Има лајк.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Па пробаа финтици да праат па затоа.Тие што немаат право на огласување не можат ни реакции да оставаат. Треба 50 допаднати мислења и членство над 6 месеци за да можеш да лајкаш.
Огласник во сллоп на форум има на било кој ИТ форум кој е географски ограничен. Зашто би плаќал овде за оглас, ако за тоа имам специјални сајтови со каде каде поголем рич.Еве јас сум релативно нов и неактивен па ќе споделам мое мислење пошо рековте дека цените конструктивни предлози па можда ќе се прифати нешто.
На форумов улетав сосема случајно, лутајќи очајнички по помош. И можам да кажам дека заедницата ми помогнала и дури успеав да најдам решение кои не можев на друго место. Што значи дека луѓето се однесуваат со тебе како што ти се однесуваш према другите, никој не ме тролал никој не ми се правел „паметен“ како што често се нагласува на форумов. Тргнете од себе.
Од моментот кога ми помогнаа станав лојален на форумот, лојланост значи и да има кикс, ќе им го простам бидејќи биле тука за мене кога ми требала помош.
Листајќи го форумов видов дека е многу атрактивна секцијата огласи и има многу „ратни профитери“ кои се тука за да тргуваат...не го осудувам тоа ваше право си е што ќе правите, али поради тоа се прави дисфокус на квалитетните дискусии и намалено пишување на она за што се сите дојдени овде.
Втора работа прочитав дека имате многу мал income на форумот и генерално целиот ит.мк проект, па ајде да ги споиме корисното и практичното.
Да не тупам,
Предлогот мој би било (т.е да е мој сајтот што би сторил)
Секцијата огласи би ја оставил на форумот но не како потфорум туку како индивидуална секција (која ќе биде во склоп со форумото секако, од тука ќе се пристапува, ќе има ист дизајн и слично).
Со ова нема д се појавуваат огласите во нови мислења, а кој ќе сака да ги листа ќе си пристапи до нив. Ќе остане доволно време и простор за оние кои сакаат и по нешто да напишат или прочитаат.
Исто така да се поставува оглас да нема правила и услови, едноставно ако сакаш да огласуваш напрајте некаква членарина и со тоа да имаат можност да оглсуваат сите, ем вие ќе имате прилив ем нема да се бркате со измами со лајкови или овој го заебал оној.
За да купи членарина ќе плати со картичка како на секој онлајн стор, со тоа вие имате информации за оние кои купиле членарина и слободно нека прават измами...
И можете да размислите за мрџ, па да му ебам... сите направија своја колекција и лапаат пари зошто да немате и вие.
Јас со задоволство би купил нешто од вашиот шоп за да го поддржам проектот.
@D, гледам дека цело време оправдувањето е немање време немање средтства, тоа со решава со создавање на лојални корисници, а лојални корисници се создаваат со она зошто го правите тоа што го правите, а не цело време што правите.
Го затупев можда и нема да читате се извињавам, али ете сакам да кажам конструктувен предлог за добро на целата заедница.
Познато ми е тоа.Тие што немаат право на огласување не можат ни реакции да оставаат. Треба 50 допаднати мислења и членство над 6 месеци за да можеш да лајкаш.
Огласник во сллоп на форум има на било кој ИТ форум кој е географски ограничен. Зашто би плаќал овде за оглас, ако за тоа имам специјални сајтови со каде каде поголем рич.
Sent from Телефон using Tapatalk
Поголема доверба и заедница.Зашто би плаќал овде за оглас, ако за тоа имам специјални сајтови со каде каде поголем рич.
Затоа што тука имаш по-цивилизирана и по-таргетирана група.
Сум имал случаи каде нештото сум го продал тука -10% од цената само ради тоа, што не сакам да ме бркаат секакви дебили на телефон и да ми нудат Голф 3-ка замена за Ајфон...
Јас би радо да има некоја симболична сума за да може да се објавуваат огласи и да има посебна секција за нив.
Поголема доверба и заедница.
Не научивте да го тагирате @D и не научивте...
Не научивте да го тагирате @D и не научивте...
Не би се сложил.Никој нема да плати да огласува на форум.
Не би се сложил.
Може ќе плати гојдо што има 500 огласи, јас, ти и било кој друг што му е за еден оглас нема да имаме никаква поента со оглед на тоа дека скоро ништо не се продава на форум.
Грешиш дека ништо не се продава на форум. Еве јас се што сум продал од IT/технологија, сум го продал овде, не ни огласувам надвор од форумов.
А дека "никој нема да плати да огласува на форум", гледај го од поинаква перспектива. Не плаќаш за да огласуваш на форум, плаќаш за да го поддржиш форумот и неговото постоење. Како бонус добиваш привилегии да го користиш и како огласник.
Поголем ефект е да се наплаќа за читање на огласите ако имаш под 50/50/6
Тоа би одело на штета на огласувачите - го намалуваш reach-от и тоа многу.
Па и двете работи се на штета на огласувачите.
Малце ке бидам офф топик, само да прашам зошто немам опција за лајк на коментари ?
Бесплатна достава
MONITOR 24" NEC EA244WMI-WH 1920 x 1200 IPS, 16:10, DP, DVI-D, HDMI, VGA, USB WHITE, G202591-003A4
6.900,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5060 EAGLE MAX OC 8GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5060EAGLEMAX OC-8GD
27.550,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX1500 CUDY M1500-1 (1-Pack)
2.500,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K10 MAX HS Full Size RGB Keychron super Banana switch, Multi-Device 2.4 GHz & BT Black, K10M-H4
8.840,00 ден