Metuzalem
Tootle Puffer
Metuzalem's setup
- Processor & Cooler
- i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
- Motherboard
- ASUS P8Z68-V/GEN3
- Storage
- Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
- PSU
- CM 600W Silent Pro Gold
- RAM
- Kingston @1866
- Video card
- Radeon HD 7750
- Case
- HAF 912 Plus
- Mouse
- ASUS ROG GX950
- Keyboard
- Filco Majestouch-2, Logitech G710+
- Audio
- Realtek ALC892
- Monitor
- Viewsonic VX2753MH-LED
- OS
- WinServer2003, Win7 x64
Нема добар контакт. Или е до конекторот кој му е слаба точка на Ајстик 20 (XMode), или самата глава не ја зашрафуваш силно внатре, или попуштила/се набила гумичката на пинот на главата (пинот /проблематичен/ допира до конекторот /проблематичен/).
Пробај да застегнеш се` колку што можеш (но немој јако атомизерот на модот, ќе му го набиеш пинот на конекторот), а ако нејќе (па дури и ако сака) терај на волти - тоа нема да се менува. Мислам дека беше три клика за префрлување. Почни од 3,6 волти па намалувај/зголемувај по вкус (порано реков 3,2, но гледам дека возиш на појако, не знам дали намерно).
Пинот на главата не го набивај, туку пробај да го извлечеш малку, внимавај да не го извадиш скроз. Има и жички покрај него (тој ги држи/притиска). Само главата ја држиш во рака и го извлекуваш малку. Тој со зашрафување ќе си се врати колку што му треба.
Пробај да застегнеш се` колку што можеш (но немој јако атомизерот на модот, ќе му го набиеш пинот на конекторот), а ако нејќе (па дури и ако сака) терај на волти - тоа нема да се менува. Мислам дека беше три клика за префрлување. Почни од 3,6 волти па намалувај/зголемувај по вкус (порано реков 3,2, но гледам дека возиш на појако, не знам дали намерно).
Пинот на главата не го набивај, туку пробај да го извлечеш малку, внимавај да не го извадиш скроз. Има и жички покрај него (тој ги држи/притиска). Само главата ја држиш во рака и го извлекуваш малку. Тој со зашрафување ќе си се врати колку што му треба.
Последна промена:
ке го земе и или ке му стои на полица да се каже дека го има или ке му помине брзо меракот и ке гледа некаде да го даде. А дека ке осети голема разлика не верувам зошто рампапот што го нуди dna на старт може да го постигне и со прехитот на руло или на archon. А дека батериите ке му траат многу повеке во dna отколку во обичен мод тоа неможам да коментирам(незнам) но за мене знам дека нема да ме издржат цела смена на работа на 100-110w