Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Кога би бил твој IT.mk....

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Mi se brise zaebantski post vo “Imame li covek vo Overnet”, no samata tema ostanuva?

Clenot sto ja otvori e moderator, treba da potiknuva diskusija, ne da go koristi forumot za licni uslugi. Prethodno otvori tema zasto drugar mu Dac sakal da konektira telefon na TV za da gleda sportski kanali.

Sega znaci jas smeam da otvoram 100 temi so naslovi:

Imame li covek vo Anhoch?
Imame li covek vo Set?
Imame li covek na carina?
Imame li covek vo Anhoch GTC?
Imame li covek sto nekogas rabotel vi Riversoft?

Tone forumov, ama moderatorive ocigledno mislat deka sporo ide tonenjevo, pa daj da go ubrzame malce...

Edit - moderator treba da bide korisen za zaednicata, a ne zaednicata da bide korisna za nego.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Потполно се сложувам.
Тонењето на формумот е баш поради неодговорното однесување на модераторите.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Плус минус недела дена има линк над насловот на било која статија кој води кон "Официјални правила на Македонски ИТ форум", само што на линкот има Error 404. Ако уште не е ставена страната со правилата, зошто стои жолтото прозорче горе? Ваљда прво се става страната, па линкот кон неа. Ептен аматерски изгледа.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
Плус минус недела дена има линк над насловот на било која статија кој води кон "Официјални правила на Македонски ИТ форум", само што на линкот има Error 404. Ако уште не е ставена страната со правилата, зошто стои жолтото прозорче горе? Ваљда прво се става страната, па линкот кон неа. Ептен аматерски изгледа.
Фикснато, се извинувам за пропустот

Bilbiloski

read-only
12 април 2015
40
7
Mi se brise zaebantski post vo “Imame li covek vo Overnet”, no samata tema ostanuva?

Clenot sto ja otvori e moderator, treba da potiknuva diskusija, ne da go koristi forumot za licni uslugi. Prethodno otvori tema zasto drugar mu Dac sakal da konektira telefon na TV za da gleda sportski kanali.

Sega znaci jas smeam da otvoram 100 temi so naslovi:

Imame li covek vo Anhoch?
Imame li covek vo Set?
Imame li covek na carina?
Imame li covek vo Anhoch GTC?
Imame li covek sto nekogas rabotel vi Riversoft?

Tone forumov, ama moderatorive ocigledno mislat deka sporo ide tonenjevo, pa daj da go ubrzame malce...

Edit - moderator treba da bide korisen za zaednicata, a ne zaednicata da bide korisna za nego.
vo pravo si potpolno, se osekja ona tipicnoto balkansko, makedonsko, "DemeK" tuka se znae koj kazuva, toj balkanski cockiness... sum prasal mnogu pati moderatori za stvari nikogas nikoj ne mi odgovorill i tn.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Само кај IT.mk може да има регресија, место прогресија...

Shadow Warrior 2 е бесплатен во наредните два дена ⋆ IT.mk

БЕСПЛАТЕН?! Почнавме од дизајн на сајт полош од претходниот и еден од најлоши што сум видел на портали, за да продолжиме преку печатни грешки во текстови и да дипломираме со печатни грешки во НАСЛОВИ.

Баш ме интересираше дали некој ќе едитира или замери во овие 2 дена откако е објавено...јас се одјавувам од темава, навистина гледам нема поента пишувањето.

alexandar23

hello world
29 јули 2017
65
28
Само кај IT.mk може да има регресија, место прогресија...

Shadow Warrior 2 е бесплатен во наредните два дена ⋆ IT.mk

БЕСПЛАТЕН?! Почнавме од дизајн на сајт полош од претходниот и еден од најлоши што сум видел на портали, за да продолжиме преку печатни грешки во текстови и да дипломираме со печатни грешки во НАСЛОВИ.

Баш ме интересираше дали некој ќе едитира или замери во овие 2 дена откако е објавено...јас се одјавувам од темава, навистина гледам нема поента пишувањето.
А како треба според тебе да биде насловот?

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro

D

Администратор
31 март 2007
4.018
4.200
www.aqtos.com

Ние нов дизајн спремаме, ти уште за стариот... :)
Што би сакал да видиш во новиот дизајн? Дај конструктивен предлог штом толку силно го критикуваш сегашниот? Каков би сакал да биде новиот дизајн?

За печатните грешки, во право си, работиме на решавање на случајот. Проблемот е недостиг на лектор и брзање.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Ние нов дизајн спремаме, ти уште за стариот... :)
Што би сакал да видиш во новиот дизајн? Дај конструктивен предлог штом толку силно го критикуваш сегашниот? Каков би сакал да биде новиот дизајн?

За печатните грешки, во право си, работиме на решавање на случајот. Проблемот е недостиг на лектор и брзање.

1. Не само јас, туку многу членови пишаа на самиот почеток се што не е во ред со новиот дизајн - ни извадивте статистики дека сите сајтови прават мобајл френдли и игнориравте. Не гледам поента било што да ви сугерирам кога во 99,99% од случаите не прифаќате.

Не знам дали ти текнува, темата за новиот дизајн беше и заклучена.

2. Проблемот е брзање - не ви треба лектор. Напиши статија и потоа потроши 1 минута да прочиташ за печатни грешки.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
2. Проблемот е брзање - не ви треба лектор. Напиши статија и потоа потроши 1 минута да прочиташ за печатни грешки.
Грешкава што ја посочуваш не е печатна, семантичка е. Многу пострашно од печатна.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Разбирам дека кај некои членови има фрустрации од самиот форум, дизајнот, темпераментот, однесувањето на модераторите, некои од статиите кога ќе ги прочитам на порталот туѓ срам ме фаќа како да е дадено право на пишување на некој полуписмен... се се тоа негативни страни.

Ама сетете се на позитивните ствари, подобро е да го имаме форумов отколку да го немаме. Подобро е да имаме модератори отколку да ги немаме. Некој се труди повеќе, некој помалку, некој има малку поразлични перцепции за работите, неблагодарно е да се суди за секој поединечен случај. Можеби е време за следната ротација на модератори, тоа треба раководството малку посериозно да си го сфати и да ги извести членовите за промените што следат.

Can4sta

Баниран/a
19 јануари 2008
308
354
Не само дел од модераторите имаат типично балканско однесување, туку и еден голем дел на членовите.

Лесно е да се искритикуваа од страна.
Ако толку сте биле попаметни од цела администрација, тогаш сигурно знаете дека хостинг има и за 25$годишно, и доменот е 10евра, дај отварајте секој по еден форум, на тие што ништо не им чини ништо од форумот/порталот, секако не сите членови што даваат конструктивни критики и идеи. Баш би сакал да ве видам вас што ќе направите и дали ќе направите нешто подобро од ова.

Но гарант немате време од што сте премногу зафатени со работа и проекти.

И мене дизајнот на порталот не ми се допаѓа, но ионака не влегувам никад да читам, се што ме заинтересира ги имам на персонален newsfeed од странските портали.

D

Администратор
31 март 2007
4.018
4.200
www.aqtos.com
1. Не само јас, туку многу членови пишаа на самиот почеток се што не е во ред со новиот дизајн - ни извадивте статистики дека сите сајтови прават мобајл френдли и игнориравте. Не гледам поента било што да ви сугерирам кога во 99,99% од случаите не прифаќате.
.

63eb3164-df61-42ec-81ad-9c309c20f767-original.jpeg

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.281
11.758
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Лесно е да се искритикуваа од страна

Се согласувам со тебе, но зарем не е за тоа отворена темата? Да се критикува, фали, сугерира итн итн. Некој од членовите или од администрацијата секогаш ќе биде butthurt, но тоа е дел од човечката природа. Се додека води кон подобрување, секој муабет е добредојден, бар по мое мислење. Не треба ни членовите ни администрацијата да си земаат се при срце.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096

1. Имаше тема за мислења за новиот сајт, ти ја затвори. Да ти ја освежам меморијата, од многу барање заебантски слики веројатно не ти текнува - Предлог - Новиот дизајн на it.mk порталот

На темата имаш подетални сугестии и конструктивна критика која ти ја игнорираше.

2. Како што пиша @Daniel86 , темава е отворена за критики и сугестии. Сакаш јас да ти дизајнирам нов сајт? На платен список сум ти, сме соработувале нешто - или сакаш бесплатно? Кој ќе го има профитот од нов и подобар сајт? Јас треба да поработам на твојот сајт?

Или пак, ако критикувам печатни грешки во статии, исто ќе ми кажеш дека ако ми смета, да земам јас да поработам? Сакаш да ти бидам лектор за 0 денари или да ти пишувам статии за 0 денари, еве изборот е твој...

Зашто сакаш да си играме со сликички, еве ти една назад... :)

ts-not-my-fault-that-i-blame-everyone-else-for-23326548.png

П.с. @Astro и @Can4sta , од каде муабетов го свртевте за форумот? Забелешката и целата дискусија е за порталот - што има врска администрација и модератори овде?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
:)))

@TylerMkD ти благодарам на сугестиите, нема потреба од толку нервоза.
:))))))

Воопшто не е нервоза, само ти покажувам дека твојот начин на размислување и тролање со слики нема никаква логика - а тоа ти го доловувам преку банални прашања.

Како и да е, уште еднаш се покажа дека џабе пишуваме тука - место да зборуваме за реалните проблеми, ние разменивме постови во кои ти прво ме тролаш, па потоа ми викаш дека сум нервозен. Заради тоа, јас не го критикувам веќе порталот - најдобар е и ако мислам дека можам подобро, ќе гледам свој да направам како што сугерираа членовите.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.490
Скопје
Многу несоодветна слика.
Таа важи за сите оние што се бунат а МОЖАТ но НЕ САКААТ да направат нешто, што во никој случај не може да се каже за ситуацијава.
Во суштина, сликата може да биде соодветна ако на четворицата залутани во третата колона им ставиме имиња на администратороите и одговорните за сајтот.

Can4sta

Баниран/a
19 јануари 2008
308
354
Се согласувам со тебе, но зарем не е за тоа отворена темата? Да се критикува, фали, сугерира итн итн. Некој од членовите или од администрацијата секогаш ќе биде butthurt, но тоа е дел од човечката природа. Се додека води кон подобрување, секој муабет е добредојден, бар по мое мислење. Не треба ни членовите ни администрацијата да си земаат се при срце.

И јас се согласувам со тебе дека треба да критикуваме, но главната поента ми беше, дека тоа треба да биде на место, и да се дава конкретни предлози како да стане форумот подобро место за сите нас.

Лесно ми е мене да ти речам еј Даниел името не ти чини, али незнам подобро да ти предложам...

Што сакам да кажам е следново, критиките треба да бидат конструктивни, а не колку само да пишеме нешто.

ps. И администрацијата знае некогаш да стане глува на предлозите на членовите, чист пример беше со дизајнот од порталот, памтам повеќето членови можеби и 90% од нив имаа замерки за дизајнот, и не им се допадна, па ништо конкретно не превземаа да променат на тој дел.

Јас на пример при таков негативен фидбек, одма би го вратил стариот дизајн додека правам некој подобар што ќе им се допадне на барем 60% од членовите, бидејќи факт е дека неможе на секој да му се допадне, вкусови се во прашање. Исто памтам и кога го ставија новиот темплјет на форумот, можеби 80-90% им се допадна од прва и го прифатија супер.

@TylerMkD пишав општо, за порталот ако сакаш мое мислење, еве влези на темава што ја имаш цитирано имаш мое мислење и таму, од пред 3години, не се разликува многу од твоето... Така да chill out. :D

Последна промена:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Јас на пример при таков негативен фидбек, одма би го вратил стариот дизајн додека правам некој подобар што ќе им се допадне на барем 60% од членовите

јас не би :D
Што ако членовите немаат поима? Што ако се хејтери? :D Јас би го оставил да им легне.

Некому ќе легне милом, некому силом :eek:h:
Луѓето се утепале од работа бе, имајте малце респект ;)

Can4sta

Баниран/a
19 јануари 2008
308
354
јас не би :D
Што ако членовите немаат поима? Што ако се хејтери? :D Јас би го оставил да им легне.

Некому ќе легне милом, некому силом :eek:h:
Луѓето се утепале од работа бе, имајте малце респект ;)

Може да нема поим еден мал дел, но за другите ќе треба и мора да се прилагодиш според нивните вкусови.
пс. Ако членовите ти се хејтери, само клучот и затворај форум/портал што и да си отворил, никад нема да видиш бел ден.

Што ако се утепале од работа, кога не е добиен позитивен фидбек за нивната работа? Нека се утепат уште малце за да им се допадне и на другите, а не само нив.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно