемиле на 50/10.
Еднаш монтерите ми кажаа дека имало реална можност до кај 80/20 без падови.

Најубаво види си во рутерот Attainable Data Rate до колку ти поддржува максимум линијата.
Attainable data rate mi e 38000kbps vredi da se prefrlam na 50/10?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Неможеш никако, 38 Мбпс штом е максимум, до 30 мбпс реално како што имаш сега.
Ваљда си подалеку од централа над 1,5-2 км и паѓа сигналот.
Како и да е, поднеси си барање во салон за проверка и поголема брзина, може со некоја финта ќе подобрат линија и ќе ти покачат.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.780
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
ако ти е макс 38мб тешко 50мб да добиеш на таа линија и башка 50/10 профил официјално не постои кај телеком само 30/5 иако од 30 после неколку месеци покачуваат на 50...

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.780
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Дечки ве читам и се мислев дали да пишам или не,ама гледам дека морам да ви пишам.Значи вака продажните салони немаат никаква поврзаност со тоа колку ви подржуваат линиите или колку може да се пушти профил,немаат ни начин т.е програма во систем за да ви проверат (тоа е работа на техничката подршка 122),затоа што тоа не е во нивен домен,постоечките корисници само им обновуваат договор на постоечката линија,а новите корисници ги креираат врз основ на проценка на технологија во населбата,да не го тупам сакав да ви кажам,ви искачам во пресрет за све што ве интересира за линиите,достапна технологија во вашиот регион,техничка подршка за проблеми со услугите,контактирајте во ПП со број (фиксен),ознака L/F,или мобилен телефон ако користите Магента,во рок од 24 часа ке ви дадам одговор,ради тоа што нели не сум 24 часа на работа.

20 јуни 2008
643
697
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Дечки ве читам и се мислев дали да пишам или не,ама гледам дека морам да ви пишам.Значи вака продажните салони немаат никаква поврзаност со тоа колку ви подржуваат линиите или колку може да се пушти профил,немаат ни начин т.е програма во систем за да ви проверат (тоа е работа на техничката подршка 122),затоа што тоа не е во нивен домен,постоечките корисници само им обновуваат договор на постоечката линија,а новите корисници ги креираат врз основ на проценка на технологија во населбата,да не го тупам сакав да ви кажам,ви искачам во пресрет за све што ве интересира за линиите,достапна технологија во вашиот регион,техничка подршка за проблеми со услугите,контактирајте во ПП со број (фиксен),ознака L/F,или мобилен телефон ако користите Магента,во рок од 24 часа ке ви дадам одговор,ради тоа што нели не сум 24 часа на работа.
Штом се понуди, малку оффтопик пошто е за интернетот, зошто со месеци има проблем со фб и инстаграм со сецкање?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.780
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Точно за салоните ама ни на фејсбук немаат абер оние од чатон, евентуално преку маил (ако се погоди некој писмен на другата страна). И тотално си во право што кажа ама овде работа ни е да си прашаме хахахаха.
А за обнова на договор ако корисникот имал 50/10 нет ќе добие 30/5 ама после некој месец го креваат на 50/10 (ова се случи со мој комшија) и имало повеќе вакви случаи пишано на форумов.
Рејзер не си ти дежурен support ..овде ти пишуваат се и сешто т.е те прашуваат како Главен во техничка подршка да си. Добро е да се добие некое инфо од внатре, општи работи пример, а не деловни тајни :)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно