dekomote
Скептик
dekomote's setup
- Processor & Cooler
- Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
- Motherboard
- X870 Aorus Elite WIFI7
- Storage
- Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
- PSU
- NZXT C850 ATX3.1
- RAM
- 2x16GB G-Skill 6000 CL32
- Video card
- EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
- Case
- Fractal Design North XL
- Mouse
- Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
- Keyboard
- Keychron Q1 Max
- Audio
- Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
- Monitor
- Dell S2721DGF 165Hz HDR
- OS
- Fedora
Сега се 5, за 1 недела ќе бидат 10. Кога напајањето е 100 евра (шернаа линк погоре), Жирафа ти го продава со 5К разлика од цената од 200 евра во Анхоч тогаш што е? Анхоч fanboy much?
Ко ќе бидат значаен процент од вкупниот каталог на продукти на ѓирафа и по година од денес, кога ќе има доволно информации за замени, гаранции и слично, ќе правиме муабет.
До тогаш, ѕирафа е полокален алиекспрес. Има 2 недели шипинг и ниски цени на одредени продукти, што може да е маркетинг тактика - ете, очигледно работи кога вие се откажавте од локалниве вендори, секогаш ќе погледувате прво во ширафа.
На крај на денот, ти збориш за продукт што си го видел на линк, јас купив продукт од џирафа. Купи прво, па после ќе збориме како е што е.
Нексио и анхоч секад ќе ми бидат први на список ради 1. сигурност - сигурност дека продуктот е ок, дека ќе е вратен ако не е ок и 2. локалитет - во комшии ми се. Што и да се деси тука се. Во 20 години купување хардвер, немам замерка за нив. Ако ме праи тоа фенбој, да, фенбој сум и ќе продолжам да бидам.
Дали ќе купувам од ќирафа? Секако дека да, кога ќе е 40% разлика во цена, не сум ненормален. Ама не нешто значително, дури не пројде некое време.