Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Корисни апликации за Андроид

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.039
Размисли и за плаќање на апликација кога веќе ја користиш реално. Ќе си ги намалиш главоболките, а и ќе ти работи како што треба и во иднина. А и ќе ги потпомогнеш девелоперите што направиле нешто што реално ти користи. Секако ова важи за апликации кои не се лакоми, туку се со еднократен надомест, ја купуваш и твоја е.

За сапскрипшн модели и слични циркузи за молзење пари, секако дека ова не важи. (Освен ако не е некоја реална цена од испод долар годишно)

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.522
2.978
@petkotrajko
Call Recorder - Cube ACR v2.4.255 - SoftArchive
Ovaa raboti - ja testirav na ZFold 4 so Android 14 (treba i helperot da se instalira za da raboti)

Размисли и за плаќање на апликација кога веќе ја користиш реално. Ќе си ги намалиш главоболките, а и ќе ти работи како што треба и во иднина. А и ќе ги потпомогнеш девелоперите што направиле нешто што реално ти користи. Секако ова важи за апликации кои не се лакоми, туку се со еднократен надомест, ја купуваш и твоја е.

За сапскрипшн модели и слични циркузи за молзење пари, секако дека ова не важи. (Освен ако не е некоја реална цена од испод долар годишно)

си функционира оваа, само треба нешто плус да се намести, има гајд на сајтот
Фала ви.
Ќе видам, ќе пробам некое од овие во наредните денови.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.317
11.874
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Функционираат овие за снимање разговори?
Пошто знам дека андроид ставаше некои дополнителни забрани низ самиот ОС (не знам дали од верзија 10 или 11 навака) за да го оневозможи/отежни снимањето на повиците, а порано баш ми беше корисна алатка (посебно за преслушвање на повикот во делот кај што има поголема листа од продукти шо ти ги нарачале да ги купиш :) )
Има некоја веродостојна „алатка“ за снимање за Андроид 14?
Јас си ја користам Cube Acr со андроид 14 и One UI 6 на Самсунг A52s, платив 10$ годишна лиценца и немам замарање со кракирани апликации, да се мислам дали ќе работи секогаш или ќе заебе баш на некој важен повик. Сапортот исто им е ултра респонсивен, а и не е многу потребен затоа што си снима одлично out of the box. Единствена замерка е што не снима разговори од Viber, Messenger и Whatsapp, ама ху да фак керс. Мислам се труди она, ама џабе. :D

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.522
2.978
Јас си ја користам Cube Acr со андроид 14 и One UI 6 на Самсунг A52s, платив 10$ годишна лиценца и немам замарање со кракирани апликации, да се мислам дали ќе работи секогаш или ќе заебе баш на некој важен повик. Сапортот исто им е ултра респонсивен, а и не е многу потребен затоа што си снима одлично out of the box. Единствена замерка е што не снима разговори од Viber, Messenger и Whatsapp, ама ху да фак керс. Мислам се труди она, ама џабе. :D
Ја инсталирав CUBE ACR (ок, не платиф, малце пиратски настапив, ама не ми се даваа пред да проверам дали ја бива - не велам дека ќе ја купам и сега де).
Еве, ја користам ден-два, и ок е сега за сега. Не заборава да се уклучи, па нема пропуштено да сними повици.
Во поглед на снимање повици од вибер-мибер....јеееп, не ги снима нив :)
Односно ме снима мене од мојата страна, ама соговорникот од другата страна не го фаќа, па снименото е...монолог со паузи :)
Веројатно можи да има начин да го сними и другиот од таа страна, за монолого да стани дијалог, има некои опции низ сетинзите (Recording settings, каде има да се одбери еден од 7 различни начини на снимање:
Voice communication;
Voice communication (Software);
Voice call;
Voice call (Software);
Voice recognition;
Voice recognition(Software) и
Microphone (Warning: loud speaker is enabled by default)

Кај мене е избрано Voice recognition(Software), односно така си се избрало самото по инсталација.
Ама па, ич не ми е битно за овие апликации (вибер, вацап и сл.) дали ќе се снимаат, пошто поретко ги користам за повици.
Ме мрзи да експериментирам со опциите, ама понатаму ако ме премрзи, можда ќе тестирам, или пак, доколку некој веќе има тестирано или има знаење за истите, нека сподели што е разликата во практична смисла помеѓу дадените опции за снимање.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.317
11.874
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ја инсталирав CUBE ACR (ок, не платиф, малце пиратски настапив, ама не ми се даваа пред да проверам дали ја бива - не велам дека ќе ја купам и сега де).
Еве, ја користам ден-два, и ок е сега за сега. Не заборава да се уклучи, па нема пропуштено да сними повици.
Во поглед на снимање повици од вибер-мибер....јеееп, не ги снима нив :)
Односно ме снима мене од мојата страна, ама соговорникот од другата страна не го фаќа, па снименото е...монолог со паузи :)
Веројатно можи да има начин да го сними и другиот од таа страна, за монолого да стани дијалог, има некои опции низ сетинзите (Recording settings, каде има да се одбери еден од 7 различни начини на снимање:
Voice communication;
Voice communication (Software);
Voice call;
Voice call (Software);
Voice recognition;
Voice recognition(Software) и
Microphone (Warning: loud speaker is enabled by default)

Кај мене е избрано Voice recognition(Software), односно така си се избрало самото по инсталација.
Ама па, ич не ми е битно за овие апликации (вибер, вацап и сл.) дали ќе се снимаат, пошто поретко ги користам за повици.
Ме мрзи да експериментирам со опциите, ама понатаму ако ме премрзи, можда ќе тестирам, или пак, доколку некој веќе има тестирано или има знаење за истите, нека сподели што е разликата во практична смисла помеѓу дадените опции за снимање.
И јас сум на исто место како тебе, ме мрзи да експериментирам, а и воопшто не ми се важни тие повици. Гуд лак.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299
Која е последна функционална замена на ReVanced? Кај мене работи сеуште али многу често видеото закочува..

CloudConnected

hello world
18 февруари 2016
141
129
Скопје
Пред инсталација или апдејт, преку Revanced manager, patch само на apk фајлот од YouTube верзијата која во моментот ја прикажува како поддржана, штиклирај само default patches пред patch, App spoof OFF во Revanced settings/Мiscellaneous.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
299
Интересна апликација, јас ја користам long touch за блиц и double click за screenshot, ама можеш да си подесиш речиси што сакаш да прави.

Исто ја препорачувам и оваа, се наоѓа при спуштање апликации.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299
Отвори Revanced и потоа:
Settings > ReVanced Extended > Miscellaneous > Spoof App version.
Уште тогаш го средив .. сум имал сеуште некоа верзија на Vanced .. па се чудев зошто не работи се додека не видов дека уствари ReVanced треба. Сега со ReVanced launcher се си работи како што треба. Фала сепак.

barney

hello world
9 јуни 2017
131
25
Ми требаа две истанци од една апликација, затоа инсталирав DualSpace. Апликацијава си ја врши работата, но „дави“ со реклами. Исто така и дугите слични апликации на PlayStore се со реклами. Дали има некоја слична апликација ама да не „досадува“ со реклами?

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.067
3.526
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Ми требаа две истанци од една апликација, затоа инсталирав DualSpace. Апликацијава си ја врши работата, но „дави“ со реклами. Исто така и дугите слични апликации на PlayStore се со реклами. Дали има некоја слична апликација ама да не „досадува“ со реклами?
Shelter би требало да е тоа

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Од многу одама ја користам македонската апликација Радио МК

E сега работи супер ама има некој радио канали кој одвај ги отвара а и не би било лошо да се ажурира почесто пример логоа да се ставаат од радио каналите и се останато што треба.

Доколку е некој што ја работи апликацијава член на форумов се надевам ќе го прочита коментаров.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно